1. Parc de Cervantes
    Ajuntamemt de Barcelona | Parc de Cervantes
  2. Parc de Cervantes
    © Ajuntament de Barcelona | Parc de Cervantes

Parc de Cervantes

El parc Cervantes és un temple de les roses que se situa a la zona alta de Barcelona. Pots caminar, descansar o menjar i beure a la seva àrea de pícnic
  • Llocs d'interès
  • Pedralbes
Publicitat

Time Out diu

El parc de Cervantes està al barri de Pedralbes, just al costat de la zona universitària. Té una peculiaritat especial: més de 10.000 roses de centenars de varietats diferents. Quan té lloc la floració a la primavera, visitar-lo és tot un espectacle.

Aquesta zona verda és un lloc on descansar, caminar, córrer, anar en bicicleta o, senzillament, és un espai on gaudir del contacte amb la natura (amb nens o sense ells). A més, podrem trobar aquelles zones d’ombra que són tan cobdiciades durant l’estiu mediterrani. Per tots aquests motius, el vam situar en el número 1 de la llista de jardins i espais verds de Barcelona amb més encant, i és considerat un lloc imprescindible que conèixer de la ciutat.

Les roses i Barcelona, un vincle especial

El parc de Cervantes es relaciona amb les roses ja als principis del segle XX. A finals de la dècada dels 80, a més, s’hi van celebrar concursos populars de roses tallades que van tenir un èxit enorme. Aquest va ser l’origen de l’actual Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona, que s’acosta a celebrar a la primavera, i que reafirma un vincle històric de la ciutat que connecta també amb la celebració de la diada de Sant Jordi i el seu esclat de llibres i flors.

Molta naturalesa, art… i àrees de descans i de joc

El principal atractiu del parc pot ser la naturalesa, però també és un espai d’exposició d’obres d’art. Dins del seu perímetre podem trobar una escultura d’estil constructivista ('Rombes bessons', del prestigiós Andreu Alfaro) i una altra d’estil clàssic ('Adam', de Jacinto Bustos). També hi ha dos monòlits: un és de pedra i està dedicat a l’escriptor i diplomàtic Ángel Ganivet (està firmat per l’escultor Jaume Monràs); l'altre és un homenatge a l’escriptora Concha Espina (obra de Juan Díaz de la Campa).

Pel que fa als serveis i equipaments del parc, hi ha taules de ping-pong, una zona de pícnic, jocs infantils i una font. Entre els elements arquitectònics de visita obligada s’ha de destacar una pèrgola coberta de flors i vegetació amb aires de conte de fades.

Com arribar al parc de Cervantes i quan visitar-lo?

Es pot accedir al parc de Cervantes per l’entrada principal, situada a l’avinguda Diagonal, mitjançant l’estació de metro de Zona Universitària (línies 3 i 9S). Si es vol fer el recorregut de baixada des de la ronda de Dalt, els visitants es poden acostar fins a diversos autobusos (com V1, H2 o 63). Es poden consultar les diferents opcions de transport públic en trajectes concrets a través de l’eina de planificació de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Els horaris d’obertura de l’espai varien en funció de l’època de l’any. Les hores de tancament, a més, són aproximades perquè les condiciona la posta de Sol. No s’ha de pagar entrada per entrar al parc de Cervantes, l’accés és lliure i gratis.

Detalls

Adreça
Av. Diagonal, 708
Pedralbes
Barcelona
08034
Transport
Zona Universitària (M: L3, L9S)
Preu
Accés gratuït
Horaris
De 10 a 19 h (horari d’hivern). De 10 a 21 h (horari d’estiu). L’hora concreta de tancament varia en funció de l’horari solar

Què hi ha ara mateix

25è Concurs Internacional de Roses Noves

Coincidint amb la temporada de floració de roses, el Parc de Cervantes acull el 25è Concurs Internacional de Roses Noves, que se celebra del 9 a l'11 de maig i que forma part del circuit internacional que cada any premia els millors nous exemplars cultivats pels obtentors de noves varietats de roses d’arreu del món. Les varietats que s'hi presenten són inèdites i mai han estat comercialitzades.   [INFORMACIÓ PENDENT D'ACTUALITZAR] A banda de poder visitar el roserar, també hi ha moltes activitats gratuïtes, com el taller per a aprendre a descriure, identificar i dibuixar el cant dels ocells, a càrrec del biòleg Pere Alzina, divendres de 17.45 h a 19.45 h; les visites comentades al Roserar a càrrec de Teresa Garcerán o de la Fàbrica del Sol, o la votació 'Rosa Ciutadana', cada dia de 10 h a 20 h, en l’espai de Concurs entre d'altres. El darrer dia, a les 13.30 h, es farà la proclamació del Palmarès general i el Palmarès de la Rosa Ciutadana, també a la carpa d’activitats. Encara que les activitats són gratuïtes, per a participar-hi és imprescindible la inscripció prèvia a la carpa d’informació, ja que els grups de visita són de vint persones com a màxim. 
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà