Al·leluia! La pesta bubònica guiri ja ha escampat. La Barceloneta torna a ser la Barceloneta. Ara és el moment ideal per explorar el barri, fer l’imbècil amb el gos a la platja i, un dels meus passatemps favorits, deixar passar les hores al Surf House ensumant la brisa salada que arriba del mar embravit.
Fins fa poc jo n’era usuari diürn. Les hamburgueses, tàrtars de tonyina, sandvitxos, amanides, nachos i pastissos que factura la cuina són collonuts, una recompensa orgiàstica si heu estat corrent vora la platja o pedalant com animals pel passeig Marítim. Doncs bé, un bon dia els amics del web Plateselector em van avisar que la bartender mexicana Samiyat Villegas és una crac, que els còctels de la casa també són per treure’s el barret i que m’havia de passar a la nit.
Tenien raó. Al Surf House et sents com en una cantina californiana de surfers amb sobredosi de bon rotllo. Ara bé, el millor del local és la seva megaterrassa: un espai tocat per la mà de Déu a pocs metres de la platja; un mirador que, amb el formiguer turístic tancat per vacances, esdevé una purificació espiritual de nassos.
La Samy és molt bona. Em serveix una copa amb litxi, síndria i ginebra infusionada amb romaní. El glop és vigoritzant, refrescant i un pèl perillós: l’alcohol està perfectament emmascarat. Una de les joies d’una carta curta, però molt imaginativa. També preparen els clàssics, però si us poseu en mans de la Samy, us arribarà a la taula una copa colorista, engrescadora i d’alta cocteleria. Abstemis, endavant amb els smoothies i batuts –exceŀlents, però no se m’acut millor recurs per perdre la virginitat etílica que la cocteleria d’aquest espai relaxant i polivalent–. L’estiu comença ara al Surf House.