Notícies

Això és el que veurem a la segona edició del Barcelona Gallery Weekend

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Del 29 de setembre al 2 d'octubre tindrà lloc la segona edició del Barcelona Gallery Weekend, un esdeveniment que reuneix els principals agents del sector al voltant de les galeries, museus i altres espais d'art de la ciutat. Al llarg del cap de setmana es programaran una vintena d'exposicions, trobades professionals i intervencions artístiques en llocs insòlits com les cavallerisses de la Guàrdia Urbana, el Club Billar Barcelona –als baixos del teatre Coliseum– o l'antiga fàbrica tèxtil Ca Trinxet de l'Hospitalet.

Comencem a fer boca amb alguns dels artistes que exposaran els seus treballs durant el cap de setmana dedicat a l'art contemporani. Samuel Salcedo torna a la Galeria 3 Punts, on vam descobrir fa ja alguns anys les seves escultures hiperrealistes; aquesta vegada presenta una instal·lació composta per setze peces que exploren les expressions i la facialitat. Sense allunyar-se gaire de l'eix Consell de Cent, hi ha la galeria A34, que presenta l'obra més recent del pintor i grafiter Robert Janz. L'irlandès, de 82 anys, realitzarà una performance el dia de la inauguració.

Antoni Tàpies

La mostra 'Roba blanca', a la galeria Toni Tàpies, reflexiona sobre el valor dels objectes íntims que Antoni Tàpies incorporava als seus collages, els mocadors, mitjons, sabatilles i draps vells que, més enllà de la vida útil, adquirien tota una dimensió simbòlica. I seguint en la línia de la col·lecció d'objectes obtinguts de l'entorn més quotidià, trobem les "notes a peu de pàgina" de l'artista portuguesa Ana Jotta, a la galeria ProjecteSD. A tocar d'aquest espai hi ha la galeria Marc Domenech, que presenta l'obra de Xavier Escribà; per a l'ocasió ha realitzat una biografia pictòrica que destaca per les grans dimensions (medeix 95 metres) i el seu caràcter efímer (durarà els 47 dies que dura l'exposició).

Ana Jotta

El Gallery Weekend també exposa l'obra d'artistes joves com Julia Mariscal i Bruno Ollé, dos noms que ja han exposat a The Laboratory, l'espai més experimental de la galeria Miquel Alzueta. Col·laboren per primera vegada amb una proposta sobre els materials i la llibertat a l'hora de treballar-los. Per la seva banda, Victor Jaenada indaga en la idea del temps a través d'instal·lacions i performances; el trobareu a la galeria Balaguer. També té un punt performàtic el projecte que l'italià Jacopo Miliani exhibirà a la Nogueras Blanchard: 'A slow dance without name' és la deconstrunstrucció d'un striptease i alhora una reflexió sobre la nostra interacció amb el món de les imatges.

Victor Jaenada

Últimes notícies

    Publicitat