Rekons
Foto: Rekons | Rekons
Foto: Rekons

Menjar per menys de 5 euros a Barcelona

Increïble però cert. Qualitat a preus ridículs

Publicitat

No és un miratge, a Barcelona, a part de restaurants estrellats per a butxaques opulentes, també es pot menjar barat. Parlem d'entrepans increïbles, hamburgueses de competició i gastronomies exòtiques que us faran viatjar. Però no ens desviem, perquè en aquesta llista hi trobareu restaurants on menjar per 5 euros o menys, i amb molta dignitat. Aquests són els nostres suggeriments.

NO T'HO PERDIS: els millors restaurants de Barcelona.

  • Bar d'entrepans
  • El Raval
  • preu 1 de 4
The Dog is Hot
The Dog is Hot
Un 'hot dog' amb cara i ulls: salsitxa de qualitat i ingredients diversos –des de ceba fregida a blat de moro– per acompanyar-la.
  • Bar d'entrepans
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
  • Crítica de Time Out
Can Conesa
Can Conesa
No oblidem que l’entrepà de frankfurt forma part, des de fa temps, de la nostra cultura culinària (també per celíacs). Un clàssic viu dels entrepans a casa nostra. Tasteu el de carn d'olla i salsa de la Marta. –R.M
Publicitat
  • Menjar ràpid
  • Vila de Gràcia
La Sedici
La Sedici

Allò local és universal. Així ho va entendre la Michela Cocco, una dels socis de La Sedici, quan va decidir exportar a Barcelona les pizzetes que fan als forns de pa als Abruços, al centre del país. Són cercles de 16 centímetres que no tenen res a veure amb les 'cutreses' amb què sovint associem el concepte de 'minipizza'. Una massa d'alta qualitat, fermentada durant 24 hores, digerible i esponjosa, que va coberta amb producte de primera qualitat i proximitat de DO italiana. I en diuen minipizza, però per tant pocs euros com sis te'n menges dues i quedes més que satisfet. 

  • El Raval
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Seure a la terrassa, o a la barra mateix, i passar hores xerrant, observant la flora i fauna del territori i veient córrer la vida davant els seus ulls: un hàbit infravalorat, el de no fer res. Una dada important: els entrepans de l'Mendi es fan amb matèria primera de l'mercat de la Boqueria. I ara té saló interior. I s’hi està de conya. Al plat, les tapes, amanides i entrepans amb la marca de qualitat de la casa són opcions que no poden fallar

Publicitat
  • El Raval
  • preu 2 de 4
  • Crítica de Time Out
Bar Fidel
Bar Fidel

Com pronunciar la paraula entrepà i no pensar en el Fidel, en la seva carta quilomètrica, el seu mestratge per combinar ingredients amb senzillesa –salmó amb rocafort, emmental amb confitura de tomàquet–, i aquell pa planxadet... Un entrepà al Fidel és una inversió a risc zero, i les tapes i els plats del dia tampoc fallen mai. 

  • Siriana
  • El Gòtic
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Fareu bé de tenir present El Cuiner de Damasc, un lloc on els xauarmes tenen gust autèntic. I què té que no tinguin els altres? Doncs carn de xai i de gall d'indi, molt poc habitual als xauarmes però molt saludable perquè la quantitat de greix és molt baixa. Només en fan d'aquest tipus i porten espècies, tomàquet, cogombret, salsa de iogurt i picant al gust del consumidor. I el preu de l'especial de la casa està congelat als 4,90 euros des de tempos immemorials. Si sou vegetarians, encara millor: un falàfel amb hummus per 4,50 euros. 

Publicitat
  • Menjar ràpid
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
Àsia Amb Gràcia
Àsia Amb Gràcia

El menjar té el poder de fer-nos viatjar en l’espai-temps. A l’Àsia amb Gràcia podeu fer-vos amb uns fideus xinesos amb pollastre i salsa thai (llet de coco i curri vermell) per 5 euros.

  • Argentina
  • Eixample
  • preu 1 de 4
Rekons Urgell
Rekons Urgell

O de com una antiga xarcuteria es converteix en centre de peregrinació moderna. A Rekons han tingut el bon gust de mantenir bona part de l'estètica antiga tot canviant el negoci. Ara hi podeu degustar a qualsevol hora empanades, amanides i altres llepolies argentines amb una cervesa o un vinet.

Publicitat
  • Italiana
  • El Poblenou
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

No us fan coseta, aquelles pizzeries al tall del centre? Amb aquelles llesques de pizza momificades? No és el cas de Romabella, una petita botiga-obrador de pizza a Pere IV, on tot sovint s'hi formen cues de veïns que saben que son del tot de fiar. Més que això: son pizzes de massa artesana –veureu el 'pizzaiolo' al fons amassant– de textura fina, vora cruixent i cobertura generosa (la meva favroita es la de cansalada i xampinyons). El millor de tot és que us podeu calçar un parell de talls enormes per tot just cinc euros. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat