Rekons
Foto: RekonsRekons
Foto: Rekons

Menjar per menys de 5 euros a Barcelona

Increïble però cert. Qualitat a preus ridículs

Publicitat

No és un miratge, a Barcelona, a part de restaurants estrellats per a butxaques opulentes, també es pot menjar barat. Parlem d'entrepans increïbles, hamburgueses de competició i gastronomies exòtiques que us faran viatjar. Però no ens desviem, perquè en aquesta llista hi trobareu restaurants on menjar per 5 euros o menys, i amb molta dignitat. Aquests són els nostres suggeriments.

NO T'HO PERDIS: els millors restaurants de Barcelona.

  • Bar d'entrepans
  • El Raval
  • preu 1 de 4
The Dog is Hot
The Dog is Hot
Un 'hot dog' amb cara i ulls: salsitxa de qualitat i ingredients diversos –des de ceba fregida a blat de moro– per acompanyar-la.
  • Bar d'entrepans
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
Can Conesa
Can Conesa
No oblidem que l’entrepà de frankfurt forma part, des de fa temps, de la nostra cultura culinària (també per celíacs). Un clàssic viu dels entrepans a casa nostra. Tasteu el de carn d'olla i salsa de la Marta. –R.M
Publicitat
  • Menjar ràpid
  • Vila de Gràcia
La Sedici
La Sedici

Allò local és universal. Així ho va entendre la Michela Cocco, una dels socis de La Sedici, quan va decidir exportar a Barcelona les pizzetes que fan als forns de pa als Abruços, al centre del país. Són cercles de 16 centímetres que no tenen res a veure amb les 'cutreses' amb què sovint associem el concepte de 'minipizza'. Una massa d'alta qualitat, fermentada durant 24 hores, digerible i esponjosa, que va coberta amb producte de primera qualitat i proximitat de DO italiana. I en diuen minipizza, però per tant pocs euros com sis te'n menges dues i quedes més que satisfet. 

  • El Raval
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Seure a la terrassa, o a la barra mateix, i passar hores xerrant, observant la flora i fauna del territori i veient córrer la vida davant els seus ulls: un hàbit infravalorat, el de no fer res. Una dada important: els entrepans de l'Mendi es fan amb matèria primera de l'mercat de la Boqueria. I ara té saló interior. I s’hi està de conya. Al plat, les tapes, amanides i entrepans amb la marca de qualitat de la casa són opcions que no poden fallar

Publicitat
  • El Raval
  • preu 2 de 4
Bar Fidel
Bar Fidel

Com pronunciar la paraula entrepà i no pensar en el Fidel, en la seva carta quilomètrica, el seu mestratge per combinar ingredients amb senzillesa –salmó amb rocafort, emmental amb confitura de tomàquet–, i aquell pa planxadet... Un entrepà al Fidel és una inversió a risc zero, i les tapes i els plats del dia tampoc fallen mai. 

  • Siriana
  • El Gòtic
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Fareu bé de tenir present El Cuiner de Damasc, un lloc on els xauarmes tenen gust autèntic. I què té que no tinguin els altres? Doncs carn de xai i de gall d'indi, molt poc habitual als xauarmes però molt saludable perquè la quantitat de greix és molt baixa. Només en fan d'aquest tipus i porten espècies, tomàquet, cogombret, salsa de iogurt i picant al gust del consumidor. I el preu de l'especial de la casa està congelat als 4,90 euros des de tempos immemorials. Si sou vegetarians, encara millor: un falàfel amb hummus per 4,50 euros. 

Publicitat
  • Menjar ràpid
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
Àsia Amb Gràcia
Àsia Amb Gràcia

El menjar té el poder de fer-nos viatjar en l’espai-temps. A l’Àsia amb Gràcia podeu fer-vos amb uns fideus xinesos amb pollastre i salsa thai (llet de coco i curri vermell) per 5 euros.

  • Argentina
  • Eixample
  • preu 1 de 4
Rekons Urgell
Rekons Urgell

O de com una antiga xarcuteria es converteix en centre de peregrinació moderna. A Rekons han tingut el bon gust de mantenir bona part de l'estètica antiga tot canviant el negoci. Ara hi podeu degustar a qualsevol hora empanades, amanides i altres llepolies argentines amb una cervesa o un vinet.

Publicitat
  • Italiana
  • El Poblenou
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

No us fan coseta, aquelles pizzeries al tall del centre? Amb aquelles llesques de pizza momificades? No és el cas de Romabella, una petita botiga-obrador de pizza a Pere IV, on tot sovint s'hi formen cues de veïns que saben que son del tot de fiar. Més que això: son pizzes de massa artesana –veureu el 'pizzaiolo' al fons amassant– de textura fina, vora cruixent i cobertura generosa (la meva favroita es la de cansalada i xampinyons). El millor de tot és que us podeu calçar un parell de talls enormes per tot just cinc euros. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat