Jai-Ca (Barceloneta)
Scott ChasserotJai-Ca (Barceloneta)
Scott Chasserot

Els millors bars de tapes de Barcelona

Per a molts són una religió i una excusa per trobar-se amb amics. Aquí teniu les millors tapes de Barcelona

Publicitat

Els bars de tapes són una religió laica i una excusa perfecta per reunir-se amb amics i passar una bona estona. Poden ser un aperitiu perfecte abans d'un àpat potent, o un festival variat que es justifica per si mateix. Les tapes són les reines dels bars i del bon menjar i beure (amb especial volença per patates braves i croquetes). On menjar les millors tapes de Barcelona? Us recomanem que us deixeu guiar per aquesta llista de bars amb tapes infal·libles. Visca la tapa!

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Time Out Market Barcelona
  • Bars de tapes
  • El Gòtic

La Nuri i el seu marit Jordi van obrir el Bar Núria a Poblenou l'any 1962, després d'haver après a cuinar les receptes de la mare i l'àvia. Després de 60 anys i tres generacions, Família Nuri va reobrir el Bar Nuri a la Rambla de Poblenou el 2022, i ben aviat es van posicionar com a bar local favorit dels veïns del barri. No és cap misteri el perquè: al Bar Nuri hi trobareu totes les tapes icòniques i bàsiques que t'esperes del teu bar local –tapes de bandera, que en diuen ells– cuinades amb la solvència marca de la casa: unes croquetes de campionat, uns calamars a l'andalusa frescos i ben fregits, una ensaladilla russa preparada com Déu mana... Racions per compartir que fan que les forquilletes volin de plat a plat com avions de reacció! 

  • Bars de tapes
  • Sant Antoni

En Jaume Marambio i la Vicky Maccarone, de l’aclamat restaurant japonès-mediterrani Alapar, han obert una vermuteria excelsa. La dirigeix el germà d’ell, en Sergio, excel·lent cocteler. Cerveses, vins, còctels i una vintena de vermuts catalans, bascos, espanyols i italians. Enlloc de sifó, els mesclen amb tòniques. Per menjar, platets per compartir (ostres de l’Ebre amb salsa ponzu, matrimoni, verat marinat i fumat, sandvitx de russa), i tres entrepans planxats; de fricandó amb cogombrets; de papada confitada, formatge i mostassa; o de sobrassada, formatge de Maó i mel. Sí, sou a una micro-vermuteria amb un aforament limitadíssim, però no marxeu sense tastar el flam amb vermut Lustau.

  • Bars de tapes
  • Sant Antoni

Aquest és el bar d'en Mathieu Pérez, un chef de Perpinyà amb molts anys de carrera que va tenir un bistrot d'èxit a París i un projecte arriscat de vins naturals a Ceret, el Percheron. Va ser el cap de cuina durant cinc anys del Bar Brutal, i a meitats del 2023 va decidir obrir Señora Dolores a Sant Antoni; un bar de tapes on es dedica en cos i ànima als fregits d'autor. I cuina amb una màquina de xurros! Lasanya arrebossada, xurros de patata brava, nyoquis, llenties guisades amb peus de porc i cansalada... No patiu si no voleu fregitel·la, doncs la meitat de la carta és crua; amanides d'encurtits, bistec tàrtar o peix cru, per exemple.

Publicitat
  • Bars de tapes
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4

El Bar Nuri, a Poblenou, fa barri. No és qualsevol lloc: el restaurant del grup Família Nuri –abans conegut com a grup Ca La Nuri–, obert el 2022, és on durant quasi quaranta anys va exercir La Tertulia, un restaurant de tapes i menús que fou tota una institució popular al barri

El Bar Nuri és un homenatge al primer restaurant que van obrir la família, un bar que va funcionar a Poblenou entre del 1962 al 1976. La conversió de Tertulia a Bar Núria ha sigut quirúrgica, però encertada: han fet més lluminosa l'entrada, han renovat el mobiliari i han posat capes noves de color, però han respectat la distribució. El més important de tot és que manté una relació qualitat preu molt bona, de la que es beneficien els turistes però sobretot el públic del barri. Per exemple, un platàs de braves de primera, o una ració de sípia a la planxa, abundant, gustosa i tendra, fresca sens dubte, i uns gustosos ous de Calaf, estrellats amb xistorra. 

  • Esquerra de l’Eixample

El Bar Roma es troba en una zona més aviat desangelada, prop de l’avinguda Roma, però ja s’encarreguen la Gala Massetti i en Jordi Saavedra de donar-li més vida al seu tram de carrer. La parella es va conèixer treballant a diferents aventures restauradores de l’Albert Adrià (Hoja Santa, Enigma, Tickets, etc.). Aquí t’ofereixen esmorzar (boníssima la pastisseria), vermut i cruspir-te el plat i les postres del dia. L’ensaladilla amb envinagrats casolans, piparres del Perelló i salsa vitello tonnato és un espectacle. Un altre hit és el sandvitx de milanesa de vedella amb tomàquet, enciam i maionesa amb pa de brioix. El Roma té sempre les portes obertes per a pop-ups simpàtics; val la pena estar pendent de les seves xarxes socials.

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Camp d'en Grassot i Gràcia Nova
  • preu 2 de 4

Quan el restaurador Kim Díaz es posa fil a l'agulla (Bar Mut, Muticlub, Entrepans Díaz), no s'hi posa per poc: la Bodega Solera, oberta l'estiu del 2023, és la interpretació que fa de la taverna gaditana creuada amb el bar de vins a la francesa. Cervesa ben tirada i una carta de vins majestuosa amb 650 referències. Una altra missió de la Solera és reivindicar el vi de xerès. Menjar? Molt i bé. Tenen un tallador de pernil amb titulació! Hi ha una pissarra lluminosa on conviuen delícies del sud com montaditos de renyà –sí, el llacet de pa– amb amanida russa i anxova, amb una amanida de tomàquet de Barbastre –marinat a AOVE hojiblanca i ceba adobada– i un canònic i catalaníssim fricandó de 'llata': un repertori ampli i versàtil, tan apte per menjar alguna cosa ràpida com per aposentar els colzes al marbre i viure la vida. No us perdeu el caíllo, muntadet de guisat que només fan a Caravaca de la Cruz i aquí.

  • Catalana
  • Gràcia
  • preu 2 de 4

Aquest és el projecte personal del mestre del xup-xup i assessor rodamon que és en Josep Maria Massó. El cuiner que va obrir el Bar Cañete ha posat tot el cor i estil en un negoci que ha obert en associació amb el cuiner (jove, del 1993) Àlex López Lamiel, que ha passat per Cañete, Àbac o Nandu Jubany. Recuperen l'esperit de tapa i barra desenfada del Cañete, però amb un peu més en el mercat i la casa de menjars catalana que no pas en la taverna castissa. A més de la cosa popular hi trobarem aires clàssics d'alta cuina amb un gir informal: els raviolis de llebre tenen una demi-glacé i una potència de cuina de caça que fa caure de culs. Aquest és un lloc per fer-hi tapes de les bones a preus continguts i també per compartir principals. 

Publicitat
  • Cerveseria
  • Sarrià

Aquesta bodega d’aires madrilenys i andalusos sorgeix de la col·laboració entre els xefs Víctor García i Omar Díaz (Bar Omar) i del creatiu Enric Rebordosa. Podria considerar-se gairebé com un museu dedicat al concepte de Javier. No només als Javiers famosos de la nostra cultura, sinó al prototipus de Javier que tots tenim a la ment: aquell que vesteix amb mocassins de color marró, simpatitza amb partits de dreta i és el malson de qualsevol dinar de Nadal. La diversió no només es reflecteix en la decoració, sinó també en la carta, que ofereix una varietat d’entrepans, escabetxos i banderilles sumades a postres de tota la vida, com el flam i les torrijas casolanes.

  • Bars de vins
  • El Poble-sec

Després de funcionar uns quants anys com un club d’esdeveniments gastronòmics efímers, la troupe Tiberi ha obert el seu local permanent. La proposta gastronòmica és de la Fran Baixas (filla de restauradors, dissenyadora gràfica i ex I+D de Mugaritz). El local és un encreuament entre l’hygge nòrdic i l’interiorisme barceloní; sobrietat, caliu i, si mireu al sostre, sensació de ser dins d’un núvol. La carta muta amb les estacions, però hi teniu seccions fixes; cosetes per picar (gildes, xips, seitons), entrepans (el de pollastre és el més ovacionat) i alguns platets de verdura, carn i peix. Obren de dimecres a diumenge i només agafen reserves per grups de sis o més persones. Un dels locals de moda de Barcelona.

Publicitat
  • Bars de vins
  • El Poblenou

L’eslògan del lloc no pot ser més clar; “El teu saló però amb una nevera plena de naturals”. De vins, s’entén. La carta alcohòlica és generosa, amb un número encertat d’opcions per copa i ampolles interessantíssimes, nacionals i internacionals (Geòrgia, Àustria, Eslovènia, Grècia, França, Itàlia, etc.). Pels qui no vulguin beure amb l’estómac buit, hi ha delícies imperdibles; dip de pastanaga i anacards fermentats, llobarro curat amb oli de mandarina i xili fumat, ous de tonyina i piparres, halloumi a la brasa amb carxofes i crema de llavors, truita de patata i nyàmeres... Buf, tot excels. Les postres, també. El local, enrajolat de blanc, és petit i molt bufó, s’ambienta amb música de tocadiscs i s’omple ràpid. No s’accepten reserves.

  • Sants - Montjuïc

Petita bodega oberta l’any 1927 que ha canviat d’amos i de nom unes quantes vegades, però que sempre ha sabut mantenir l’essència. Botes de vi, neveres antigues, parets groguenques i tauletes de marbre. L’Àngel, un apassionat de les bodegues de tota la vida, se’n va fer càrrec el 2004 fins que la Verónica i en Gustavo van agafar el relleu fa relativament poc temps. Apassionats de la cuina i del vermut respectivament, han restaurat i millorat l'immoble amb un treball ple d'amor. La fama dels seus vermuts i platets ha traspassat les fronteres del barri, i trobar-hi lloc els caps de setmana és complicat, entre gent que es deleix pel seu capipota, bombes, mandonguilles amb picada ben feta i seitons fumats. Han mantingut i expandit una molt encertada selecció de vins a granel i embotellats, i tenen un vermut de la casa, barreja de diversos vermuts de Reus, que és excel·lent. 

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Can Baró
  • preu 1 de 4

Una altra Montferry us preguntareu. Sí, n'hi ha a Sants, a la Barceloneta, a Navas i n'hi havia gairebé a cada barri de la ciutat perquè era una franquícia que es va treure de la màniga Pere Virgili, de Montferri de l'Alt Camp. A inicis del 2024 es va fer càrrec la parella formada per Laura De Muller i Fabio Lapignola. Ella amb cognom de vermut de Reus, ell un cuiner napolità amb la ma trencada pels guisats catalans. Aquí es menja i beu molt bé i bé de preu: capipota amb cigrons, calamars guisats amb mongeta pinta i ou ferrat, croquetes excel·lents, botifarra tinta al vi blanc... Un festival de carta i cullera, ideal per compartir en alegre companyia.

  • Bars de tapes
  • Sant Andreu

Fa un parell d’anys que l’Olaf i la Joana van obrir el seu local homònim just al costat del mític Bar La Gamba (plaça de Maragall, 13). En realitat, aquí donen un servei gastro-social al barri del Congrés i els Indians. Serveixen el menjar que els veïns mereixen. A la vitrina hi ha clàssics (ensaladilla, mandonguilles, seitons, cargols, callos, gildes) i a la pissarra, altres opcions igualment temptadores (algues i alls tendres, chicharrón de Càdis, esgarraet, estofats i entrepans xulos; roast beef amb ceba caramel·litzada, formatge emmental i maionesa de Perrins, mmmm...). De mam; vins, vermuts, birra de sortidor i també d’artesana. Parets de maó vist, taules de marbre i cinc tamborets a la barra.

Publicitat
  • Sarrià

El Grup Confiteria es va plantejar una tasca difícil: recuperar i renovar l’essència de l’antiga i mítica Xarcu de la plaça Molina, amb tanta història viscuda al barri, i ho ha aconseguit amb èxit. La Bodega Molina combina tradició i modernitat tant en la decoració com en una carta exquisida plena de tapes i platets gourmets que cal tastar. Des dels macarrons de la iaia o les mandonguilles amb sípia fins a un steak tàrtar fumat amb rovell d’ou i piparra, passant pels ous ferrats amb sobrassada de Mallorca i una varietat de truites que fan venir salivera. Hi podeu anar a qualsevol hora del dia, i menjar a dins o a la terrassa i al sol, us sentireu com a casa.

  • Catalana
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4

El Denassus té un nom obvi i que ens encanta: els dos socis i propietaris, en Sergi Ruiz (nas d’or 2014) i l’Alejo Mailan són sommeliers i s'hi menja... de nassos! Aquest gastrobar va obrir l'estiu del 2019, i des d'aleshores s'ha establert com a un lloc de gaudir d'alt nivell hedonista a Poble-Sec. Ruiz i Mailan havien coincidit al Bar del Pla –que com a escola no està gens malament! A la cuina hi ha el xef Eduardo Orionda, que es fa càrrec d'una carta íntimament relacionada amb el menú dels vins: unes 150 referències, de les quals se'n serveixen una quinzena a copes. I per menjar? Ous trencats amb patates fregides i cecina fumada de Lleó, o els meravellosos callos i morro de la casa, per exemple. Ja acumulen al sarró plats icònics i creatius: la seva croqueta d'ànec Pequín i la truita trufada tenen fans.   

Publicitat
  • Catalana
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Un bar maco de nassos: una barra neta de marbre blanc amb cuina a la vista i taules de tamboret alt. En Xavier, l’amo, va treballar en bars de Madrid, on va aprendre a tirar la canya. Té el bar i la barra a la sang: la seva família van ser els introductors del sifó a la província de Girona! Gent d’alta gastronomia per fer cuina de barri a preus de barri que podeu tastar al migdia en un menú de 16,50 €. Tenen uns musclos al vapor excel·lents i uns 'callos' per plorar. Els plats freds són una benedicció en barra, com l’amanida de cigronets amb el punt de vinagre amb tiralínies. Vermut de Morro Fi, bona tria de vins de la terra a copes i ull de llebre de tirador fresquet en porró.

  • Bars de tapes
  • preu 2 de 4

El cuiner Aimar Córdoba és un malalt de barra. I quan es va poder fer càrrec del bar al costat del costat de La Paloma, El Pollo, no s'ho va pensar. Córdoba és de Bilbao, i les seves truites a la basca (meloses, dolces, líquides) desacrediten els indocumentats del sense ceba. El Pollo té l'aire típic malenconiós del garito farta pobres del barri xinès, però quan arriben els plats es dispara l'alegria: el producte és fresc i de primera, i la carta té un apartat d'espectaculars plats de cullera (lluç de ganxo amb salsa verd i mongetes de Santa Pau) que te'ls podries trobar en un restaurant clàssic de Bilbao. Si us convenç la proposta d'Aimar, aneu al seu altre bar, La Polla.

Publicitat
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

Aquí es reconeix el caràcter visionari de Carles Abellán; abans que hi hagués l'explosió de bones tapes i el que anomenem gastrobars, el xef català va obrir aquesta barra de tapes i plats d'esmorzar de forquilla. Trobareu tot el que s'ha generalitzat després: croquetes, braves, ous estrellats, russa, biquinis, molletes, tot amb segell d'inventiva i qualitat de l'Abellán. I també un apartat de platerets que fan honor a l'accepció correcta del terme: cuina tradicional catalana amb base de sofregit, i no plats petits! Fricandó, llenties, fideus a la cassola...

  • Bars de tapes
  • Sant Gervasi - Galvany

John Wilmot fou un poeta anglès i llibertí, nom que Eugeni de Diego, excap de cuina d'ElBulli, ha donat al seu bar de tapes: Colmado Wilmot. De Diego volia crear un bar amb un toc internacional però de caràcter popular, accessible a tothom. Defineix el local com "un puto bareto on pots sortir per 20 euros menjant truita i capipota, però on et podem afegir angules als ous ferrats". Tot i l'aparença senzilla, la qualitat és evident, com mostra el pinxo de truita de patates amb gambes a l'ajillo, una combinació deliciosa de sabors. Els sofregits, els callos i capipota, així com les mandonguilles Strogonoff, són plats destacats per la seva elaboració acurada i sabors intensos, fent del Colmado Wilmot un lloc especial per gaudir de la bona cuina.

Publicitat
  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4
La Cova Fumada
La Cova Fumada

La Cova Fumada al carrer Baluard és un fenomen que supera l'àmbit gastronòmic. Aquest restaurant popular de la Barceloneta no ha sortit de la propietat de la família de Solé des de l'any 1944, quan va obrir. Avui és al capdavant Josep Maria Solé, i fins fa poc no era estrany veure l'àvia Palmira pelant alls i patates a l'entrada. Aquí no hi ha reserves que valguin: la gent, locals i guiris, fa cua i colzes a partir de les dotze als seus mítics portals de fusta, per agafar un lloc. A l'origen, era una taverna de pescadors on acudia la gent a beure –es portaven el menjar– i pels anys 50, amb la moda, van començar a servir tapes calentes. Sigueu conscients: en aquest lloc i uns quants més hi ha l'origen de la famosa bomba de la Barceloneta. A jutjar per les riuades de gent que hi concorren la de la Cova és, segurament, la millor. Aquest mític establiment no falta mai a les llistes dels millors esmorzars de ganivet i forquilla.

  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
La Plata
La Plata

També conegut popularment com Los Pescaditos, pel seu peix blau acabat de pescar ben fregidet. Tenen vermut de la casa Perucchi, dels més antics de Catalunya. Fer el vermut aquí és sentir-se com un rei, dins una tasca d'aquelles que semblen de prinera línia de mar a Càdiz. Només preparen peixet fregit, amanida de tomàquet i un pinxo de botifarra, tot boníssim (i aquella coca de crema per postres!). La Merche Fructuoso fa 30 anys que porta la cuina del Bar La Plata. Si hi ha algú que tingui autoritat per explicar-vos com fer peixet fregit, és ella. 

Publicitat
  • La Barceloneta

La cervesa rossa de la casa és l'acompanyament ideal per a les seves saboroses tapes. No tenen una selecció molt grossa de cerveses, però ho compensen amb les seves delicioses canyes en got 'pielsen', aquells que semblen una flauta, amb el got refrigerat i la crema de la birra consistent. No fallen mai.

El mateix passa amb la teca: tenen un repertori de tapes i plats més consistents, com per exemple l'ensaladilla russa amb tonyina picat, o el filet a la planxa amb foie, que justifiquen l'etern retorn.  

  • La Barceloneta
  • preu 1 de 4

Tapes, tapes i més tapes! La llista de clàssics aquí és interminable. Des de l’ensaladilla, amb pebrot escalivat, una de les més top de Barcelona, fins a les racions que no fallen mai en un lloc així: mandonguilles, bombes, braves, peixet fregit, croquetes (un dels recomanats!)... i tantes i tantes altres tapes que fan d’aquest bar un temple de la tapa popular tant per a veïns del barri com per a turistes que hi queden meravellats només de posar-hi un peu.

A més, tenen una carta de recomanats on podreu trobar des d’un gaspatxo fins a un carpaccio de moixama més que bons! Fa més de 60 anys que existeix i això es nota en la seva arquitectura, presidida per la barra original de fusta.

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Nou Barris
  • preu 1 de 4
La Esquinica
La Esquinica

'Tapicas' amb bona fama en aquesta taverna aragonesa, una de les referents de Nou Barris. Com a bons 'maños', aquí tot és 'ico'! Destaquen els 'chipironicos', els 'choquicos', el 'morrico fritico' i tota la resta de fregits que ho peten fort. També els tigres (musclos arrebossats) i els pebrots del Padrón. Les patates braves mereixen una menció a part: tot i no ser de les més sonades de Barcelona, podrien entrar a més d’un top 10 i són molt apreciades i, sobretot, recordades pel seu allioli contundent. Els caps de setmana el local està ple com un ou i és difícil aconseguir-hi una taula. Tingueu en compte que no reserven però sí que donen tanda a la salica de espera.

  • Cuina creativa

Una fórmula infal·lible: vermuts i tapes creatives per al comensal intrèpid, que vol anar més enllà de les croquetes. Un local agradable amb un petit menjador, un espai a l’entrada amb taules altes i un parell de petites barres. I una ubicació privilegiada al barri de Sants. La Mundana, que deu el seu nom a una sèrie de plats del món que trobem a la carta, tots revisats amb imaginació i respecte: la voluntat de jugar amb textures i gustos sense malmetre l’essència de la matèria primera. Exemples? Un carpaccio de cigala amb maionesa de yuzu, fresc i divertit; o una lasanya de peus de porc amb festucs!

Publicitat
  • Bars de tapes
  • La Bordeta

Hi pots anar a veure el futbol i fer una birra i unes anxovetes (que netegen ells), unes braves ben bones, una tapeta de cecina (El Capricho) o la truita del dia (que fan al moment, sucosa, i feta amb ous ecològics). Hi pots anar a fer el vermut i aprofitar el solet que toca a la seva terrasseta collonuda de barri: a la plaça tranquil·la la mainada pot campar alegrement sense cotxes mentre els pares piquen una ensaladilla russa amb ventresca, uns musclos o tripa amb capipota. Hi pots anar a fer un esmorzar de forquilla o un soparet d’alegria improvisada entre setmana, els plats que cuina la Manoli són per sucar-hi pa: mandonguilles amb sípia, fricandó, melós de vedella, galta! Cassola de la bona.

El fill de la Manoli, en Jordi Marzo, després de treballar en moltes cuines reputades, va agafar els trapaus i el 2017 va tornar al barri on va créixer per fer-hi la seva: un racó familiar on tothom s’hi troba com a casa i s’hi menja de conya. 

  • Catalana
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

Obert l'octubre del 2022, Can Marlau és el primer restaurant propi d'en Ferran Soler, qui fou cap de cuina de la Bodega 1900 de l'Albert Adrià. I aquí el xef hi aporta tot el valor afegit de la seva trajectòria i saber fer en un bar-restaurant gastronòmic –aquesta és la definició que fa servir– on trobareu una cuina catalana de casa de menjars i tapes impecable, amb tota la finesa, tècnica i producte que hom espera d'un bullinià ficat a la cosa tradicional. 

Soler aposta per una carta que a primera hora del dia només ensenya la poteta, amb esmorzars de forquilla potents i boníssims –ous ferrats amb xistorra, careta de porc, truita de bacallà i alls tendres...– i al migdia encara guanya més múscul i col·lagen amb cullera, guisats i tapes. Aquest és un lloc per als sucadors de pa en sèrie: el seu capipota –amb la mongeta blanca en lloc de cigrons, que aporta mantegositat– o una galta de vedella que la forquilla talla amb un copet són exemples de tècnica aplicada al fet popular. I la seva revisió de la bomba de la Barceloneta és excel·lent.  

Publicitat
  • Bars de tapes
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Contracorrent Bar és un bar de veritat –barra i minicuina–, i no pas un restaurant immens amb tamborets alts i un cuiner Michelin dient que té un bar (i els preus són més de bar que d’alta gastronomia). El xef sicilià Nico Drago i la sommelier Anna Pla s’han formulat el repte “de fer un tapeig diferent amb vins naturals, però apte per al barri”: el deliciós carrer Ribes a Fort Pienc.

I a fe de Déu que ho aconsegueixen: mesclant Itàlia i Catalunya, i els plats de cuina popular: l’ensaladilla russa de pollastre a l’ast és diumenge al cub! Textura d'ensaladilla russa i sabor de pollastre a l'ast en una tapa de cinc euros que és com menjar-se un diumenge assolellat. 

  • Catalana
  • El Poble-sec

El millor de la cuina de Cadis ho trobareu en aquest minúscul bar ple d’alegria i bon humor. Les propietàries engeguen rock a tot drap per fer baixar el caçó en adob, un dels clàssics que fan a La Chana. Ben cruixent per fora i tendre i gustós per dins pel fet d’haver-lo macerat unes hores abans. Excel·lent l’atún anchoado, la moixama i les ortiguillas (quan en tenen). A l’hivern fan més plats de cullera com els cigrons amb pringá (carn d’olla) i tagarninas (cards) que ressusciten els morts. Per favor, que ens expliquin com elaboren el sagrat i més estiuenc salmorejo, perquè és una delícia que crea addicció! Mançanilla per regar-ho!

Publicitat
  • Bars de vins
  • El Poble-sec

Un altre bar de barri que ha premut el botó de reboot és el Bar La Cañada. En JuanPe González (Banda Municipal del Polo Norte), ha revifat aquesta esplèndida barra inoxidable del 1980, al Poble-sec més tranquil, amb l’ajuda de l’actor-artista Nico Baixas i la Lina Ruiz. “Reproduïm una manera espanyola d’entendre el bar, amb gent dreta i bon producte de tota la mediterrània”, diu.

Ha ajuntat delicadeses fredes (olives de Bailén, tonyina fumada de Múrcia, embotits de Salamanca, formatges artesans...) amb una carta de vins a copes ben triats, i un parell de guisats que fa la seva mare: delicioses les mandonguilles amb records especiats de Casablanca, destí de l’exili republicà dels seus avis. Ja no hi ha els lloros dels primers any del bar, però sí molta alegria d’una clientela jove i farandulera. Atents al seu instagram, @lacanadabcn, que anuncia els concerts que hi fan.

  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

No es tracta d'una polleria, sinó que és un bar de tapes fet restaurant proper a Joanic. Aquí el Nil Ros (cuiner-propietari) i el seu equip aposten per la cuina catalana tradicional i pels plats més casolans amb receptes de l'àvia. Tot es fa al moment, i trobem tant platets clàssics com tapes molt ben fetes. Fins i tot cuinen paelles. Cuina honesta de tota la vida.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat