Bodevici
Time Out BarcelonaBodevici
Time Out Barcelona

Refrescar-se a Barcelona

Gelateries, sucs o batuts: 10 propostes per passar la calor de l'estiu

Publicitat

5 gelateries

  • Gelateries
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

Els nois de Parallelo, originaris de San Remo, apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. Es dediquen en cos i ànima a produir gelats tan frapants com el de pinya amb alfàbrega, sense cap preparat. La composició dels seus sorbets és d’un 70% de fruita. Itàlia és un país d’herba mediterrània, més que el nostre, i els agrada experimentar. S’especialitzen també en gelats salats, arrisquen i guanyen. I paren molta atenció al km 0: el seu sorbet de pera de Lleida és una delícia. No menys frapant és el seu gelat de mongeta del Ganxet: inspirat en el gelat japonès d'azuki, és cent per cent vegà, i recomanen que el combineu amb xocolata negra. 

  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Cada cop que els tasteu, el cop de puny de plaer de trobar-vos el sabor pur fet gelat us colpejarà. Si preferiu menjar i beure calent, proveu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo. Aquest home és capaç de gelat de coca de Sant Joan! Ja fa temps que ha deixat de ser el secret millor guardat de la ciutat, així que poseu-vos zen a l'hora de fer cua perquè segur que serà llarga. Té un segon local, Obrador Delacrem, a Passeig de Sant Joan, 59.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries

La gelateria que l'Albert Adrià va obrir a la part alta de la Rambla el juny del 2024 és ben lluny de la paròdia de gelats amb fum de nitrogen i explosions que alguns s'esperaven. "Sóc un pastisser que no menja dolços, només fruita i gelats, o sigui que té tot el senti del món que obri una gelateria", explica. La intenció d'Adrià i el pastisser gelader Alfredo Machado era obrir una gelateria amb gelats baixos en sucre i amb el punt de cremositat òptim, aquell en què el gelat no és líquid, però tampoc un glaçó que et crema la boca. I la solució ha sigut privilegiar els sorbets amb la millor fruita de temporada possible, que els subministra La Boqueria, a la vorera de davant. 

Un exemple fabulós: el seu gelat de cirera, fet amb la millor cirera de l'any i amb una intensitat dolça que fa que sembli que té més gust de cirera que la fruita mateixa! Alguns altres dels vint sabors en exposició són xocolata al 72 %, albercoc –el favorit d'Adrià–, festuc verd iranià o festuc torrat, ametlla marcona... "Sabors poc reflexius. Volem que et posis la cullera a la boca i facis 'oh!". També us deixarà amb la boca oberta l'elegant i minimalista interiorisme del local, a càrrec d'El Equipo Creativo, a mig camí entre l'Odissea 2001 de Kubrick i el glaç de nevera. 

  • Botigues
  • Gràcia

El forner Matthieu Atzenhoffer i la pastissera Alba Ceamanos uneixen destreses perquè la seva clientela no hagi de triar entre una pasta i un gelat. A Morreig no són dos productes excloents, tot el contrari. Brioix amb gelat? Un sí rotund! L'esponjositat i l'aroma de mantega del primer sumat a la cremositat del segon funcionen a la perfecció. A més, la combinació es pot complementar amb salses (caramel salat, xocokata o festuc) i toppings (avellana o ametlla caramel·litzada, boletes de xoco amb llet o festucs). Els gelats els elaboren amb fruita natural, res de potenciadors de sabor, i les infusions les fan en fred. Els ingredients són de km 0. També hi teniu polos de diferents sabors (mango, coco, vainilla, avellana, festucs).

Publicitat
  • Gelateries
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4

Takashi Ochiai és un dels grans pastissers de Barcelona i també gelaters. Amb l’ajuda d’Andrea de Bellis, artesà italià, ha desenvolupat una geladeria italiana tradicional amb tocs japonesos. Per caure de cul: viatge en cremositat delirant a Àsia i sorbets de sabors com cirera i 'umeboshi'. Kurimu, que vol dir 'cremós' en japonès, segueix la mateixa filosofia de producte de qualitat i km 0 que la pastisseria. Hi trobareu sabors tan plaents com el sorbet de maduixa, llima i 'yuzu' o el de xocolata i gingebre. Atreviu-vos amb el gelat de sèsam negre, deliciós, o demaneu-los amb un 'tayaki', un simpàtic peixet de pasta fullada, que vindria a ser el cucurutxo japonès, però molt més bo que la tantes vegades indigesta neula. 

  • Botigues
  • Gràcia

Una altra gelateria italiana a Gràcia? Afirmatiu. Aquesta està capitanejada per Maurizio Lunardi, amo i mestre gelater. Particularitats de la Cloud? La primera és que els sabors canvien amb el pas de les estacions. A la tardor i l'hivern, aposta pels càlids; carbassa, espècies 'chai' i moniato i moscat, per exemple. A l'estiu els gustos més refrescants en són els protagonistes; mango, meló, llimona, i un dels més exitosos de la casa, el d'alvocat amb aigua de coco i llimona. Evidentment, mai falten els clàssics; stracciatella, vainilla, festucs i xocolata (fet amb una base de cacau Domori 100%, el Ferrari de les xocolates). El de 'nocciola' (avellana) és un altre dels preferits de la clientela, per la qual cosa mai no desapareix de la vitrina. La segona especificitat és que Lunardi utilitza quantitats mínimes de sucre.

Publicitat
  • Gelateries
  • El Poblenou

La Irene Iborra, cinquena generació de l'orxateria Tío Ché, és al capdavant de Mamá Heladera. Estudiant a l'escola Hofmann va parar molta atenció a les explicacions sobre neurogastronomia de la Montse Saperas: com la percepció del sabor afecta la cognició i la memòria. "Quin record tens de petit? La teva àvia et portava a menjar figues de l'arbre? I ella portava colònia de roses? I potser això passava a l'Alt Empordà? Doncs a partir d'això fem un gelat", riu. Per exemple: gelat de record de plastilina! Fet de coco amb ametlla amarga i una mica de sal, tan abracadabrant com el gelat-record "Escurar l’olla de la beixamel": amb nou moscada, pebre, sal i mantega (i que als bojos de passar-nos amb la nou moscada fent beixamel ens encanta).

  • Botigues
  • Gràcia

Buf! Ens costa decidir què és més únic si la gelateria Aurélien o el seu amo. Doctor en Física, pintor, dissenyador i cal·lígraf, l'estiu del 2022 va decidir obrir un local a la plaça del Sol dedicat als gelats d'autor. I què vol dir això? Doncs, que trobareu sabors florals (lavanda, gessamí, rosa saüc, safrà), fruits secs (sèsam negre, festucs, avellanes, nous), combinacions originals com el 'bouyguette' (crema de formatge de cabra, mel de tarongina i romaní) i clàssics. En total, gairebé 30 i poques classes diferents. De fet, veureu dues vitrines; una per als de base làctia i l'altra per als vegans. L'oferta no s'acaba aquí; també hi ha granissats i orxata. Aneu-hi, aneu-hi, i després ens ho expliqueu.

Publicitat
  • Cafeteries
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

Amiko Gelato és una gelateria i cafeteria amb un interiorisme impressionant. Inspirant-se en l'art decó dels edificis de Palm Beach, a Miami, entrem en un espai de corbes sinuós, combinat amb línies rectes i modernes que et deixa amb la boca oberta. Colors intensos i aires retrofuturistes, i la col·lisió de vegetació tropical amb escultures inspirades en gelats. I el lloc sorprèn sobretot perquè el seu disseny és tant estilitzat com còmode: els seients estan pensats perquè tinguis espai de moviments, t'asseguis i puguis contemplar tota l'estança de manera diàfana, amb la sensació d'estar al saló de casa.

I a vejam, la part gastronòmica està a l'altura de les circumstàncies? Doncs val a dir que l'Amiko és molt recomanable perquè és dels pocs llocs de Barcelona que ajunta cafè d'especialitat i gelats d'allò més bons, amb preferència pels sabors de fruita tropical i xocolata i almívar de llet (aquest és un negoci d'empresaris argentins). Obre a partir del migdia, i és una adreça ideal per fer-hi un berenar dolç i clavar-hi les natges una bona estona: la pastisseria –cheesecake, carrot cake, crema amb fruits vermells i dolç de llet, pastís de llimona, de festucs...– és obra de Pasté BCN, i els 'alfajores' que hi venen, deliciosos, no tenen res a veure amb els industrials amb què estem familiaritzats. 

  • Botigues
  • Sants

Sabíeu que el gelat va néixer a Sicília, com una evolució dels sorbets fets amb la neu de l'Etna i que, posteriorment, va ser perfeccionat per les corts renaixentistes florentines? D'aquí que la gelateria siciliana estigui tan valorada arreu del país de la bota. I per què us estem explicant tot això? Doncs, perquè no us caldrà volar a Palerm per comprovar-ho. Molt a prop de la plaça Osca, a Sants, hi ha una gelateria siciliana clàssica que només obre les tardes i vespres de primavera i estiu. El local us pot passar desapercebut, no té res a veure amb les gelateries que per dins semblen naus espacials, però els gelats segur que no. Són canònicament sicilians; cremosos, de sabors intensos, fets amb ingredients frescos i de qualitat. Per descomptat, n'ofereixen d'ametllaxocolata i festucs, els clàssics de l'illa. Sempre hi ha granissats i, de tant en tant, també hi podreu trobar 'cannoli'. 

5 parades de sucs i batuts

  • Bars de sucs
  • El Gòtic
La Bordiny
La Bordiny
Aquest petit local especialitzat en sucs de fruites variades té dues portes d’accés, una pel carrer Jaume I i l’altra pel carrer Llibreteria. El reconeixereu per la seva psicodèlica decoració i pels tocs d’un estrany exotisme polinesi. Amb una oferta tan variada de sucs la indecisió és legítima. No patiu! Si no us decidiu, a la barra exterior, al costat del carrer, ofereixen degustacions dels sucs dels dia.
  • El Raval
  • preu 1 de 4
Bar Mendizábal
Bar Mendizábal
Pocs metres de barra poden oferir molt plaer, des d’originals entrepans a refrescants sucs de tot tipus de fruites assaonats amb gingebre, canyella o orenga. Podeu emportar-vos el suc, beure dempeus o bé asseguts a l’encantadora terrassa de l’encantadora a placeta del davant, que descansa a l’ombra d’uns quants arbres plataners. Un bon lloc per vitaminar-se mentre es gaudeix del mogut i cosmopolita ambient del Raval.
Publicitat
  • Mediterrània
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4
La Báscula
La Báscula
Al cor del Born podreu respirar amb tranquil·litat i relaxar-vos en aquest local que porta una cooperativa de treballadors. La decoració interior és eclèctica i el mobiliari 100 per cent reciclat. Amanides, empanades argentines, pastissos, infusions i una extensa carta de sucs de fruites i verdures, batuts de llet de soja i smoothies. Fixeu-vos en les parets, són plenes d’art. I també s’hi pot aparcar la bicicleta.
  • Teteries
  • El Gòtic
La Clandestina
La Clandestina
Aquesta teteria amb encant es troba al cor del barri Gòtic. Les parets de colors, tota una declaració d’intencions, i el mobiliari reciclat creen un ambient casolà on reunir-se amb els amics per fer un te o beure un bon suc de fruita natural, d’una o diverses fruites. També podeu provar a fumar amb narguil, al mateix temps que consultar el correu electrònic, ja que també disposa de zona wifi.
Publicitat
  • Sant Antoni
Sirvent
Sirvent
Des de 1920, "el respecte al sabor i a la metodologia tradicional" s'ha convertit en la millor publicitat d'aquest local especialitzat en orxata, gelats i torrons, que també ofereix granissats de llimona, cafè o maduixa, i batuts de fruita amb gelat. La cua de persones que esperen fora de l'establiment dóna fe de la qualitat dels seus productes. Un autèntic clàssic dels estius a Barcelona.
  • Teteries
  • Sants - Montjuïc
Malea
Malea
Una porteta de vidre i fusta que grinyola en entrar et dóna la benvinguda en aquesta exquisida teteria. Ideal per fer un te de bon matí o un berenar a mitja tarda en un ambient càlid i acollidor. Tenen més de 50 varietats de tes, una xocolata a la tassa per llepar-se els dits i una pastisseria casolana que satisfà els paladars més exigents. A més, en aquesta cooperativa, també venen productes ecològics: des de cereals, fruits secs, pastes i mel fins a llet de soja i oli d'oliva.
Publicitat
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4
Juicy Jones
Juicy Jones
A primera vista us semblarà un bar rasta ideal per fer un suc natural després d'una rave antològica. Però la veritat és que al Juicy s'hi pot menjar variat i bé: amanides i plats freds exòtics, plats guisats d'influència índia... i de forma més informal, batuts, sucs diversos i entrepans molt treballats. Sempre treballen amb producte ecològic i la seva carta és purament vegana.
  • Botigues
  • Mercats i fires
  • El Raval
Mercat de la Boqueria
Mercat de la Boqueria
El mercat de la Rambla sap molt bé com adaptar-se als nous temps. Les parades de l'entrada, especialitzades en fruita, han entès que pels turistes que entren a xafardejar és més còmode beure's la fruita que menjar-se-la. D'aquesta manera han omplert els seus aparadors d'originals batuts de fruita (sense llet) amb acolorides i delicioses combinacions de fruites mediterrànies i tropicals.
Publicitat
  • Bars de sucs
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Nakupenda
Nakupenda
Situat al Born, davant de l'estació de França, aquest agradable local amb terrassa s'autodefineix com a "especialistes en smoothies". Feu un cop d'ull a la carta i veureu que no és cap exageració. Preparen tot tipus de smoothies amb fruites fresques i congelades, sucs de fruites i llet de soja o d'arròs. Un 5 per cent dels beneficis es destinen a projectes solidaris. Ambient internacional i relaxat.

Més idees refrescants

També t'agradarà

La ruta de l'spritz
La ruta de l'spritz
És l'aperitiu venecià de moda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona.
Publicitat
  • Què fer
Barcelona gratis!
Barcelona gratis!
Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació  on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat