1. Família coral Orfeó Català, Palau de la Música
    Foto: Ricardo Ríos / Palau de la Música
  2. shutterstock_82160770.jpg
    Palau de la Música
  3. shutterstock_74638360.jpg
    Palau de la Música
  4. Palau de la Música

Palau de la Música Catalana

El Palau de la Música Catalana és un auditori modernista únic al món, dissenyat a principis de segle XX per Lluís Domènech i Montaner
  • Música | Espais musicals
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Borja Duñó
Publicitat

Time Out diu

El Palau de la Música Catalana és un dels auditoris més espectaculars del món: una extraordinària explosió d'arquitectura modernista construïda l'any 1908 per Lluís Domènech i Montaner com a seu de l'Orfeó Català i finançat per subscripció popular, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

A més del seu interior, amb una sala de concerts d'una bellesa aclaparadora amb presència de les muses, val la pena dedicar una estona a admirar la façana i reconèixer alguns dels elements que hi ha representats, com els bustos dels compositors Palestrina, Bach, Beethoven i Wagner, o el grup escultòric La cançó popular catalana, que fa cantonada.

Quins concerts es fan al Palau de la Música?

Un concert al Palau és, des de fa dècades, sinònim de consagració per a un artista. Música coral, música simfònica, recitals de clàssica, de cançó d'autor, de pop i de rock... l'esplèndida capsa de música del Palau, presidida per l'emblemàtica lluerna, els vitralls i els conjunts escultòrics, confereix sempre un entorn únic i singular a totes menes de músiques, però també s'hi poden fer visites guiades si el que voleu és descobrir-ne els secrets arquitectònics. 

Com arribar al Palau de la Música?

El Palau de la Música està ubicat al barri del Born, i és fàcil arribar-hi amb transport públic. La parada de metro més propera és la d'Urquinaona (L1, L4) i hi paren també els autobusos V15, V17, 47. Consulteu possibles variacions en l'accés a la web del Palau durant les obres de Via Laietana.

Visites guiades

El Palau de la Música, l'única sala de concerts modernista declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO, ofereix visites guiades on s'explica amb detall la fascinant obra de Lluís Domènech i Montaner. Són visites de 55 minuts que costen 20 euros i es poden reservar des de la web.

A sota trobaràs més detalls i els pròxims concerts més destacats

Detalls

Adreça
Palau de la Música, 4-6
Ciutat Vella
Barcelona
08003
Transport
Urquinaona (M: L1-L4)

Què hi ha ara mateix

Patricia Kopatchinskaja & Friends

Coincidint amb el centenari de l'estrena a Catalunya de Pierrot Lunaire d'Arnold Schönberg, al Palau de la Música Catalana, sota la direcció del mateix compositor, el Palau acull la interpretació d'aquesta obra, basada en poemes d'Albert Giraud. Una de les composicions més singulars de Schönberg, que parla de l'amor, però també de la religió, la violència, el crim i la blasfèmia. La violinista i cantant moldava Patricia Kopatchinskaja, ha interpretat de manera magistral Pierrot Lunaire en escenaris d'arreu del món i ara ho farà a Barcelona acompanyada per un ensemble de cinc instrumentistes. En el mateix concert s'hi podrà escoltar també una altra obra de Schöberg, la Simfonia de Cambra núm. 1.
  • Clàssica i òpera

London Symphony Orchestra + Gustavo Dudamel

El director veneçolà actua aquests dies a Barcelona, per partida doble, al capdavant de la Simfònica de Londres. Un concert al Liceu i l'altre al Palau. Aquest últim amb un programa ben atractiu, que inclou la Simfonia núm. 41 "Júpiter", l'última de les simfonies de Wolfgang Amadeus Mozart. En la segona part s'hi podrà escoltar "Tità", la primera de les simfonies de Gustav Mahler.
  • Clàssica i òpera

Orfeó Català: Rèquiem de Fauré

És una de les misses de difunts més boniques i encisadores de tot el repertori. Ara l'Orfeó Català l'ha programat en el seu cicle de concerts del Palau, en una versió amb acompanyament d'orgue, que dirigirà Pablo Larraz, el seu director. Joan Seguí en serà l'organista i els cantants Elionor Martínez i Josep-Ramon Olivé els solistes. El concert inclou també obres d'altres autors, com Mendelssohn, Stanford, Casals o Ollé.
  • Clàssica i òpera

Rudolf Buchbinder

Les 32 sonates per a piano que va compondre Ludwig van Beethoven són una referència absoluta per als intèrprets d'aquest instrument. El geni de Bonn va escriure aquestes peces al llarg de la seva vida i podem resseguir-hi l'evolució del seu estil com a compositor. Rudolf Buchbinder, un dels grans intèrprets d'aquest repertori en l'actualitat, ha seleccionat tres de les més emblemàtiques per al seu recital del Palau. Són les que porten per títol Clar de lluna, Patètica i Appasionata.
  • Clàssica i òpera

Escolania de Montserrat + Orquestra del Miracle + Juan de la Rubia

Continuen els actes i concerts per a celebrar el Mil·lenari de Montserrat. Aquesta vegada amb una proposta de música barroca, a càrrec de l'Escolania i la Capella de Música de Montserrat i l'Orquestra del Miracle. El programa el formen un anthem de Händel, un concert de Vivaldi i una cantata de Bach. Els solistes vocals seran Irene Mas (soprano), Ferran Mitjans (tenor) i Ferran Albrich (baríton), i Juan de la Rubia dirigirà el conjunt des de l'orgue.
  • Clàssica i òpera

Arcadi Volodos

El pianista rus torna a Barcelona per oferir aquesta vegada un recital al Palau de la Música Catalana. El programa inclou la Sonata en la menor, de Franz Schubert; Davidsbündlertänze, de Robert Schumann; i la Rapsòdia hongaresa núm. 13, de Franz Liszt. A més dels bisos, que de ben segur n'hi haurà.
  • Clàssica i òpera

Carmen

El Palau de la Música Catalana s'han convertit aquests últims anys en un escenari operístic. No és gens estrany trobar-hi òpera a la seva programació, en versió de concert i també semi-escenificada. És el cas d'aquesta proposta de l'òpera Carmen, de George Bizet, a càrrec de la companyia NovAria. Seixanta artistes sobre l'escenari, en una producció amb direcció artística de Sergi Giménez i musical d'Adolf Gassol. A més, inclou subtítols en tres idiomes: català, castellà i anglès. 
  • Clàssica i òpera
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà