Hereva de l'encarnació a Poblenou de la icònica sala Zeleste del Born, la sala Razzmatazz és un enorme complex de música en directe amb tres sales de concerts de diferents mides, amb escenaris que han acollit grans noms del pop, el rock i el metal. Pel que fa al 'clubbing', la programació es reparteix en cinc espais diferents i en diverses festes temàtiques, i abasta tant els estils que van donar fama al local en la nit barcelonina als 90 com l'indie pop i l'indie rock, com estils que remenen el segle XXI com el hip-hop, l'R&B, el reggaeton o el dancehall, sense oblidar-nos del techo, el house i l'electro. Hi han actuat des de Blur, Pulp i Oasis fins a Kanye West i Kamasi Washington, passant per Arcade Fire i Camela, entre molts altres.
Quina música posen?
Des de sempre, Razzmatazz ha combinat el millor pop del moment i les noves tendències musicals, com les actuals músiques urbanes, amb espai per als amants del clubbing, és a dir, la música electrònica de ball.
Quina és la millor sala de Razzmatazz?
Com tot a la vida, dependrà de quins siguin els vostres gustos. Si us va l'electrònica, la vostra sala és la 2 (abans The Loft), que el març del 2022 va renéixer amb el nom de Human amb la idea de recuperar l'escala humana de la música dance, perquè els clubbers siguin els veritables protagonistes de la nit. En canvi, a La1, hi trobareu músiques urbanes els divendres (Fuego) i el pop obert ales noves tendències musicals els dissabtes. Si el que voleu és reggaeton a ultrança, aleshores endinseu-vos a la sala 4 (el Pop Bar).
Com es deia abans Razzmatazz?
L'any 1986 la nau del carrer Almogàvers va obrir com a Zeleste, continuadora de la mítica sala del carrer Plateria que durant els anys 70 es va erigir en epicentre de la música laietana i la contracultura a Barcelona. L'any 2000 va tancar com a Zeleste i va reobrir com a Razzmatazz, amb nous propietaris, i es va convertir en la primera sala d'Espanya en programar en cinc sales diferents cada dia de la setmana (ara ho fa de dijous a diumenge).
Què significa Razzmatazz?
En anglès, la paraula 'razzmatazz' pot traduir-se com 'teatralitat' o 'aparatositat'. Segons el diccionari de Cambridge, és una "activitat sorollosa i notable, destinada a cridar l'atenció".
Quantes terrasses té Razzmatazz?
Razzmatazz disposa de dues terrasses exteriors que connecten les seves diferents sales, un total de cinc.
Com funcionen i quant costen les entrades?
En aquesta nova etapa del Razz hi ha dos tiquets diferenciats amb accessos també diferents: les entrades per a Fuego i La1 donaran accés a les sales 1, 4 (Pop Bar) i 5 (Àtic), amb entrada pel carrer Almogàvers 122; i amb les entrades de Human es podrà accedir a les sales 2 i 3 (Lolita), i l'entrada s'efectuarà pel carrer Pamplona, 88. Hi haurà, això sí, 200 entrades disponibles per als que vulguin tenir un salconduit per gaudir de tot el recinte. Per saber quan costa cada entrada consulteu la web de la sala.
A quina hora tanca?
Actualment, la sala obre els dimecres i els dijous de 00.30 a 5 h i els divendres i els dissabtes de 1 a 6 h, però assegureu-vos de consultar la web de la sala per a possibles canvis sobre aquest horari.