Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Recinte modernista Sant Pau
Foto: Sant Pau

El Recinte Modernista de Sant Pau acull una jornada gratuïta sobre la salut de les dones

'Entre dones' celebrarà la seva segona edició amb més d'una desena d'activitats i un mercat solidari

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona acollirà per segon cop l'única jornada participativa gratis dedicada només a la salut de la dona. La iniciativa impulsada per l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau tractarà temes sobre les desigualtats dins el sector de la salut i vol promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en tot l'àmbit sanitari tant en el sector professional com a l'educació a les escoles i universitats. 'Entre dones' se celebrarà el pròxim dissabte 13 d'abril al Recinte Modernista de Sant Pau i l'accés serà lliure i gratuït, tot i que s'ha de reservar plaça a través de la pàgina web.

La jornada tindrà més d'una desena d'activitats, com diversos tallers i col·loquis, que giraran al voltant de tres grans blocs temàtics: cervell i dona, esport i dona i menopausa. El primer bloc se centrarà a explicar com afecten patologies com l'Alzheimer, la demència, la depressió o la migranya des del punt de vista de la perspectiva de gènere. Les activitats al voltant de l'esport i la dona treballaran l'apoderament de les dones en el món de l'esport i la compatibilitat de l'activitat esportiva amb diversos moments vitals com l'embaràs i el postpart. El tercer bloc tractarà la menopausa i les diferents maneres de viure-la, així com les seves simptomatologies.

Entre les activitats hi haurà dotze tallers entre els quals n'hi haurà alguns d'alimentació durant la menopausa, d'educació sexual femenina, de jocs i eines de memòria i un sobre com afecten els rols de gènere a la gestió emocional. Pel que fa als col·loquis, cadascun dels tres blocs temàtics en tindrà tres de diferents que se celebraran a l'Auditori Francesc Cambó, a la Sala 1902 i a l'Auditori Pau Gil. Dins el programa, l'activitat més destacada és la sessió de ioga col·lectiva per a totes les edats als jardins del recinte Modernista.

Un espai gastronòmic i un mercat solidari

Dins el programa de la jornada també hi haurà el Van Van Market, un espai gastronòmic que va néixer l'any 2014 i que ofereix productes de proximitat. Tots els xefs que formen part del mercat són professionals nòmades amb petits projectes gastronòmics que han sorgit a Barcelona i que ja han participat a més de trenta edicions no només a la ciutat, sinó també a Madrid i a Palma.

Van Van Market
Foto: Van Van Market

Tots els assistents també podran donar un cop d'ull als productes del mercat solidari que se situarà a la rambla exterior del Recinte Modernista de Sant Pau. El mercat acollirà diverses paradetes amb articles com olis amb denominació d'origen de proximitat fins a roba, cosmètica i cures per a la salut femenina.

NO T'HO PERDIS: Què fer aquest cap de setmana a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de benestar

    Últimes notícies

      Publicitat