Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Alquímia
Teatre LliureAlquímia

Un espectacle familiar gratis arriba a Montjuïc gràcies al Teatre Lliure i Pallassos Sense Fronteres

La representació, que és una fusió entre el teatre i el circ, té com protagonistes dos clowns

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Fa més d’una dècada que el Teatre Lliure i l’ONG Pallassos Sense Fronteres col·laboren oferint dues actuacions gratuïtes l’any al Poble-sec amb l’objectiu comú d’oferir activitats culturals pels infants en situació de vulnerabilitat. Ara, la segona data de la temporada s’ha anunciat: serà el pròxim dissabte 6 d’abril, a les 12 h. En aquesta ocasió, l’espectacle familiar és 'Alquimia', de la companyia El Negro y el Flaco, i es farà a la plaça Margarida Xirgu de Montjuïc.

La representació és una fusió entre el teatre i el circ i té com protagonistes dos clowns, que durant una hora interpretaran un joc còmic amb la involucració constant del públic. Des d’elements màgics fins a malabarisme i escenes pseudoteatrals, l’espectacle està pensat per a tots els públics i per a fer-lo gaudir de les arts amb una finalitat social.

I és que, qui millor per fer-nos riure mentre que s’actua per una bona causa? Des del 1993, Pallassos Sense Fronteres viatja arreu del món transmetent alegria als racons més necessitats. Les seves accions ajuden a millorar la situació emocional dels infants (i també dels adults) que han patit guerres, catàstrofes naturals o altres situacions traumàtiques.

De fet, va ser de la mà de l’icònic pallasso barceloní Tortell Poltrona que es va fundar l’organització fa trenta anys. L’artista va començar fent vuit actuacions a Croàcia, on vivien nens afectats pel conflicte bèl·lic de l'antiga Iugoslàvia, i en evidenciar-se resultats positius, va continuar amb les expedicions amb altres artistes internacionals. En els següents anys el projecte es va consolidar fins al punt que el 2012 es va formar l’Associació internacional Clowns Without Borders, que actualment compta amb quinze països membres.

L’actuació de Pallassos Sense Fronteres l’ha dut a guanyar diferents guardons, entre ells el Premi Ciutat de Barcelona, l’any 1994, i la distinció Creu de Sant Jordi, l’any 2020, pel seu treball filantròpic amb infants.

Temporada 2023-2024 al Teatre Lliure 

Enguany, la programació del centre teatral se centra en la idea de la força del col·lectiu, alhora que respon la voluntat d’oferir bones propostes artístiques i fer-les arribar al màxim i més divers públic possible. Per això, la nova temporada porta clàssic de sempre, com Shakespeare, però també adaptacions i format més avantguardistes, entre d’altres. 

NO T'HO PERDIS: Els millors museus per visitar en família a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat