Palo Alto Market
© Iván Moreno
© Iván Moreno

Coses per fer a Barcelona el dissabte

Les 10 millors activitats per gaudir del dissabte: concerts, mercats, obres de teatre, festes i moltes propostes més

Publicitat

És el millor dia de la setmana, i a Barcelona trobareu un munt d'activitats per a tots els gustos i butxaques. Consulteu els nostres plans destacats i prepareu-vos per gaudir d'un dissabte excepcional. I si amb 24 hores no en teniu prou, consulteu el llistat complet amb els millors plans de divendres i diumenge, i els 30 millors plans del cap de setmana sencer. Preparats?

NO T'HO PERDIS: 51 coses que tot barceloní ha de fer a Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai de 5.250 metres quadrats que acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Cal esmentar que un dels bars és a càrrec de Paradiso, una de les millors cocteleries del món. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats deliciosos, al centre del mercat hi ha un escenari amb una visió de 360º, que ofereix una programació de cultura i espectacles a càrrec de la redacció de Time Out Barcelona. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any, de 10 del matí a les 12 de la matinada (fins a la 1 en el cas del Paradiso).

  • Què fer
  • Convencions
  • Sants - Montjuïc

Durant tres dies, la Fira de Barcelona Montjuïc acollirà el Saló del Còmic amb activitats, estands, exposicions i convidats molt especials. Del 4 al 6 d’abril de 2025, els fans del món del còmic podran gaudir d'una 43a edició que amplia la seva oferta cultural i reuneix un gran nombre d’artistes destacats.

Entre els convidats principals d’aquest any trobem autors de renom com Chris Ware, referent de la novel·la gràfica amb obres com Jimmy Corrigan: el chico más listo del mundo; Jaime Hernández, icona del còmic independent nord-americà; Kate Beaton, reconeguda pel seu humor i sàtira històrica; i John Howe, il·lustrador vinculat a El Senyor dels Anells. A més, també hi seran presents Javier Rodríguez, Natacha Bustos i Carmen Carnero, reconeguts artistes de Marvel i DC, així com Raquel Córcoles (Moderna de Pueblo), fenomen del còmic contemporani. Pepe Larraz, autor del cartell d’aquesta edició i dibuixant de Marvel, també formarà part dels convidats d’enguany.

Entre els punts forts destaca l’exposició dedicada a Chris Ware, Dibuixar és pensar, coproduïda amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que s’endinsa en la trajectòria del mestre del còmic. També es podrà visitar la mostra dedicada a Marika Vila, guanyadora del Gran Premi Comic Barcelona 2024, així com una espectacular exposició amb originals de Pepe Larraz

Es tornarà a repetir el Comic Vision i també podreu gaudir del Comic Fantasy, que oferirà un espai dedicat als jocs de rol i la fantasia. La Zona Utopia repeteix, explorant l’univers de la literatura fantàstica, i per als més petits es manté Comic Kids. A banda, hi haurà altres exposicions, xerrades, taules rodones, tallers, concerts, instal·lacions inmersives, pòdcasts i jocs, així com propostes que se centren en la relació del còmic amb el cinema d'animació. Els Premis Comic Barcelona tornaran a reconèixer el talent del sector amb noves categories, incloent-hi una divisió específica per al còmic infantil i juvenil. 

Teniu tot el programa complet disponible a la web del saló, a més de les entrades que ja estan disponibles.

  • Botigues
  • Tendències

Sabem que remenar pels mercats fins a trobar aquella peça que duu el vostre nom no és una tasca fàcil, i escollir a quins mercats ho voleu fer encara costa més. La ciutat n’acull tants –des d’alguns que ja són clàssics a Barcelona fins a d’altres que acaben de néixer– que assabentar-se de tots els que es fan cada cop costa més. Com sempre, per ajudar-vos a crear la vostra agenda del mes d’abril i començar a pensar quins mercats no us podeu perdre, hem elaborat una llista amb tots els que hi ha programats durant aquest mes a Barcelona: 

- 5 i 6 d’abril: Flow: Y2K Streetwear Market, a l’Espai 88, al carrer Pamplona, 88 (entrada: 2 euros)

- 5 i 6 d’abril: Rethink, al carrer Llull, 68 (entrada gratis)

- 5 i 6 d’abril: Palo Market Fest, al carrer Pellaires, 30 (entrada: 6,50 euros)

- 6 d’abril: Flea Gaudí, al carrer Sant Antoni Maria Claret, 171 (entrada: 2 euros)

- 6 d’abril: Tot a 1 Euro!, a l’Ovella Negra del carrer Zamora, 78 (entrada: 3 euros)

- 11, 12 i 13 d’abril: Sarrià Market, a la Torre Amat, al carrer Duquessa d’Orleans, 9 (entrada gratis)

- 12 d’abril: Viva Vintage, al carrer Buenaventura Muñoz, 6 (entrada: 1 euro)

- 12 i 13 d’abril: La Petite Parade, al carrer Corretger, 5 (entrada gratis)

- 13 d’abril: Tot a 5 Euros, al carrer Llull, 68 (entrada gratis)

- 13 d’abril: Sants Flea, a les Cotxeres de Sants, al carrer de Sants, 79 (entrada: 1 euro)

- 20 d’abril: Tot a 1 Euro!, a la Nau Bostik, al carrer Ferran Turné, 11 (entrada: 3 euros)

- 20 d’abril: El Gran Flea, al carrer Nàpols, 42 (entrada: 2 euros)

- 27 d’abril: Los 22 del Market, al carrer Llull, 68 (entrada gratis)

- 27 d’abril: La Puça del Clot, al Clot-Aragó, 613 (entrada gratis)

- Cada divendres, dissabte i diumenge: Il Capo Vintage Market, al carrer Escorial, 121 (entrada gratis)

Publicitat
  • Què fer

La primavera que a les pantalles altera! Està clar que març i abril són els mesos del cinema a Barcelona. Del 24 de març al 13 d’abril tindrà lloc la cinquena edició d'IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya. Enguany, el certamen programa 45 películes que es podran veure a diverses seus de Barcelona, Cambrils, Figueres i Vilafranca del Penedès, a més d’una selecció online a Filmin.

El tema central i lema d’aquesta edició és La dreta contra els drets, abordant l’amenaça de l'extrema dreta als drets humans a escala global. També es tractaran temes com la situació a l’Iran, Palestina, les migracions, el feminisme, els drets LGTBIQ+ i la salut mental.

  • Què fer

La Plaça de Margarida Xirgu s'omplirà de flors els dies 5 i 6 d'abril en la nova edició de Flors al Mercat. Un esdeveniment on els productes 'plant-based' són protagonistes. Des de cosmètica passant per mobles ecològics i gastronomia, podreu gaudir d'aquest espai dedicat a les flors des de les 10 h fins a les 20 h

Ja hem dit que els protagonistes d'aquest festival són per excel·lència les flors i les plantes, i aquí en teniu uns que sense dubte no us deixaran indiferents a l'edició d'enguany. El primer són els terraris dins un gerro de la Casa Pampa, peces úniques on dins un gerro hi ha tot un ecosistema amb aigua, llum i aire propis. Són tropicals, així que només els heu de regar dos cops l'any! 

També descobrireu les flors d'aire,o les flors també conegudes com Tilandsies. No necessiten terra ni test, i poden créixer als arbres i roques. Al festival hi trobareu mostres de la mà de Tilaria

I si el que voleu és acomodar les vostres plantes de la millor manera possible, trobareu els tests bressol de Bas Ceramics, que l'any passat ja van introduir el 'plantcloud', un test fet amb tires de fulles de pinya i un plat sostingut amb imants, i aquest any presenten els seus gerros.

A més d'aquests productes tan bonics podreu trobar cosmètica 'plant-based', mobles ecològics fets amb fibres vegetals, gastronomia i fins i tot joies produïdes a partir de fusta. Si en voleu conèixer més, podeu consultar la pàgina web del festival. 

Publicitat
  • Què fer

Barcelona és plena de coses per fer, però també hi ha parcs i jardins de tota mena on passejar. Alguns d'aquests espais de tranquil·litat i natura estan una mica amagats, i per això us volem redescobrir els jardins amb més encant de la ciutat: llocs que van més enllà del simple parc per passejar el gos. Espais, en definitiva, on es respira un ambient especial o que contenen peces d'art que són part de la nostra història.

  • Drama
  • Sants - Montjuïc
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

La primera part del nou espectacle de Cirque du Soleil és del millor que he vist de la companyia quebequesa des de fa temps, i enllaça amb els dos títols més singulars i aconseguits, Alegria i Quidam. Tot i respectar una fórmula d'èxit que posa l'accent en unes produccions impecables, a Corteo la companyia aconsegueix recuperar la màgia i fins i tot una certa poètica que en altres creacions es diluïa amb la profusió de mitjans i coloraines visuals i musicals. Corteo  és una espectacle aparentment més anàrquic, amb menys coreografies a l'estil Las Vegas i amb una notable teatralitat que encapçala el protagonista de la història, el pallasso Mauro Mozanni, i que enfonsa les arrels en els inicis del món del circ. Si recordem que a Alegria hi havia un forçut que tancava l'espectacle, a Corteo hi ha dos lil·liputencs i un gegant que componen una poesia visual arcaica, fellliniana, i enlluernadora i un nombre de cavalls (de mentida, esclar) que remet al circ més senzill i tradicional. Així mateix, hi ha moments deliciosos, apunts breus delicats, però sucosos com el pallasso funambulesc que travessa la pista cap per avall, les sabates que caminen soles i una entrada de clown original i magnífica. Corteo és l'espectacle més mediterrani, més europeu del Cirque du Soleil. També en la música i en el vestuari, desbordant d'imaginació. 

Publicitat
  • Què fer
  • Sant Gervasi - La Bonanova

CosmoCaixa acull l’exposició Extraterrestres. Hi ha vida fora de la Terra? del 25 de febrer de 2025 al 30 d’agost de 2026: un llibre obert de gran rigor científic que resol i posa de manifest alguns dels dubtes que existeixen sobre el nostre lloc en el cosmos, què significa vida o com la literatura i el cinema han construït un imaginari col·lectiu sobre els extraterrestres. La mostra ha comptat amb l’ajuda i el suport d’experts i assessors científics. Per fer-ho, es val d’audiovisuals, interactius, experiències sensorials immersives i alguns objectes i plànols originals de la NASA o d’altres institucions de prestigi. Per exemple, podreu veure escenografies amb maquetes com la del rover Perseverance o la de l’helicòpter Ingenuity.

  • Art
  • Sants - Montjuïc

Per primera vegada a Barcelona, tres versions de La visió de sant Francesc pel Papa Nicolau V de Zurbarán es reuneixen en una mateixa sala. Una ve de Lió, una altra de Boston i la tercera ja era a casa, al MNAC. Aquesta trobada inèdita ens permet observar com el geni barroc va jugar amb la llum, la composició i els detalls per donar forma a la seva visió d’una llegenda religiosa, i és el punt de partida de l'exposició que el Museu Nacional dedica al geni barroc.

Publicitat
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out

El 2012, quan El principi d'Arquimedes es va estrenar a la Sala Beckett, l'obra de Josep Maria Miró va rebre l'elogi de la crítica, però, tot i instal·lar-se al cap de pocs mesos a La Villarroel, podem dir que va passar sense pena ni glòria. En canvi, a Buenos Aires va arribar a estar tres temporades seguides a la cartellera. A Brasil, fins i tot, se'n va fer una pel·lícula. I va ser l'enlairament d'un dramaturg català que, gràcies a aquesta obra, traduïda a setze idiomes, va posicionar-se com un dels grans autors europeus del nostre temps. Més d'una dècada després, l'Espai Texas ha recuperat, per fi, una peça que ha envellit molt bé, fins al punt de demostrar que és un clàssic del teatre contemporani en la nostra llengua.

  • Art
  • Disseny

Com dissenyarem, ara que cada vegada hi haurà més escassetat de matèries primeres? La nova exposició permanent del DHub intenta respondre aquesta pregunta. Sota el nom ‘Matter Matters. Dissenyar amb el món’, la comissària Olga Subirós fa un recorregut pel passat, el present i el futur de la matèria, des de l’extractivisme colonial al moment de crisi climàtica actual. L’exposició respon al canvi de rumb implantat pel director del DHub, José Luís de Vicente, que vol que el nou museu respongui a les preocupacions del segle XXI. 

El DHub no només estrena expo, també estrena mirador. Una de les idees que la comissària Olga Subirós ha posat en pràctica és la d’ensenyar la ciutat com una conseqüència més del disseny contemporani. Per això s’han destapiat les finestres de la segona planta del DHub, que ara permeten veure la plaça de les Glòries i el mercat dels Encants.

Més idees pel cap de setmana

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat