Sis dies i una cinquantena d’activitats per a adults i nens repartides en 30 espais. Aquestes són les xifres de la sisena edició del Munt de Mots, un festival que va néixer amb l’objectiu de treure els contes de les escoles i les biblioteques –els seus escenaris més habituals– per fer-los arribar a tantes orelles com fos possible.
La Noe Bofarull, contacontes professional, ha viscut el festival des de la primera edició al capdavant de Vivint del Cuentu, la companyia que va fundar fa vuit anys amb un grup d’amics. Ha fet somiar centenars de nens i nenes que s’encanten amb les seves històries, contes tradicionals i altres de propis, que fa uns anys també han editat sota el nom de Contes Desexplicats. Quan li pregunten per les claus de l’èxit del contacontes professional, no ho dubta: “Que t’agradi i et creguis el que expliques és essencial”. Després vénen la resta de recursos: la modulació de la veu, la teatralitat, l’expressivitat del rostre i fer partícips els oients. Davant d’un entorn dominat per la cultura visual, la narració oral potencia la capacitat d’imaginar sense més additius que les paraules i, en el cas dels més petits, inculca l’hàbit de l’atenció i l’escolta.
El Munt de Mots d’aquest any ve carregat d’activitats per deixar volar la imaginació en totes les direccions possibles. Per exemple, cap a la Provença, al costat d’Anolis Annelore, guardiana de llegendes de l’edat mitjana (el ds. 24 a les 12 h a la Biblioteca Can Sumarro); al Camerun, amb el repertori de faules del narrador Boni Ofogo (el dt. 20 a les 17.30 h al Centre Cívic la Sedeta), o a un univers de contes que es canten i es ballen amb l’equip de narradors de Vivim del Cuentu (el dv. 23 a les 18 h al Centre Cívic Cotxeres Borrell). A banda, també podreu gaudir dels següents actes destacats.
Discover Time Out original video