Per què (creiem que) mereixem el Premi Nacional de Comunicació

9 motius que podrien explicar per què un jurat ha premiat la web de Time Out Barcelona

Publicitat
No som els més forts, ni els més grans; fins i tot podríem afirmar que tampoc som els més guapos... Però tenim el nostre encant! Després de l'alegria que ha suposat aconseguir el Premi Nacional de Comunicació com a mitjà digital ens hem assegut a pensar què hem fet de bo per merèixer aquest reconeixement... I, ves per on, ens han sortit un munt de motius!

PD: Ens encanta això de rebre premis. Si us plau, no us talleu a l'hora de guardonar-nos d'ara endavant. Prometem que no canviarem.

Som joves

La mitjana d'edat de la redacció és de 33 anys, amb una forquilla que va dels 25 als 50 anys. Time Out Barcelona va néixer el gener del 2008 i, com deien aquells, ens ha costat Déu i ajuda arribar fins aquí. Set anys en què hem viscut tota una vida, sempre amb la renovació constant, la joventut i la innovació corrent per les nostres venes.

Portem una vida dispersa i arriscada

No, no, no penseu que descobrir els millors bars, on fan les millors 'burgers' o buscar patates braves sigui feina fàcil. Implica molta nocturnitat, molt assaig i error, molts litres d'aparença dubtosa. Més d'una vegada ens l'hem jugat, ens han perseguit, ens han insultat... Però sempre ha valgut la pena. I aquí estem, sense cap baixa, tot i que amb alguna ferida...
Publicitat

Som itinerants

En aquests gairebé set anys de vida, hem canviat cinc cops d'ubicació, cosa que augmenta el nostre coneixement de Barcelona. De fet, vam començar a Badalona, vam passar a Travessera de Gràcia, i després a Diagonal amb Passeig de Gràcia, a Diputació amb Urgell... fins a Via Laietana 20, on som ara. Coneixem Barcelona a la força.

Som trilingües

Time Out Barcelona té tres versions digitals: en català, en castellà i en anglès. El 80% dels continguts es fabriquen en català, cosa que ens fa únics en el món digital català. I som l'única web de l'univers Time Out (més de 50 ciutats) trilingüe. A Londres, quan la van construir, van flipar. I vam obligar-los a traduir-ho tot al català. Vaja, ho vam traduir nosaltres...
Publicitat

Som «uns referents»

Ep, això ho diu el jurat dels Premis Nacionals de Comunicació. Diuen que som «un clar exponent de l'aprofitament del potencial d'Internet per buscar nous mecanismes de complicitat i interacció amb el lector, així com per haver esdevingut un referent de la informació cultural en català a la xarxa». I a nosaltres ja ens està bé!!

Som simpàtics

Des del primer dia, hem volgut caure-us bé, ser els vostres amics, que ens estimeu molt. Molt. Mirem de relacionar-vos amb vosaltres, lectors, de manera planera i directa. Som bons de portar, ja que ens enfadem poc. O més aviat, gens. Us estimem i estimem molt les coses que ens agraden de Barcelona.
Publicitat

Som dones (per majoria)

És una majoria aclaparadora, la presència femenina a la redacció de Time Out. La proporció deu ser de tres paies per cada paio... Això, evidentment, provoca greus discusions quant a la climatització de la redacció, i que els nois s'hagin feminitzat força, tot i que n'hi ha que es fan molt els mascles... Si parlem de tendències sexuals, hi ha de tot...

Som lliures

Tenim amics (molts) i enemics (poquets), nòvies i exnòvies, però sobretot som lliures. Fem les llistes del millor de Barcelona a partir de criteris editorials, gràcies a la feina de tastaolletes de la redacció i els col·laboradors. Si mai us heu preguntat què paga la gent per sortir a Time Out, la resposta és fàcil: res. Però no vivim de l'aire. Tenim publicitat i publireportatges, i ens encanta!
Publicitat

Som apassionats

Tot això que fem, totes les hores que dediquem a Barcelona, seria impossible sense un grup de gent apassionada per la seva feina, des del becari a l'editor. A l'Eugènia li encanta anar de botigues, al Josep passar-se el dia al cine, a la Marta descobrir totes les músiques del món, al Ricard endrapar als restaurants més inesperats... Aquesta feina ens encanta!

I ara, unes quantes idees per celebrar-ho

Els 100 millors bars
Els 100 millors bars
Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist 5 coses per fer avui Aprofita el teu temps i troba el que necessites: el millor del dia al teu abast Japonisme. La fascinació per l'art japonès Que consti que en Pere Calders ja ens havia avisat: som víctimes d’una invasió subtil. Jo mateix em vaig criar amb la Heidi i el Marco, escoltava música d’un Walkman Sony i m’afarto de sushi. Qui no ha tingut una Playstation o ha jugat al Super Mario Bros? O rigu
  • Cuina creativa
Els 50 millors restaurants
Els 50 millors restaurants
Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit Reserva als restaurants recomanats per Time Out Els restaurants que mai no fallen per menjar cuina catalana, italiana, basca, francesa i asiàtica. I també els fogons dirigits pels xefs més en forma de la ciutat Més restaurants recomanats Restaurants mexicans Els millors llocs de la ciutat per assaborir la bona cuina mexicana Reserva als restaurants més populars Casa de Tapes Cañota El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per r
Publicitat
  • Clubs
Les millors discos
Les millors discos
Quins són els temples de moda de la nit de la ciutat? Repassem els 10 millors locals i la seva fauna Més Disco 2013 Tira la canya a les discos més 'chic' La nova guia de pesca radical a la nit barcelonina Hem posat el termòmetre als locals nocturns de Barcelona per descobrir els deu clubs més calents, els que combinen la millor música i l'ambient més animat per enviar-nos al llit tard, feliços i exhaustos. El Top 10 de BCN Nitsa/La 2 (Sala Apolo) A l’Apolo, electrònica exquisida amb DJ Fra, William Dafoe i Kosmos com a gurus. A la sala inferior, el millor club de música pop- rock de Barcelona, amb DJ Coco, Graham i Pegatas fent el que millor saben: fer-ho anar tot en renou a cop de guitarra. El Nitsa és el Barça de Guardiola dels clubs de la ciutat; hi han punxat i hi punxen els millors del món. Ara que l’escuderia fa 20 anys, és l’hora de celebrar-ho, però en el meu cas amb una birra i prou, que ja vaig suar-hi la samarreta (i altres coses) als mítics 90. És el moment de deixar pas a les noves generacions. Divendres, dissabtes i vetlles de festius, d’1 a 6 h. Marula Café Garage, afrobeat, jazz, funk, soul, disco, bogaloo i el que el déu Groove disposi. El Marula Cafè és tan autèntic que fa mal. No hi cap altre club a Barcelona que jugui amb la música old school com aquest elegant espai ubicat als budells més pudents del Gòtic. Té una programació de concerts per a connaisseurs vinilistes senzillament impecable. I tampoc fa concessions a l’hora de punxar:
  • Música
  • Rock i indie
Una selecció de temes sobre sexe i per fer sexe que us escalfaran l'entrecuix Perquè 'Nymphomaniac' ens ha posat calents, perquè anar al llit és la manera més barata i divertida d'escalfar-se a l'hivern i perquè sabem que us agrada, hem reunit les 69 cançons tòrrides que més ens agraden, amb cadències sensuals i lletres pujades de to, des d'aquelles merament suggeridores a aquelles òbviament marranotes. Descripcions metafòriques de l'acte, odes al plaer sexual –compartit o solitari, gai o hetero, oral o anal–, ritmes per moure la pelvis i la millor col·lecció d'orgasmes que trobareu en una llista d'Spotify en 69 cançons que us avancem en aquest top 10. 'Je t'aime... moi non plus', Serge Gainsbourg (1968-1969) Durant l'afer que van mantenir, Brigitte Bardott va demanar a Serge Gainsbourg que li fes la cançó d'amor més bonica del món i ell no va dubtar a complaure-la. La van gravar a duo el 1968, però la gelosia del marit de la Bardot va impedir que la gravació veiés la llum fins el 1986. Per sort, el 1969, 'année érotique', Gainsbourg la va gravar amb Jane Birkin i el seu orgasme va escandalitzar el món. 'Ven, devórame otra vez', Lalo Rodríguez (1988) Si la salsa és un dels gèneres més calents del Carib, aquest himne del porto-riqueny Lalo Rodríguez del subgènere de la salsa romàntica és un dels grans temes que s'han fet mai sobre allò que passa entre els llençols perquè és dolç i calent alhora, que és com més ens agrada el sexe. Lalo Rodríguez va ser precoç: amb només 16 any
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat