La Real Hamburgueseria
Foto: Maria DiasLa Real Hamburgueseria
Foto: Maria Dias

Les millors hamburgueses de Barcelona

Els bars i restaurants que fan de l'hamburguesa un plaer gastronòmic

Publicitat

És un fet: Barcelona és territori d'hamburguesa gurmet. Van començar sent una moda, però en aquest punt de la jugada ja s'han fossilitzat com a hàbits col·lectius, és una realitat de la qual no et pots escapar. I cada cop hi ha més diversitat i matisos en l'assumpte. Des de Time Out hem seguit molt de prop aquests fenòmens, i això ens autoritza a oferir-vos el llistat definitiu d'hamburgueseries de Barcelona. I si passeu molt de 'burgers', però voleu endrapar un entrepà ben original, consulteu aquesta altra llista.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Hamburgueses
  • El Gòtic

La Real Hamburguesería arriba al Time Out Market per oferir unes hamburgueses que han esdevingut clàssiques de Barcelona. La qualitat i el bon producte són dos dels valors principals amb els quals el xef Eduardo Egui i el seu soci Arturo López elaboren cada element de la proposta. Amb això, aconsegueixen hamburgueses que destaquen per la seva presentació, però sobretot pel seu sabor i per reivindicar el que és clàssic en un mercat saturat de tendències fugaces. Marquen la diferència, elaborant-ho tot a la cuina i des de zero.

Les hamburgueseries de referència

  • Sarrià - Sant Gervasi

De què va? Ja ho adverteixen a la seva web: "A la resta de locals hi ha moltes burgers i massa indecisió, així que nosaltres hem decidit fer-ho molt més fàcil. Pa, quètxup, mostassa, ceba, formatge i dos 'patties'; això és tot. Triar-nos serà la teva darrera tria." Aquest establiment és l'aventura restauradora 'fast good' d'en Miguel Puchol (Mantequerías Pirenaicas) i del seu soci Gabriel Rodrigo (expilot de Moto2).

I què s'hi demano? Passen de les floritures culinàries absurdes per centrar-se en allò que realment importa; aconseguir la 'smash' perfecte. Com? Amb pa artesanal de brioix i carn de primera qualitat —prové de granja La Bassola de Castellterçol— que es caramel·litza fins a arribar al punt del socarrat. A la carta, només dues opcions, però clavades; la 'smash' burger clàssica, una altra secreta que va canviant, un parell de postres i quatre begudes. Per menjar al local o per emportar.

  • Hamburgueses
  • Sarrià - Sant Gervasi
  • preu 2 de 4

De què va? Amb receptes creades pel xef Paco Pérez, estrella Michelin, aquesta hamburgueseria gurmet ofereix carn de tots els continents: vedella japonesa, irlandesa o argentina i ànec xinès en són algunes. I disposen de carta de gintònics curosament preparats.

Què demano? Hi trobareu receptes de temporada com la nòrdica, on s'hi pot veure el toc de Pérez; en lloc d'omplir-ho tot de maioneses i salsa de barbacoa, fa coses com la Nòrdica: vaca vella amb crema de fines herbes, maionesa de fonoll i vinagre liofilitzat. 

Publicitat
  • Hamburgueses
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

De què va? La 'smash burger' és una hamburguesa que, en contraposició al luxe acumulatiu 'desencaixamandíbules' a 15 euros, és una simple bola de carn picada que s’aixafa a la planxa en el moment de la cocció i porta pocs ingredients en panet. L’Edward White, de les Illes Verges dels Estats Units, va obrir Fast Eddie’s a finals del 2021, a la Ribera.

I què demano? No us hi trencareu el cap: 120 grams de vedella amb cogombres envinagre, ceba, formatge, mostassa i salsa anglesa. El Fast és un 'dinner' minimalista; només hi serveix la 'cheeseburger', un entrepà de pollastre fregit famós a tota Barcelona i patates fregides (i els divendres, filet de peix arrebossat).

  • Hamburgueses
  • Nou Barris

De què va? L’Ovante ha sobreviscut a l'onada de les hamburgueseries gurmet i ha demostrat que, ho petin pokes o ho petin tacos, té corda per estona.

Explica'ns per què, si us plau. De tot per a tothom. Per als amants de la carn? La Guardián Rojo; hamburguesa de vedella, pa vermell, emmental, beixamel, ruca, ragú de vedella i amb mozzarella gratinada. Per als amants del verd? La Yo Soy Groot; hamburguesa vegana amb hummus de pastanaga, tofu i col llombarda. Per als amants de sabors innovadors? La Maui; hamburguesa de vedella, bacó, salsa 'hei hei', confitura de pinya i coco. Les patates fregides Kevin Bacon, amb salsa de bacó i formatge, ja són un clàssic de l’establiment. També tenen sandvitxos i 'hot dogs'.

Publicitat
  • Hamburgueses
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

De què va? La Maria Andrea Dávila i l'Andrés Guerra –cuiner amb estudis superiors– us ofereixen tot allò que se suposa que té una bona hamburgueseria: salses i acompanyaments casolans, carn de la bona –la seva identitat són discos de vedella de primera de 180 gr amb greix de mitjana, fets a la pedra volcànica– i receptes molt treballades i meditades.

Un exemple, sisplau. La Pat Cox, una barbaritat que ajunta porc esfilagarsat amb la salsa Pat Cox –que és la que prepara la iaia de l'Andrés el dia d'Acció de Gràcies a Estats Units, feta de costella rostida– formatge gouda trufat i cansalada cruixent, amb una pipeta injectada de la salsa. Vegetarians, no patiu: hi ha una bona 'burger' vegana casolana, feta a base de 'frijoles' negres, cigrons i quinoa, amb maionesa de 'jalapeño'. 

  • Hamburgueses
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 1 de 4

De què va? El primer local de Mad Mad Vegan fou una petita parada al mercat de Sant Ildefonso de Madrid el 2019. Cinc anys després van obrir-ne una a Barcelona. Aquí opten més per l'hamburguesa senzilla 'made in USA' estil 'cheeseburger' que no pas per inventar receptes rebuscades. I la simplicitat els ha funcionat: segons la guia vegana Happy Cow, aquí es menja una de les millors hamburgueses veganes del món.

Què demano? Boníssima la Double Vacon: burger d'Heura, doble 'formatge' cheddar fos, 'vacó', enciam, tomàquet, cogombres, ceba vermella i salsa Sweet Carolina casolana. Va amb unes patates fregides la mar de bones –no es paguen apart– i salsa picant suau. I la veritat és que és una hamburguesa molt reeixida, de sabor compacte i unificat, que juga a la lliga de la 'burger' clàssica que ajunta quatre sabors amb la infal·lible conjunció de greix, sal i sucre –estil Five Guys però plant-based. 

Publicitat
  • Bar d'entrepans
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 1 de 4

De què va? Restobar de sandvitxos, hamburgueses i entrepans artesanals. En destaquem l’hamburguesa de vedella amb formatge gouda, bacó, enciam, melmelada de ceba i nabius, o la vegetariana de llenties, formatge Monterrey Jack, tomàquet, alvocat, ceba confitada i maionesa de pastanaga.

I treballen bé? Estàs de broma? Aquesta gent ve de guanyar el segon premi a la Millor Hamburguesa d'Espanya, amb La Duquesa: pa de carabassa casolà, dos discos de carn picada de brinça i costella –pur greix melós– amb formatge raclette, bolets 'shimeji' saltats, bocinets de guanciale i maionesa amb demi-glace de vedella. Si veniu famèlics, demaneu unes braves per picar mentre espereu. Atenció perquè fan les patates al forn damunt d’un llit de sal grossa, les deshidraten i les fregeixen lleugerament. Tremendament cruixents. Malbec a copes i cerveses comercials i artesanes. 

  • Cocteleries
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

De què va? A Pere IV amb Llacuna hi han obert una cocteleria que sembla treta d’una sèrie de David Simon, amb un component sòrdid d’allò més acollidor. Penombra taronja, fòrmica, cuir... És en un 'dive bar', que és la versió nord-americana del bar de vell de tota la vida.

Però s'hi menja? I molt bé. L'oferta d'hamburgueses és curta i l'especialitat de la casa són les 'smash burguers' fetes amb brinça ben picadeta, amb un torrat perfecte, i que t'envia al cervell un xut de sabor unitari i rotund. Alerta amb les seves patates fregides: les 'loaded fries', amb salsa de formatge, bacon i ceba, són tan addictives com la 'smash'. 

Publicitat
  • Hamburgueses
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

De què va? L'obertura de l'hamburgueseria a domicili Vicio –'start up' creada per Aleix Puig, guanyador de 'Masterchef'– va ser un dels grans 'pelotazos' econòmics del 2021: van passar d'empresa de 'delivery' d'hamburgueses a facturar milions d'euros. Tenen un establiment híbrid a Barcelona (Via Augusta, 21), on cuinen i d'on surten les comandes a domicili, i un espaiós restaurant a Comte d'Urgell, 204, amb capacitat per a més de cent persones. 

I què demano? Vegeu la BBQ Bacon Cheeseburger, amb doble disc (cadascun de 180 g) de vaca madurada 'dry-age', bacó 'crunchy', cheddar, cogombres i salsa barbacoa casolana. Com diuen ells: et donem el que et mereixes. O una barbaritat com la trufada: Vaca madurada, ou ferrat de granja, cheddar i salsa a base de tòfona negra. Les patates fregides, amb salsa de formatge mimolette, bacó cruixent, crema agra i cibulet, són immoralment bones.

  • A la brasa
  • Dreta de l'Eixample

De què va? Lomo Alto i Lomo Bajo, dos restaurants units sota el denominador comú de la carn. Una ambiciosa jugada per portar la carn a un altre nivell. Bovins excepcionals reposen en cambres frigorífiques a la vista del públic, oberts en canal, com si fossin obres de Damien Hirst. 

I val la pena? Lomo Bajo és l'apartat d'hamburgueses i entrepans. Però una hamburguesa de vaca vella madurada i afinada per veritables 'conosseurs' és un altre nivell d'experiència i plaer. Van en pa de brètzel, i la carn és tan bona que no compliquen la recepta, només hi posen producte gurmet. Com la Sibarita, amb foie a la planxa i poma. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat