La israeliana Shira Ben Shitrit és la 'jefa' d'A Tu Bola Gourmet Food, un minúscul restaurant que refon el producte de proximitat i sovint ecològic en forma de plats combinats d'imaginatives mandonguilles, on es pot triar pilota i l'acompanyament.
La Shira explica que la inspiració per a fer receptes de boles tant imaginatives –i saludables– com la bola Lenduri (llenties tandoor amb carbassó i 'tzatziki') prové de la cuina d'estil marroquí de la seva àvia (i es nota, perquè això és un lloc de menjar ràpid, però on es nota el carinyo'). Tres enormes boles de xai especiat –tenen moltes varietats vegetarianes– més uns fideus –d'arròs, extrafins– saltats amb verdures, costen 8 euros (copa de vi bo inclòs).
Si seieu a la barra que mira al Raval, espectacle assegurat. Podeu tunejar els acompanyaments amb hummus (boníssim, com el 'tzatziki', ho porta a la seva cultura, esclar) patates rostides o polenta cruixent, per dir-ne tres. També podeu demanar un parell de boles en pa de pita amb amanida (6 €), o el plat XL, quatre boles amb acompanyament. I per postres, bola de xocolata. Si passeu d'opcions 'healthy', doncs un bon plat de boles de porc a la mexicana amb allioli de chipotle. I una copa de vi bo aquí costa dos euros!