Una de les places més concorregudes a Barcelona, en un dels barris on a la nit es concentra més gent, Gràcia. Allí, i fins a la una de la matinada, podeu menjar des d’entrepans, tapes, broquetes o plats combinats, fins a, si voleu una cuina més fina, un timbal de foie de poma o un llenguado enrotllat amb verduretes al wok de la carta. Tenen una carta de vins considerable. Ideal al bon temps per seure sota els arbres, a la mateixa plaça.
A l’Amélie fan cuina internacional, amb tocs asiàtics i de l’Amèrica Llatina. L’ambient és informal però cuidat, modern i còmode, amb música actual o revivals de temps passats. Hi ha un menú de migdia per 10 euros amb tres plats per escollir. Demanem l’amanida Cèsar, però en lloc dels daus de pa fregit hi posen pollastre, i amb abundància. També hi ha anxoves i tàperes. Podria ser un plat únic, però el menú ens ofereix una lasanya de verdures.
En realitat només hi ha dos sostres de pasta que embolcallen les verdures, tallades com en una ensalada russa. Hi ha pèsols, xampinyons, pebrot, carbassó… I un formatge fos pel damunt. De postres ens quedem amb el carpaccio de pinya, que no és més que la pinya tallada a rodanxes fines i servida amb mel. Tot plegat correcte sense llençar coets, però ens salva el dinar força bé. – Isabel Olesti.