Botifarra

Els millors llocs per menjar entrepans de botifarra

Els bars i restaurants que excel·leixen la salsitxa catalana

Publicitat

L'embotit més nostrat no sempre ha estat tractat el respecte que es mereix. Per sort, cada cop són més els establiments que estan reivindicant la botifarra com producte gastronòmic de primer ordre. Aquí teniu un llistat dels bars i restaurants on us podeu cruspir un entrepà deliciós amb les diferents versions de botifarres com a protagonistes.

  • Bar d'entrepans
  • El Raval
  • preu 1 de 4
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Butipà
Butipà
Bona iniciativa: aquesta 'butigueta' ofereix saborors entrepans de botifarra amb DO d'Osona, amb moltes varietats: de bolets, amb espècies, amb samfaina– amb un pa de llonguet flonjo però consistent, als antípodes del xiclet del pa de frankfurt i una salsa casolana. Molt recomanable.
  • Esquerra de l’Eixample
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Butikfarra
Butikfarra
¿És, la botifarra, una de les grans fes catalanes? Estem d’acord que sí, i de les que es fan i es desfan, i per assegurar la salut d’un producte tan nostrat i demostrar que té tantes vides com la seva cosina, l’hamburguesa, a Barcelona han obert un restaurant anomenat Butikfarra, un nom que no dóna peu a malentesos.A diferència de molts restaurants especialitzats en hamburgueses, l’estètica del Butikfarra no convida a marxar amb el tros de carn penjant entre les dents, i, oh miracle, no fa pudor d’oli recremat.Al Butikfarra, el tractament del producte estrella és curós, fins i tot sembla que vulguin extreure’n elixirs secrets. “Botifarra de porc Duroc amb cansalada amb pebre i ceba cruixent”, “botifarra de porc Duroc amb espinacs tendres, formatge de cabra i figues seques amb pero ximenes”, “botifarra de vedella amb escalivada i cabdells a la brasa”, “botifarra de vedella amb pebrot fregit, ceba confitada i formatge cheddar”, “botifarra negra fregida amb ceba confitada i allioli de codony”, “botifarra del perol amb samfaina i xampinyons”, “botifarra d’arròs negre i sípia amb allioli de pebrot escalivat”. (Llegir tota la crítica)
Publicitat
  • Bar d'entrepans
  • El Gòtic
  • preu 1 de 4
Butifarring
Butifarring
Una mossegada és suficient per aprovar el Butifarring. Decidit a sumar el ‘fast food’ amb la primera qualitat, els seus entrepans confirmen l’èxit d’aquesta aposta. El pa de coca és ben cruixent, les salses, memorables, però sobretot us quedareu amb els ingredients clau de cada entrepà. Productes artesanals i de proximitat que esvaeixen tota necessitat d’afegir ‘toppings’. La botifarra –cuita al forn de brasa i amb diferents sabors per escollir– protagonitza l’entrepà estrella, però la carta no es queda curta. Acompanyant el pa hi trobareu des de formatge blau fins a escalivada, rovellons o calçots. Bon menjar i més ràpid que mai.
  • La Barceloneta
La Guingueta de la Barceloneta
La Guingueta de la Barceloneta
La redefinició gurmet del xiringuito de Carles Abellán passa per luxuriosos hot-dogs on la salsitxa és botifarra del Bages, que viatja amarant-se de receptes d’arreu del món; una peruana –un artefacte saborós, amb salsa huancaína, ají amarillo, ceba, coriandre i llima– més uns nachos a l’estil del restaurant Tlaxcal –dels millors de la ciutat– més cervesa són un triumvirat guanyador que amb prou feines sobrepassa els 20 euros.
Publicitat
  • Menjar ràpid
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Carrot Café
Carrot Café
El lloc definitiu d'entrepans de Sant Martí: disposen de quatre menes de pans diferents fets a mida, que s'apliquen en receptes tant suggeridores com el de tonyina a la planxa amb maonesa de wasabi, o un molt català entrepà de pa de coca amb botifarra negra i allioli. També fan hamburgueses, bones i generoses, i tenen una carta de més de 40 cerveses d'arreu del món. I un pastís de pastanaga casolà, esclar.
  • Bars de tapes
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4
  • 4 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Bar Casa Pagès
Bar Casa Pagès
De vegades necessites un refugi, sortir de casa, fer una pausa en el combat, trobar un recer. No demanes gaire: un lloc per passar la tarda fent un cafè i llegint el diari assegut en una taula de fusta, a la llum d’uns bons finestrals. Un bar amb història, que t’acompanyi.. T’has instal·lat al Bar Casa Pagès, al cor del barri gitano de Gràcia, a la metafòrica cantonada de Llibertat amb Fraternitat –què millor–. És possible que llavors t’agafi la gana i piquis uns seitons o unes bones mandonguilles o, fins i tot, endrapis un entrepà amb nom de filòsof (el Plató, de botifarra amb escarxofes i pa de xapata, a 4,80 euros és boníssim). Els fan tan bons que han hagut d’obrir una sucursal d’aquest mateix bar a Torrent de l’Olla. (Llegir tota la crítica)
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat