Els nois de Parallelo, originaris de San Remo, apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. Es dediquen en cos i ànima a produir gelats tan frapants com el de pinya amb alfàbrega, sense cap preparat. La composició dels seus sorbets és d’un 70% de fruita. Itàlia és un país d’herba mediterrània, més que el nostre, i els agrada experimentar. S’especialitzen també en gelats salats, arrisquen i guanyen. I paren molta atenció al km 0: el seu sorbet de pera de Lleida és una delícia. No menys frapant és el seu gelat de mongeta del Ganxet: inspirat en el gelat japonès d'azuki, és cent per cent vegà, i recomanen que el combineu amb xocolata negra.
L'escalfament global –dieu-ne canvi climàtic, si us fa sentir millor– fa que les onades de calor ens caiguin al damunt amb traïdoria i virulència. I arriba la pregunta d'or: tinc una bona gelateria, a prop de casa? Barcelona no és Florència, d'acord –i no ens enganyem, no mengem gelat tot l'any– però sí que disposem de tota mena de bones gelateries, algunes d'elles entre les millors d'Europa. Contra la calor, un bon gelat. Ara, l'altra millor manera de combatre el teu escalfament és seure en bona companyia a fer una canya espectacular. Una altra opció, anar a fer el toc a les terrasses més boniques de Barcelona.
NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona