Situat a la plaça Reial, aquest macroespai gastronòmic que ret homenatge al performer i activista LGBT José Pérez Ocaña, vol recuperar l'esperit transgressor d'aquest artista poc reivindicat per l'estament oficial. Disposa d'un espai de cafè on es pot menjar tot el dia, un restaurant amb diversitat de menús, una terrassa amb taules i cadires dels anys seixanta, un club i Apotheke, una cocteleria creativa. El local també acull tota mena de propostes culturals trencadores, sempre sota el fil conductor de la llibertat com a mitjà d'expressió: drags, performances, festes, exposicions, residències culturals, etc.
Disseny de l'espai
L'espai, monumental i ample, és interessant de visitar pel seu aspecte expositiu. S'aprecia l'afany en el disseny d'interior: les columnes del Cafè de ferro de fosa, la ceràmica del segle XVIII al jardí, diverses obres exposades d'Ocaña i altres artistes, un 'fotomaton' i fins a un taller de serigrafia on estampen les seves cartes, targetes i pissarres.
Carta del restaurant Ocaña
El restaurant trendy i cosmopolita ha fet un pas endavant per acostar la seva cuina a la població local. Ho fa a partir de plats de proximitat amb tocs internacionals i creatius ideats pel xef de nivell Hannes Eberhard, qui va ser cap de cuina a l’Alkimia de Jordi Vilà durant vuit anys. Segueix la màxima de conèixer bé els proveïdors: embotits de Cal Rovira, verdures de Pau Santamaria, vedella ecològica de Cal Tomàs, pans d’El Raiguer, formatges catalans de Xerigots, peix de llotja, pernil ibèric DO Extremadura. Dos plats per tastar són el famós arròs del Tibidabo (únic en Barcelona) i el pop reposat en parmentier.
Què són el club Ocaña i la Cocteleria Apotheke?
La sala principal del soterrani, on antigament es fabricaven segells de goma, es transforma en una discoteca. És una sala amb sofàs, llums suaus i ambientació càlida ideal per prendre una copa, escoltar música en viu, parlar i ballar. L'oci nocturn de l'espai el complementa aquesta cocteleria creativa que recorda a un laboratori de sensacions: aromes, sabors, licors, xarops i amargs elaborats artesanalment, segons fórmules tradicionals. Els còctels de Mario Greenfield s'acompanyen d'Underground Sessions de música en viu, amb entrada lliure.
Horari Ocaña
És obert cada dia de 9 a 2.30 h i la cuina tanca a les 23.30 h.