Ressenya

Piratas Restaurant (TANCAT)

4 de 5 estrelles
  • Restaurants | Mediterrània
  • preu 3 de 4
  • Eixample
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

En un moment en què el terme ‘pirata’ és cada cop més sinònim de males pràctiques, s’agraeix la presència d’aquest petit racó ‘bucaner’ per a romàntics i amants del bon fer. És un ambient tan càlid, acollidor i familiar, que resulta difícil no conquerir el convidat després d’haver assaborit les petites i senzilles propostes que fan en Lluís i la Isabel, presentades com si res, com si haguessin sortit d’un barret de mag. Perquè la nau filibustera no disposa d’una cuina convencional, i aquest inconvenient queda eliminat gràcies a la imaginació i bons dots culinaris d’en Lluís, el ‘Barbablanca’, al capdavant. Ara hi ha carta i targeta de crèdit perquè alguns tradicionals estiguin més tranquils, però igualment la Isabel continua cantant els plats com agrada a la majoria dels assistents. Per obtenir l’èxit de la seva cuina informal, en Lluís arrenca amb productes de gran qualitat i exigent selecció, cosa que podem comprovar seguint els seus passos quan visita el mercat de la Boqueria.
El dia del nostre abordatge vam començar amb uns cigrons, amb cansalada i foie gras, i després vam continuar amb unes cuixetes de guatlla en escabetx, molt suaus, encisadores. La tonyina amb patata, escalivada i salsa romesco i les mongetes amb calamars van concloure la feina. Però a les postres trobem un altre dels grans botins del ‘filibuster’ Lluís: si bé destaca per com prepara el foie gras, la seva selecció de formatges deu ser la millor de Barcelona. Per la diversitat, per l’originalitat i un afinament excel·lent d’unes deu varietats de formatges catalans, espanyols, francesos i italians, que per si sols justificarien una visita al local, després d’un consell de la Isabel per saber amb quins vins combinar-los.
Aquell dia no hi havia un dels plats més atractius, per senzillesa i gust, que es pugui assaborir per aquests indrets: un puré, finament preparat, amb patates especials, enriquit amb un suau toc de vainilla, que enalteix la presència del foie gras. També són motiu de visita a aquest port corsari l’amanida de tomàquet de Montserrat amb formatge de cabra, amb un excel·lent oli –tres menes d’oli a la taula– i un exquisit tomàquet que en Lluís té el bon encert de no passar per la nevera. Quan hi ha refregit d’arròs amb sardines, no ho dubteu i demaneu-lo. El tracte que la casa dóna al vi és excepcional. Només cal posar-se en mans de la Isabel. – Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Ausiàs Marc, 157
Eixample
Barcelona
08013
Transport
Marina (Línies: L1), Monumental (Línies: L2)
Horaris
De dl. a dv., de 13 a 24 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà