Ressenya

Tonka Bar (TANCAT)

3 de 5 estrelles
  • Restaurants | Mediterrània
  • preu 1 de 4
  • Eixample
  • Crítica de Time Out
Publicitat

Time Out diu

Vet aquí un petit i càlid restaurant jove i entusiasta, que porta poc temps però que ja té una clientela sobretot pel que fa a la seva bona relació entre el preu que cobra i els plats que prepara. Es pot menjar tots els dies un menú de migdia o sopar (els dijous, divendres i dissabtes) a la carta, que és molt econòmica, amb tots els preus d'una sola xifra. Tonka és una fava que es cultiva a Llatinoamèrica, molt utilitzada a la rebosteria de Veneçuela, d'on és originària la xef Mayela. El que d'entrada crida l'atenció al Tonka són els pastissos i les postres que s'exhibeixen en un aparador fred, però més al fons es poden assaborir excel·lents plats. Com la quiche que sempre està present, amb variacions i una sopa crema gairebé a diari.


Comencem pels esmorzars amb bons entrepans, pastes i croissants per als quals s'utilitza llet de soja i de vaca ecològica. A l'hora de l'esmorzar, un bikini de mozzarella, tomàquet i ruca trenca tots els motlles i permet assaborir alguna cosa diferent, o bé el de formatge brie, tomàquets secs i alvocats, que a més de ser deliciós és imaginatiu. Restaurant que aviat s'integrarà a la xarxa dels km 0 que impulsa Slow Food, el Tonka té una bona oferta en tapes, entre les quals destaquen les fulles de parra farcides amb arròs i salsa de llimona o les patates Tonka, les millors del barri. Però és la cuina el punt fort de la casa, dominada per la Mayela, que té un extens currículum de bones cuines catalanes. De l'oferta d'amanides destaca per la seva originalitat l'asiàtica, que porta fideus soba (estil japonès), verduretes, coriandre, tofu fumat i salsa picant amb cacauets. L'òptim pa de vidre permet unes coques gustoses i originals com la de salmó fumat, crema de formatge a les herbes i espàrrecs de marge. El dia de la nostra visita vam tastar la quiche de porros, l'assortiment de patés (de pèsols tendres, babaganush, crema de formatge a les herbes i pastís Tatin de ceba, una troballa. El pastís de bolets de temporada, amb parmesà i ruca, va ser l'altre plat "per no quedar-se amb gana").


Deixem per a un altre dia els ous ferrats a sobre de patates de pobre i encenalls de pernil, que al menú diari s'oferia aquell dia amb bolets i espàrrecs. "A la nostra cuina –explica la Patri encarregada de la recepció i la sala–, utilitzem només ous del país procedents de ramaderia ecològica". Les postres, elaborades artesanalment amb productes naturals i ecològics, són un tema a part. Excel·lents i variades. –Marcelo Aparicio.

Detalls

Adreça
Marquès del Campo Sagrado, 27
Eixample Esquerre
Barcelona
08015
Transport
Sant Antoni (Línies: L2), Paral·lel (Línies: L2-L3)
Horaris
De dl. a dc., de 9 a 18 h. De dj. a dv., de 9 a 1 h. Ds. de 10 a 1 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà