Pot ser que la marisqueria de luxe antiquat sigui difícil de mantenir, però sempre hi haurà clientela per a O Meu Lar: carn feta a la brasa de carbó, de primeríssima qualitat. L’Antonio Rodríguez, de Monforte de Lemos, fa 25 anys que cuina al Poble-sec i el seu fill Santi mantindrà encès el foc. Ja no es pot instal·lar brasa de carbó als restaurants; el seu model de graella especial –Rodríguez insisteix que no descrivim el model– rosteix la carn amb tota l’aroma i no l’asseca. Relació qualitat-preu imbatible: entrecot de vedella gallega de mig quilo a 15 euros.
Què es pot esperar d'una cuina que té un dels productes tan apreciats com l'ostra gallega? Doncs menjar d'una manera exquisida. Si alguna cosa té la cuina gallega, és que ressalten les virtuts del producte amb una cura com poques cuines al món. El pop i la vaca són els emblemes d'una dieta dedicada al mar, els guisats i la pastura. Repassem la llista dels reis gallecs de Barcelona.