"En dic cuina d’autor perquè m’invento plats, barrejo coses i hi poso de la meva collita, no pas per pretensió", explica el palentí Jonatan Izquierdo, que amb la seva sòcia i parella, la Laura Humanes, van obrir Oníric el gener del 2024, on hi hagué la primera Panxa del Bisbe: aquell restaurantet deliciós amb ulls de bou i un abarra de pedra massissa. Venen de l’alta cuina (Moments, el Nova d'Orense...) i la seva intenció és reptar el comensal amb avantguarda i provocació. Però que s’ho pugui permetre: menú degustació i menú de migdia a preus molt continguts. Exemples? Un intens tàrtar de cor de vaca amb maionesa de kimchi, amb rovell d’ou curat en soja que et ratllen al moment, que aporta sal i melositat, o un calçot juganer, entre el confit golós i ricota i el sabor auster d’un praliné de civada.
Creativitat de la bona: amb substància i els peus a terra, que trobareu a cor que vols en l'esmentat menú degustació, com per exemple en uns calamars amb cogombre, sobre brots de soja, cacauets i salsa cèsar. Aquí hi ha molta feina: menú de migdia, degustació i carta no es presten plats entre si.