Un tret segur per tastar el menjar del ramadà és el restaurant Arabia, un establiment àrab d’alta categoria on es respiren aires mediterranis i orientals. Allà ens informen que per aquestes dates han preparat un menú especial on no hi faltarà la harira, la clàssica sopa de llenties i molts altres ingredients, i que també inclou plats dels diferents països àrabs. Quan cau el dia, aquí vénen famílies senceres a trencar el dejuni, amb un menú que surt per uns vint euros.
La dieta del ramadà significa dejú, dejunar vol dir abstenir-se, des que surt el sol fins que es pon, d’introduir cap substància dins del cos, no es pot menjar ni beure, no es pot fumar ni mantenir relacions sexuals. Per trencar el dejuni amb el primer àpat del dia, l’iftar, és coneguda la importància que té la harira, la sopa marroquina feta amb carn, verdures i a vegades cigrons o llenties que se sol acompanyar amb dàtils i pastes dolces. Després se segueix amb algun plat guisat o amb msemen, un mil fulls de farina i oli; rgaif, unes creps salades; o pans de pessic. Sovint s’acompanya tot això amb un batut fet amb iogurt, llet, fruites i alvocat.
Depenent de la contundència d’aquest primer àpat hi ha qui després sopa o no. Això parlant de marroquins, en el cas dels pakistanesos primer prenen un combinat de fruites amb dàtils, resen i després mengen algun plat guisat amb roti, el pa típic.
Si vols degustar aquesta rica i variada tradició culinària, aquí tens un grapat de restaurants on gaudir del sopar de Ramadà.