teteria

Restaurants de ramadà a Barcelona

Els millors llocs per tastar els menús típics del dejú islàmic

Ricard Martín
Publicitat

La dieta del ramadà significa dejú, dejunar vol dir abstenir-se, des que surt el sol fins que es pon, d’introduir cap substància dins del cos, no es pot menjar ni beure, no es pot fumar ni mantenir relacions sexuals. Per trencar el dejuni amb el primer àpat del dia, l’iftar, és coneguda la importància que té la harira, la sopa marroquina feta amb carn, verdures i a vegades cigrons o llenties que se sol acompanyar amb dàtils i pastes dolces. Després se segueix amb algun plat guisat o amb msemen, un mil fulls de farina i oli; rgaif, unes creps salades; o pans de pessic. Sovint s’acompanya tot això amb un batut fet amb iogurt, llet, fruites i alvocat.

Depenent de la contundència d’aquest primer àpat hi ha qui després sopa o no. Això parlant de marroquins, en el cas dels pakistanesos primer prenen un combinat de fruites amb dàtils, resen i després mengen algun plat guisat amb roti, el pa típic.

Si vols degustar aquesta rica i variada tradició culinària, aquí tens un grapat de restaurants on gaudir del sopar de Ramadà.

5 llocs per recuperar forces quan es pon el sol

  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4
Arabia
Arabia

Un tret segur per tastar el menjar del ramadà és el restaurant Arabia, un establiment àrab d’alta categoria on es respiren aires mediterranis i orientals. Allà ens informen que per aquestes dates han preparat un menú especial on no hi faltarà la harira, la clàssica sopa de llenties i molts altres ingredients, i que també inclou plats dels diferents països àrabs. Quan cau el dia, aquí vénen famílies senceres a trencar el dejuni, amb un menú que surt per uns vint euros.

  • Marroquina
  • Dreta de l'Eixample
Habibi Cafe
Habibi Cafe

Encara que aquest acollidor restaurant àrab faci un pont entre la vora africana i europea de la Mediterrània, pel ramadà han preparat un menú ortodox: hi haurà tres o quatre primers plats a triar –harira, tabulé, shebakkia, entre d’altres– i segons molt complerts. Aquí sobretot tenen molta fama el seu tagín de pollastre i el de xai, amb cors de carxofa i gingebre. Després us podeu relaxar fumant una bona shisha.

Publicitat
  • Marroquina
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4
La Mamounia Barcelona
La Mamounia Barcelona

Amb una decoració inspirada en les 'Mil i Una Nits', al restaurant La Mamounia hi trobareu dos menús per trencar el dejuni: un de més senzill per quinze euros (encara que inclou la substanciosa harira, dàtils, xabàkies, ous, te de menta fresca i ous i a escollir entre msemen –una mena de creps en què la massa porta oli especiat– de mel i ametlles o farcits de carn i verdures). Per 25 euros, afegiu al tiberi un tagín de carn, peix o fetge amb salsa de xermula, fresca i picant.

  • Marroquina
  • El Raval
  • preu 1 de 4
La Paloma Blanca
La Paloma Blanca

Encara que aquest nom sembli que faci referència a un símbol cristià, a Barcelona és un restaurant marroquí del Raval profund. I rere una façana que sembla indicar un xauarma més, aquí hi trobem un restaurant d’allò més recomanable (la vitrina de l’entrada, amb una cornucòpia de menjar amb verdures, carn i peix, és molt atractiva). Molt econòmic: per uns deu o dotze euros podreu fer un iftar, àpat de ramadà, d’allò més complet.

Publicitat
  • Marroquina
  • Vila de Gràcia
La Rosa del Desierto
La Rosa del Desierto
Aquest va ser potser el primer restaurant que va acostar la cuina marroquina a Barcelona, ara fa més de trenta anys. I encara que no hagin preparat un menú tancat específic, la direcció del restaurant explica que el personal de cuina és musulmà i coneix perfectament quins plats cal cuinar pel ramadà. Hi trobarem la harira, els plats guisats, els msemen i les xabàkies, les galetes de sèsam i mel.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat