Primera lliçó de colombià col·loquial: ‘traga’ significa ‘enamorament intens’. I justament això us pot passar en aquest petit restaurant de Badal dedicat al 'street food' de Medellín: us enamorareu del seu menjar mentre l’engoliu.
Les mestresses —Sara Gomez, Laura Velez i Laura Gomez— són tan generoses com la seva carta: un parell d’entrants, sis tipus d’hamburgueses, vuit hot dogs, vuit arepas i set varietats de patates fregides. I les racions? Més que abundants.
La clientela, cada cop més nombrosa, es deleix pel famós ‘perro Traga’, un entrepà de pa brioix farcit de salsitxa frankfurt, amanida, ceba caramel·litzada, patates palla, bacó, ou de guatlla, formatge i una irresistible salsa de pinya. També triomfa la ‘perra bebé’, una versió similar però sense la salsitxa, i l'hamburguesa ‘chimbita’, amb 200 grams de suculenta carn de vedella, amanida, formatge, bacó, ceba caramel·litzada, patates palla, ou de guatlla i tomàquet.
Les tardes, vespres i nits de divendres a diumenge teniu el menú ‘tardeo’: per 16 euros, podreu escollir entre tres primers, tres segons, postres i un refresc. A més, no us oblideu de preguntar pel plat de temporada! Quan hi vam anar en ple hivern, era un plat de ‘maicitios’: una combinació contundent de grans de blat de moro dolç, salsa cremosa de tres formatges, cansalada cruixent i pollastre desfilat.
Tot el que us ofereixen les noies és casolà; des de les hamburgueses fetes diàriament amb carn de qualitat de proveïdors locals fins a les salses. Res de congelador perquè, com diuen elles, ‘o es menja bé o no es menja’.
Per fer-ho baixar tot, refrescos, cerveses—tant nacionals com colombianes—i la joia de la casa: la llimonada de coco.