[title]
Barcelona és la ciutat més 'veggie' de l'Estat. Segons Holidu, un buscador de lloguers vacacionals, Barcelona és la ciutat que té més establiments vegans d'Espanya, una oferta que no para de créixer. Tot i això, encara hi ha algunes persones que dubten del gust i dels beneficis que té la carn vegetal per la salut i el planeta. Per convèncer fins i tot els més escèptics, Heura, la marca líder de productes vegetals de l'Estat, instal·larà una botiga efímera al centre de Barcelona on regalarà algunes de les seves conegudes hamburgueses.
Els pròxims 18 i 19 de setembre, tothom que s'acosti al número 95 del carrer d'Enric Granados podrà aconseguir una hamburguesa d'Heura completament gratis. Segons ha anunciat la marca "qualsevol persona escèptica de la carn vegetal serà benvinguda a l'espai" i, no només s'endurà una hamburguesa de franc, sinó que també podrà conèixer els seus beneficis i particularitats i participar en tallers i xerrades que se celebraran durant els dos dies de la iniciativa.
La 'pop-up' aixecarà la persiana el dimecres 18 a la 13 h i el servei de dinar donarà el tret de sortida a les 14 h amb la campanya 'Porta el teu amic escèptic', que estarà activa fins a les 21 h, quan tanqui la botiga. L'endemà, la jornada començarà a la 13 h amb la xerrada a càrrec de Jon Kareaga, un jove activista mediambiental i cofundador de la marca sostenible Bask. Tot seguit serà el torn del servei de menjar a les 14 h fins que a les 17 h se celebri la xerrada a càrrec d'una nutricionista que desmentirà diversos mites entorn de la proteïna vegetal. Quan finalitzi tornarà el servei de menjar a les 18 h fins a les 20.30 h que conclourà la jornada.
A favor d'incrementar el consum de carn vegetal
"Apropar durant tot aquest any el producte als més escèptics ha estat un gran repte per a l'equip, ja que per a nosaltres era fonamental conèixer els seus suggeriments", confessa Bernat Añaños, cofundador i responsable de la comunicació d'Heura Foods. Segons un estudi elaborat per la mateixa empresa, la textura i el gust són els prejudicis més presents entre els 1.000 enquestats espanyols d'entre 24 i 55 anys a l'hora de tastar la carn vegetal. Tot i això, un 85,5% d'aquestes persones està a favor d'incrementar el consum de carn vegetal en el seu dia a dia, sempre que ofereixi un alt valor nutricional, un gust similar a la carn d'origen animal i amb un menor impacte sobre el medi ambient.