[title]
Era de domini públic que Artur Martínez traslladaria el restaurant Aürt fora de l'hotel Hilton Diagonal Mar, però faltava la concreció. El pròxim 17 de maig, Aürt tancarà la seva proposta de producte de proximitat radical a l'hotel de quatre estrelles del districte de Sant Martí per portar-la al centre de Barcelona, a l'Eixample. Encara no hi ha una data concreta per a l'obertura del nou Aürt, només la intenció que es produeixi durant el primer trimestre del 2026.
El nou Aürt reobrirà en un espai que no serà gaire més gran que l'actual, però amb la diferència "de tenir un espai propi que permetrà expressar millor la personalitat gastronòmica del restaurant", explica Martínez (ara mateix, Aürt i MA'I, la proposta més informal de Martínez, ocupen el vestíbul del Hilton). Que Aürt surti del Hilton no vol dir que el xef de Terrassa trenqui la seva relació amb el grup hoteler, ans al contrari.
Un espai propi permetrà expressar millor la personalitat d'Aürt
Just després del tancament d’Aürt, començaran unes obres de reforma a l'hotel que culminaran amb l’obertura d’un altre restaurant dirigit per Martínez: Mön obrirà a finals del 2025. El xef el defineix com un "hub gastronòmic, perquè s'hi podran menjar plats de tot el món, però amb producte local i la voluntat que sigui un punt de trobada", amb més èmfasi en la cocteleria i venda de productes alimentaris de Martínez, com l’oli d’oliva l’Oblit, d’oliveres centenàries de la varietat Becaruda d’Ullastrell. El preu mitjà serà assequible, adequat a un hotel de quatre estrelles, amb la intenció d’atraure clientela local.
Mön obrirà al Hilton Diagonal mar la tardor de 2025
Mentrestant, Martínez afirma que es troba en un moment dolç. Entre el tancament i la reobertura d’Aürt, desenvoluparà "nous conceptes amb propostes més informals". ¿Tapes? ¿Pollastres a l’ast? Recordem que l’antecedent d’Aürt va ser el Capritx de Terrassa, la conversió del bar i rostisseria familiar, el Buen Gusto, en un restaurant gastronòmic de butxaca que va arribar a ser la Michelin més petita d’Europa, i que Martínez va recuperar anys després com a bar de tapes. El xef no en revela més detalls, però sí que avança que "alguns projectes tindran seu fixa i altres...".
NO T’HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona