Premis Time Out 2016

Vota els Premis Time Out 2016!

El millor de la gastronomia, l'oci, la creació i la cultura d'aquest any a Barcelona!

Publicitat

Ara que s’acosta el final del 2016, és hora de mirar enrere i fer balanç: on és el millor lloc on hem menjat, quin és el millor espectacle de teatre que hem vist, quin ha estat el creador que ens ha sorprès més...  Els millors de tots estan presents en els nostres Premis Time Out 2016, però els lectors fareu de jurat

Com cada any, la redacció i els col·laboradors de Time Out hem seleccionat els tres candidats de cada categoria, però sou vosaltres qui escollireu el guanyador final amb els vostres vots. Teniu temps fins al 4 de desembre, perquè el 14 de desembre farem públics els guanyadors en un número especial de la revista.

Millor restaurant 2016

  • Cuina creativa
  • El Raval
Anar a fer una cosa, embolicar-se i fer-la ben grossa. Amb dos pebrots. Si fa no fa, això és el que li ha passat a l’Albert Raurich, un dels caps de cuina d’elBulli i propietari del Dos Palillos (i ara del Dos Pebrots). Deixeu-vos sorprendre!
  • Sud-asiàtica
A la planta de dalt hi trobarem buns, l’entrepà asiàtic que fins fa poc només feia cameos a les cartes de restaurants cars que es volien fer l’asiàtic. A la part del soterrani, el Gyoza i Ramen, doncs hi trobem precisament això. I la teca i el local –imita una estació de metro, en referència als bars de Tòquio– s’ho valen: tenen cinc menes de gyoza i set ramen, tantes com al local del Gòtic. Han ideat un receptari que per la textura de la pasta i el farcit et desarma al primer mos; la d’edamame, amb un punt de gingebre picant, o una gyoza d’ànec amb taronja són plats dels que no salten mai de carta.
Publicitat
  • El Gòtic
Hi ha famílies hoteleres, com la de l'Agut, que posen el rigor per davant de l’interès comercial o mediàtic. Es nota molt l’enorme diferència entre una casa d’atenció familiar i una altra d’especulació culinària. Cal reivindicar-lo!

 

Millor plat 2016

  • Cuina creativa
  • Fora de Barcelona
Pop a la brasa (This & That Co.)
Pop a la brasa (This & That Co.)
Juan Pablo Carrizo, un xef que ha passat per ElBulli, o el Celler de Can Roca, entre d'altres, posa en joc una carta de tapes i plats sencers plena d'imaginació que demostren un talent indiscutible. Destaquem el deliciós pop a la brasa. Val la pena anar a l'Hospitalet per tastar-lo.
  • Cuina creativa
  • El Gòtic
Pastís tatin de ceba (Cometa Pla)
Pastís tatin de ceba (Cometa Pla)
El pastís Tatin amb escuma de burrata i botàriga, una paleta de gustos que va del dolç al salat, és molt delicat. Recomanem, això sí, que qui el tasti no sali la ceba. El gust és més profund i subtil. Una delícia del Cometa Pla, la taverna bio del Pla.
Publicitat
  • Catalana
  • El Poblenou
El Minyam –el nom ve d’una salsa “boníssima” de gingebre i llima que Hug Pla, el xef i propietari volia patentar– és hostaleria popular il·lustrada dedicada en cos i ànima als arrossos. Hem nominat aquest plat per la seva espectacularitat i bon gust: arròs negre amb marisc que se serveix amb nitrògen, el que fa que surti fum com si fos un volcà amb gust mariner.

 

Millor creador 2016

Sebastià Portell

Té 24 anyets i ja s'ha fet un nom en el 'milieu' literari i teatral. Aquesta tardor va publicar l'excel·lent 'El dia que va morir David Bowie' (La Breu) que, segons Martí Sales, "reprendrà la tradició marica catalana de Terenci Moix, Lluís Maria Todó i Biel Mesquida". Poca broma amb tots aquests noms! La història? Un jove travessa Barcelona amb el frenesí d’un llibertí compulsiu.

Albert Serra

Serra ha estrenat 'La mort de Lluís XIV', l'obra mestra en què Jean-Pierre Léaud encarna els quinze dies d'agonia  del Rei Sol sota una perruca escultòrica. El director s'acosta al llit del monarca que agonitza i gemega amb la boca oberta i els llavis ressecs.

Publicitat

Agrupación Señor Serrano

El secret de l’èxit internacional de l’Agrupación Señor Serrano potser passa per la presència de tres persones amb tres maletes, que són l’únic que porten quan van pel món. Però podríem anar més enllà i afirmar que fan obres sorprenents, universals i originals.

 

Millor club/festa 2016

  • Música
El mes d'agost a Barcelona és fotut, i més si treballes. El cervell només et demana una cosa: festa! El Brunch -In the Park anima l'estiu amb sessions d'electrònica els diumenge tarda a Montjuïc. Aquest any la programació va ser de traca i mocador, d'aquelles que fan levitar els gurmets del bon techno.
  • Música
  • Espais musicals
  • Fora de Barcelona
Estraperlo
Estraperlo
Encara que l'Estraperlo està situat en un polígon industrial badaloní, ben bé podria ser a Brixton, Londres, circa 1978. Mereixen una medalla per kamikazes, però sobretot per punks. Són l'única sala de Barcelona que programa regularment bandes clàssiques internacionals de quan el punk era punk, sense additius ni classificacions.
Publicitat
  • Música
  • El Raval
És un dels clubs més petits de la ciutat, però els pesos pesants de l'electrònica que han passat per la seva cabina li han donat un caixet que ja voldrien altres sales més grans. Té una pista central i una petita sala a dalt. Un dels seus atractius és el públic 'underground' que el freqüenta. Un clàssic!

 

Millor bar 2016

  • Catalana
  • El Poblenou
El Santet
El Santet
Una de les millors terrasses de Barcelona, i mira al sol i a la mort de cara: és just davant el cementiri del Poblenou. La cuina d’El Santet és exigua, però els permet fer plats de cullera i guisats d’allò més bons: com, per exemple, una sípia amb patates, un suquet de peix i una caldereta de xai.
  • Sant Martí
La Sopena funciona més com a botiga que com a bar: ofereixen vins i licors a doll, però també alcohol embotellat, i disposen d'una bona varietat de caves i cerveses de la terra. Unes poques cadires testimonien que també s'hi pot degustar el vi in situ, acompanyat per alguna llauna 'vermutera'.
Publicitat
  • Cocteleries
  • El Gòtic
L'oferta del Pastrami Bar és limitada però excel·lent: s’hi pot menjar l’entrepà de pastrami –l’únic produït artesanalment a Barcelona– i també coses com un entrepà de formatge artesà fumat i a la planxa amb escalunyes confitades. I alerta, obre fins a les tres de la matinada. Estires una nevera de fusta i s’obre una porta cap a una cocteleria. No una cocteleria qualsevol: és una elegant cova delineada per lames de fusta on mana Giacomo Gianotti, millor cocteler d’Espanya el 2014.

 

Millor obra 2016

'Rayos', de Miqui Otero

'Rayos' és una novel·la caleidoscopi. Una novel·la casavellesca. Una novel·la-Barcelona on els afiladors lumpen i les noies de l'alta burgesia que voldrien ser 'common people' s'encenen i s'apaguen davant la mirada de Fidel Centella, 24 anys, desorientació vital i tres amics que, com els raigs de Montjuïc, guien el camí a casa quan tot és foscor. 'Rayos' és la tercera novel·la de Miqui Otero, i és una de les grans obres del 2016.

'Verbena', de Maria Arnal i Marcel Bagès

Maria Arnal i Marcel Bagés remesclen a partir de músiques de fonoteques digitalitzades. Veu melismàtica i guitarra elèctrica, al servei d'unes lletres que parlen de la música com una manera de fer comunitat. Emoció, actitud i talent.

Publicitat

'Carmela', de Jaume Plensa

L'escultura de Jaume Plensa convida a donar-li la volta, a ser observada des de tots els punts per veure-la aparèixer i desaparèixer com si fos una visió, i tot en constant diàleg amb l'obra de Domènech i Montaner. De tant que se l'han fet seva, els veïns de Sant Pere han aconseguit que la 'Carmela' es quedi al barri: Plensa l'ha cedit gratuïtament a a la ciutat per vuit anys.

 

Projecte innovador 2016

minimúsica

Els nens i les nenes de Barcelona i les seves família tenen la sort que existeixin iniciatives com la del minimúsica, que fa deu anys es va marcar l'objectiu d'apropar la música pop al públic familiar. El minimúsica, amb 150 concerts a les espatlles, ha aconseguit que els pares vulguin quedar-se al concert dels nens i que els nens no siguin arrossegats a concerts que no volen veure.

Terrats en Cultura

Amb la vocació de trencar la relació tradicionalment jerarquitzada entre espectadors i artistes, per un cantó, i la cerca de nous espais per a les iniciatives culturals, per un altre, neix Terrats en Cultura, una iniciativa que porta a diferents terrats de la ciutat espectacles diferents de dansa, teatre i perfomance.
Publicitat

Hi Jauh USB

El seu nom és un homenatge al 'Hi, how are you' del pioner del lo-fi Daniel Johnston, i així l'heu de pronunciar (el 'jauh' és com el dels indis, no com el dels concursos de gossos d'atura). Local d'assaig, estudi de gravació i antre que acull tardes i nits de concerts memorables –immortalitzades en cançons de Las Ruinas i Gabriel y Vencerás– és, amb permís d'Ultra-Local Records, l'epicentre de l'escena musical de Barcelona al Poblenou.

 

Millor iniciativa ciutadana 2016

MetroMuster

MetroMuster és una productora de cinema independent de Barcelona fundada per Xavier Artigas i Xapo Ortega. Amb 'Ciutat morta' van remoure la consciència dels ciutadans amb el relat del cas 4-F. Ara preparen 'Idrissa', una pel·lícula que grata en l'hermètic món dels CIEs. Estarem atents!

Festival Ús Barcelona

L'Ús Barcelona és el festival d'art i espai públic de la ciutat, que segueix amb l'esperit de recuperació d'espais en desús de la ciutat a través de l'art i la participació ciutadana. Proposen una programació oberta i gratuïta amb art urbà, tallers, conferències, música, mercat d'art i espais gastronòmics.
Publicitat

TRANSforma la Salut

TRANSforma la Salut és una plataforma de diferents col·lectius (Acathi, ATC libertat, Activistes trans* independents, Chrysallis Catalunya, Enfemme, Associació Trans* Generem! i JTB – Joves Trans de Barcelona) que lluita per "canviar el tracte patologitzant que patim les persones trans i per poder transitar de forma legal". Enguany, el seu activisme ha aconseguit una gran fita: el Departament de Salut posa en marxa un nou model d’atenció de salut en la transició que no imposarà un diagnòstic clínic previ.

 
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat