Museu del Cinema
Museu del Cinema

Fires de Girona 2016: Portes obertes

Una pila d'equipaments i museus de Girona obren les seves portes de forma gratuïta del 28 d'octubre al 6 de novembre

Publicitat

Per les Fires de Girona cal deixar la mandra a casa i aprofitar les múltiples propostes que ofereixen les festes de la nostra ciutat. Com per exemple  visitar gratis la majoria dels museus i alguns edificis emblemàtics gironins. Aquí teniu la nostra tria amb –molt important!– els horaris que trobareu les portes obertes. Que ho gaudiu! 

  • Què fer
  • Exposicions
  • Centre
Seu de la Generalitat
Seu de la Generalitat
Dissabte 29 de 10 a 14 h

L'antic Hospital Santa Caterina acull des de fa pocs anys la seu de la Generalitat a Girona. A més, també disposa de l'Espai Santa Caterina, un espai expositiu on actualment es pot visitar la mostra '350 anys al teu costat. Memòria de l'antic Hospital de Santa Caterina"
  • Què fer
  • Centre
Museu d'Història de Girona
Museu d'Història de Girona
Dissabte 29 de 10.30 a 17.30 h i diumenge 30 de 10.30 a 13.30 h

El Museu d’Història de Girona és una cita imprescindible per dos motius: el contingut i el continent. L’edifici, un antic convent de Sant Antoni del segle XVIII, ha estat testimoni d’una trajectòria singular: primer va ser un casal gòtic, després es va convertir en el convent de frares caputxins que tots coneixem, a finals del XIX va esdevenir un Institut i, des del 1981 acull el Museu d’Història. Dins, també podeu fer un recorregut per la història de la ciutat: des de la seva fundació a l’època romana fins el franquisme. A més, ofereix una programació variada d’activitats i exposicions temporals.
Publicitat
  • Teatres públics
  • Centre
Ajuntament de Girona
Ajuntament de Girona
Dissabte 29 de 11 a 18 h

Mai heu tingut ganes de visitar l'Ajuntament per dins? Us donem unes quantes raons: l'edifici, que es desenvolupa al voltant d'un pati interior, forma part de l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. L'edifici, de fet, és un conjunt de construccions dispars, d'èpoques i d'estils diferents. A principis s. XX es va enderrocar la façana per construir-hi l'actual de caràcter eclèctic. 

 
  • Què fer
  • Centre
Diumenge 6 de 10 a 14 h

Girona, com tots sabem, va ser una de les comunitats jueves més importants d’Occident i, conserva, encara ara, un dels calls jueus més importants d’Europa. El Museu d’Història dels Jueus, ubicat al centre de Bonastruc ça Porta, s’encarrega de difondre la història de les comunitats jueves de Catalunya. El Museu compta amb onze sales que conformen un recorregut que relata aspectes de la vida quotidiana, la cultura i la història de les comunitats jueves a Catalunya i a Girona en època medieval.  L’edifici, per cert, es troba en l’espai del call que havia ocupat la sinagoga i les seves dependències al segle XV.
Publicitat
  • Què fer
  • Activitats de cine
  • Centre
Museu del Cinema
Museu del Cinema
Diumenge 6 d'11 a 14 h

El paradís dels cinèfils. El Museu del Cinema ens convida a conèixer els ginys que van deixar bocabadats els nostres rebesavis i, alhora, a fer un tour per la història del setè art: del teatre d’ombres a la llanterna màgica, de la fotografia al cinematògraf dels germans Lumière, de Mèliés a la televisió, passant per Griffith i l’incomparable Charles Chaplin. Inaugurat l’any 1998 a l’antiga Casa de les Aigües, el Museu del Cinema disposa d’un ampli ventall de cursos, activitats i exposicions: projeccions de pel·lícules, cursos especialitzats, tallers infantils… I, evidentment, sempre podem perdre’ns per la col·lecció Tomàs Mallol.
  • Què fer
  • Centre
Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància
Refugi Antiaeri del Jardí de la Infància
Dissabte 29 de 10.30 a 17.30 h i diumenge 30 d'11 a 13 h

La Guerra Civil Espanyola (1936-1939) va representar un punt d'inflexió dins la història sobre nuclis de població de la reraguarda. Per això moltes ciutats i pobles de la reraguarda van articular la projecció i la construcció d'un tipus específic d'arquitectura bèl·lica: els refugis antiaeris. Es calcula que a les comarques catalanes se'n van construir més de 2.000 (uns 1.400 només a Barcelona) i Girona no va ser pas una excepció. L'únic refugi gironí obert a dia d'avui és el del Jardí de la Infància. 
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat