Truita de patates
© Ramon Espelt PhotographyTruita de patates
© Ramon Espelt Photography

4 truites dels restaurants de Girona que has de tastar

Hem trobat els restaurants de Girona on fan les millors truites.

Publicitat

Croquetes o truita de patates? Quin és l'autèntic plat estrella de la cuina popular? És impossible triar-ne un però ens hem proposat reivindicar el plat estrella de la cuina popular i, per això, hem recorregut Girona a la recerca de la millor truita de la ciutat. O de les quatre millors. Sí, ja sabem que la millor és la de la mare o àvia, però les que fan en aquests locals estan bones. Molt bones. Amb ceba o sense, més o menys líquida, més o menys esponjosa... N'hi ha per tots els gustos! Hi esteu d'acord? Quina és la vostra? 

  • Tavernes
  • Baix Empordà
  • preu 1 de 4
Ca la Pilar Dumingu
Ca la Pilar Dumingu

Fa molt que ens repetim, però Ca la Pilar Dumingu és un dels bars més autèntics de la Bisbal i on millor es menja. Fan entrepans tan bons com el de botifarra de perol amb ceba caramel·litzada o d’albergínia amb formatge blau i avellanes i unes truites XL per llepar-se'n els dits. Esponjoses i amb múltiples variacions com la d'albergínia, carbassó i ceba caramelitzada. I ous ecològics! 

  • Cafeteries
  • Eixample

És, probablement, la truita de patates més esponjosa de Girona. Quin és el secret? La ceba i les patates cuites ben lentes. Així estoven bé la patata i aconsegueixen el punt de dolçor que mereix la ceba. Hi afegeixen una mica de llevat en pols i hi fan una bona remenada quan tots els ingredients amb l’ou són a la paella. La serveixen freda amb unes llesquetes de pa amb tomata i, per no gaires euros, acompanyada d’una canya.

Publicitat
  • Catalana
  • Nord

Oficialment és Can Sala però més d’un l’anomena directament Can Truites. I la veritat és que el nom li escau a la perfecció. A l’estiu, la temporada de més demanda, en poden arribar a fer entre 800 i 1.000 al mes! No us penseu pas que us en serviran només una porció. A Can Sala les truites són XL. Les fan de tres ous i les serveixen senceres acompanyades de xapata sucada amb pa amb tomata. La base duu sempre ceba i patata ben tova. A partir d’aquí, en fan 9 variacions diferents!

  • Cerveseria
  • Centre

Les receptes de tota la vida són les que no fallen. Per això la Conse del Primer Glop ha recuperat la de la seva mare per a la truita de patates que serveix a la cervesaria. Fa servir una ceba per a cada truita, que li dóna una dolçor increïble. Els talls de patata són petits i tous, i això que el conjunt té un gruix considerable! Aquí sí que no teniu excusa: aixequeu el cap i trieu una de les cerveses recomanades a la pissarra per regar-ho tot!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat