Ultramar
© Andrea Ferrés / UltramarUltramar
© Andrea Ferrés / Ultramar

On anar de tapes a la Costa Brava?

Braves, croquetes, calamars... Els millors bars de l'Empordà per fer la ruta de les tapes

Escrit per: Albert Riera
Publicitat

Les tapes són, per a molts, una autèntica religió i una excusa per trobar-se amb els amics i fer-la petar una bona estona. Aquí hi trobareu algunes de les millors tapes de la Costa Brava, des de Blanes a Portbou. 

  • Catalana
  • Alt Empordà
  • 3 de 5 estrelles
  • Crítica de Time Out
Des que les tapes s’han elevat a exquisideses gastronòmiques, costa de trobar bars on les facin com les de sempre, amb bon producte i bona cuina, sense gaires filigranes i a preus assequibles per a tothom. El bar Oslo, molt a prop de la zona de bars nocturns de la plaça del Sol de Figueres, és un d’aquests reductes. D’aquells llocs que només els més gourmands saben que existeixen i que els passants habituals es pensen que és una cafeteria més. L’assortiment de tapes de la cuina més casolana són de vermut de categoria. Per pocs diners, menjareu uns excel·lents cargols amb botifarra, truites de tot tipus, croquetes, etc. Al migdia fan menú a un preu molt mòdic i també hi podeu esmorzar entrepans de tot tipus. Una pena que no facin sopars perquè seria un bon lloc on anar a fer coixí abans d’una nit llarga als bars de la plaça.
  • Bars de tapes
  • Baix Empordà
El pati de l'Estrella
El pati de l'Estrella
Si poguéssim buscar al diccionari la definició de ‘vermuteria amb encant’ estem convençuts que al costat hi sortiria la foto del Pati de l’Estrella. Una antiga vermuteria dels anys 50 reconstruïda amb molt bon gust. Els propietaris han convertit l’espai en un pati bohemi i acollidor amb una carta repleta de vermuts, cerveses, tapes i combinats. Necessiteu més motius per anar-hi? Triomfareu a instagram i, a més, podreu penjar la foto des d’allà perquè tenen wifi. 
Publicitat
  • Cuina creativa
  • La Selva
  • preu 2 de 4
Sa Lola
Sa Lola
El rastre de la factoria Adrià s’escampa cada vegada més per tota la geografia a través dels locals que obren els seus deixebles criats a les cuines de l’Albert i en Ferran Adrià. És el cas del Sa Lola de Blanes i el seu concepte 'bar gastronòmic' com a paraigües d’una carta centrada en el món de la tapa creativa. És aquesta la influència que tant en Rafa Salinas (xef) com l’Albert Mir (cap de sala) han mamat del seu pas pel Tickets de Barcelona i que ara apliquen cada dia amb un ull posat a la sofisticació i l’altre a la diversió. De la tapa sobretot n’agafen el concepte de compartir perquè la resta és una bogeria: filipinos de foie, calamars penjats, musclos a la brasa, escamarlans al fum, llagostins corn-flakes o les olives esferificades d’anxova. Aquesta última, una clara picada d’ullet a l’univers Adrià.
  • Cocteleries
  • Baix Empordà
  • preu 2 de 4
Lounge Bar Aiguaclara
Lounge Bar Aiguaclara
Confort, elegància, estil... Només són algunes de les etiquetes que defineixen el Lounge Bar de l’hotel Aiguaclara de Begur, ubicat en un palauet colonial del 1866. Aquí, les caloroses nits d’estiu de la Costa Brava es refresquen amb ‘mojitos’, gintònics, tes a la menta i tapes per a tots els gustos. Tant si esteu de vacances com d’escapada de cap de setmana, amb la parella o els amics, agafeu la copa i deixeu-vos portar per la música ambiental i la decoració ‘vintage’ –sofàs de palets, taules de marbre, ampolles de sifó, espelmes i punts de llum que difuminen l’ambient–. Tot plegat, un antídot infal·lible antirutina, antimaldecaps i antiestrès.
Publicitat
  • Cuina creativa
  • Alt Empordà
Taverna Cal Músic
Taverna Cal Músic
D’ençà que Marc Joli fes aparició a un conegut programa de televisió, la demanda de taules del seu restaurant a Figueres va augmentar i, en conseqüència, van haver d’ampliar-lo. El mèrit, però, no és només de la tele, Joli demostra una gran destresa als fogons de Cal Músic (homenatge al seu avi, músic reconegut de la comarca), on tothom pot trobar un plat que satisfaci els seus gustos, des dels més clàssics als més atrevits. Fan cuina de mercat amb producte de la zona i hi fusionen altres cultures gastronòmiques. Mereixen un aplaudiment els raviolis de gamba i botifarra de perol al vapor o el brioix fondant de formatge i tòfona. Bona opció de menú de migdia al centre de Figueres, amb opcions originals i amb bon producte de temporada.
  • Mediterrània
  • La Selva
  • preu 2 de 4
Tot en un. Aquesta podria ser la màxima d’Es Blanc, perquè és un restaurant però, a la vegada, també una cafeteria de dia, un bar de copes i cocteleria de nit, i fins i tot un xiringuito a l’estiu, amb una esplèndida terrassa arran de platja. El punt híbrid també es troba a la carta, on convergeix cuina mediterrània amb sushi i una selecció de tapes i ibèrics. A més, cada tipus de menjar està ubicat en una zona diferent del restaurant. Així que, a remolc d’aquest ampli ventall d’opcions, no et sorprendrà que a la carta de postres hi hagi inclòs un mini-gintònic. Ah, i és un secret a veus que la Carme Ruscalleda hi va expressament de tant en tant per menjar-hi l’arròs amb llamàntol.
Publicitat
  • Tavernes
  • Baix Empordà
Can Moni
Can Moni
El primer és el primer, i Can Moni sempre podrà dir que ha estat el precursor dels bars de tapes a Palamós. A l’estil del País Basc, els carrers del casc antic d’aquesta població marítima s’omplen, amb el bon temps, de turistes, estiuejants i locals per fer la copa de vi, cava o cervesa, picar alguna tapa i comptar els escuradents dels pinxos que van caient. Acosteu-vos al mostrador d’aquesta taverna: hi trobareu sanefes i sanefes de ‘montaditos’ de diferents colors, formes i sabors. I d’entrada o de sortida, feu una ullada a les rajoles pintades de la façana, ja ho diuen tot. Un local amb caràcter!
  • Cocteleries
  • Alt Empordà
Tot en un. El Si us plau és bar, restaurant i pub on també serveixen bones tapes a tota hora. A més, compta amb una (espectacular) terrassa des d'on gaudir de música en directe. Dos imprescindibles: els mojitos i caipirinyes, ja que, de fet, es van servir per primer cop a Catalunya en aquest local. I, si us va més la teca, no us perdeu el peixet fregit.
Publicitat
  • Bars de tapes
  • Baix Empordà
El Galeó
El Galeó
En un poble de mar com Palamós, ple de velers, iots, menorquines i creuers, no podia faltar-hi un galió. I aquest últim el trobem al mig del casc antic, amb la família Coll capitanejant-lo des de l’any 2010. A les seves bodegues s’hi troben llargues files de pinxos de tota classe, i tapes i cassoletes amb plats de temporada (pecat seria, si no hi hagués peix fresc del dia i gamba de Palamós!). Per acompanyar-ho, canyes a euro i mig, vins, caves i combinats per tots els gustos. Tant si us quedeu a dins (amb decoració marinera inclosa) com a la terrassa, hi trobareu ambient de la zona i també turistes, en època estival.  Hisseu la vela i poseu-hi rumb, grumets!
  • Bars de vins
  • Alt Empordà
Us agrada la bona taula i el bon vi? Sou dels que us asseieu a un bar i no us conformeu amb qualsevol cosa sinó que busqueu el bon producte i l’exquisitat? Doncs teniu el vostre raconet a Figueres on fer-vos els ociosos però amb elegància! En Pau, el propietari, ofereix vins de diferents DO peninsulars, que podreu prendre a copes, cava, cervesa, vermut i la millor selecció de productes per elaborar tapes i plats de nivell. Unes braves, que cou al forn deixant-hi aquell punt cruenc, i que serveix amb una salsa que ni és rosa ni té conservants sinó que porta espècies i un punt picant que us farà lluitar per acabar-vos-les totes abans que els vostres companys. O uns seitons la mar de ben fets o plats més elaborats com una cassoleta de mandonguilles amb tomata o un rissoto de ceps.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat