Ruta de la xocolata desfeta per la Costa Brava

7 temples de la xocolata desfeta que són el millor pla per plantar cara a la fred

Publicitat

Si la xocolata és el motor que mou la vostra vida, necessiteu posar als peus als següents bars que us recomanem. Són uns mestres de la xocolata desfeta i la preparen amb xurros, porres, pastissos... i tot allò que es pugui remullar en un mar de cacau. Nosaltres tenim clar que l'hivern és la millor època per menjar-ne, però com que mai se sap quan deixarà de fer fred... sempre és un bon moment per menjar una bona xocolata desfeta! Encara que sigui a la Costa Brava davant del mar. 

  • Cafeteries
  • Alt Empordà
Can Cairó
Can Cairó

Can Cairó és una de les pastisseries més antigues de Roses, fundada l’any 1911. Amb el pas dels anys, ha mantingut el gust tradicional del producte i alhora s’ha sabut adaptar a les necessitats del públic fins a reconvertir-se en una granja, on (al·leluia!) ara també ens hi podem asseure per esmorzar o berenar i deixar-nos endur per la crida del dolç. A l’estiu, és típic fer-hi parada a la cerca d’un dels seus sucs de fruita naturals i d’unes creps que no tenen rival. A l’hivern en canvi, res millor que demanar una tassa de xocolata desfeta amb xurros i tastar la felicitat feta cacau. I si el xurro no és la vostra primera opció, decanteu-vos pel pa de pessic que serveixen, que com a bons pastissers que són els hi surt de vici!

  • Cafeteries
  • Baix Empordà
L'Aroma
L'Aroma

Que l’Aroma és un dels grans temples del cafè de Sant Feliu de Guíxols és indiscutible, però el que molts no saben és que les seves xocolates calentes també juguen a la Champions League. I sí, us diem xocolates en plural perquè en tenen per donar i per vendre. A banda de la tradicional xocolata desfeta, en serveixen una versió mes líquida pels qui la vulguin prendre com si fos una sopa. En tenen també de 70% amarga pels puristes del cacau, de blanca pels atrevits i amb nata (o nata i rom!) pels bojos dels suïssos. La podeu demanar acompanyada de xurros, melindros o torrades i donar una bufetada al fred de l’hivern amb una bona dosi de cacau en vena.

Publicitat
  • Cafeteries
  • Baix Empordà
Xurreria Jofre
Xurreria Jofre

Tot i que pugui semblar el contrari per les llargues cues que s’hi formen, sentim dir-vos que no regalen els xurros i que els fan pagar com a tot arreu. En els darrers anys, la Xurreria Jofre s’ha convertit en un dels grans atractius de Sant Feliu de Guíxols tant a l’hivern com a l’estiu i està més que sol·licitada. I no ens estranya gens perquè la olor de xurros acabats de fer s’escampa per tot el carrer major i és impossible no fer-hi una pausa per menjar-ne uns quants ben remullats amb xocolata calenta, que pot ser de mida normal o gran pels qui volen un esmorzar o berenar dels campions. Si voleu innovar, podeu sucar-hi també dònuts, croissants, ensaïmades... o qualsevol dels deliciosos brioixos de la casa. I si el que us fa perdre el món de vista és la nata, aposteu pel suís i doneu-vos un bon homenatge!

  • Cafeteries
  • Baix Empordà
El Cisne
El Cisne

El Cisne és un dels pocs establiments icònics de l’antic Platja d’Aro que sobreviu a l’avinguda principal, actualment atapeïda de grans marques comercials. Fa uns anys us haguéssim dit que tenia una estètica antiquada, però avui ja podem parlar d’un bar retro amb encant i molta història al darrere. La seva situació el fa un lloc ideal per anar a esmorzar o per asseure’s a recuperar energies després d’un dia intens de compres. Instal·leu-vos a la terrassa o a dins en els seus autèntics sofàs de cuir vermell i degusteu algun dels seus mítics pastissos que tenen exposats al taulell, una bona xocolata calenta o els clàssics suïssos que preparen, us en llepareu els dits!

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Baix Empordà
La Vienesa
La Vienesa

La Vienesa de Sant Feliu de Guíxols és una meca pels amants de la xocolata. Aquesta pastisseria-bomboneria data del 1929 i ha estat regentada per diverses generacions de la família Viñas. Actualment és el mestre xocolater Toni Viñas qui porta el timó d’aquesta botiga especialitzada que competeix a la Champions dels dolços amb postres de tot tipus, brioixeria, bombons, torrons i qualsevol peça que es pugui esculpir amb xocolata. Si passeu pel seu aparador durant la Pasqua, us quedareu embadalits amb les mones de xocolata que hi llueixen, són autèntiques obres d’art! Una de les seves especialitats són els trefins, uns dolços marca de la casa que imiten els taps de suro i que són un homenatge a la tradició surera de Sant Feliu de Guíxols. Entreu a la Vienesa de Sant Feliu o la nova botiga, a s’Agaró, i regaleu-vos la vista amb l’àmplia oferta de postres de què disposen. I si no teniu pressa, quedeu-vos a prendre una bona xocolata calenta a les poques i disputades taules que hi ha a la pastisseria. 

  • Cafeteries
  • La Selva
Xurreria Bar Les Voltes
Xurreria Bar Les Voltes

Si ets dels que creus que una bona dosi de xocolata és millor que qualsevol altra cosa a la vida, a Blanes hi tens una gran aliada. Et parlem del Bar Xurreria Les Voltes, un clàssic prop del mar que et rebrà amb un ambientàs i un servei genial. És tipiquíssim anar-hi a esmorzar una tassa de xocolata acompanyada d’unes bones porres per fer festa grossa. Fora de temporada alta, això sí, només en serveixen divendres, dissabtes i diumenges. La qualitat del menjar és excel·lent i el lloc tan amigable que no voldràs aixecar el cul de la cadira. Si és així no et preocupis, que a banda d’uns grans esmorzars serveixen unes tapes dignes de menció. A més a més, són els reis del gintònic, així que si vols només et queda emportar-te el sac de dormir per passar-hi tot el dia. Ah, i si tens sort, és possible que enganxis algun dels concerts amb música en directe que fan les nits d’estiu.

Publicitat
  • Botigues
  • Pastisseries
  • Baix Empordà

Si voleu un esmorzar com cal, aneu a Can Masvidal a Torroella de Montgrí. Meitat pastisseria, meitat cafeteria, aquest establiment que ja ha complert el quart de segle de vida és un clàssic a la vila. Tenen croissants, pastissos, bombons, tes, canapès salats... però sens dubte la seva especialitat és la rebosteria. A les seves vitrines podeu trobar desenes de receptes diferents de deliciosos postres de xocolata, crema, nata, maduixa, avellanes i tots els pecats que us puguin venir a la ment! El tracte és sempre personal amable i tant pots fer-hi un cafè com un menys convencional gelat, una oferta que triomfa entre els clients durant l’estiu. Si no teniu temps d’aturar-vos a gaudir de la magnífica terrassa, treballen també per encàrrec i fan menjar per emportar. El preu és un xic elevat però a l’alçada del gran producte que serveixen.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat