Can Cairó és una de les pastisseries més antigues de Roses, fundada l’any 1911. Amb el pas dels anys, ha mantingut el gust tradicional del producte i alhora s’ha sabut adaptar a les necessitats del públic fins a reconvertir-se en una granja, on (al·leluia!) ara també ens hi podem asseure per esmorzar o berenar i deixar-nos endur per la crida del dolç. A l’estiu, és típic fer-hi parada a la cerca d’un dels seus sucs de fruita naturals i d’unes creps que no tenen rival. A l’hivern en canvi, res millor que demanar una tassa de xocolata desfeta amb xurros i tastar la felicitat feta cacau. I si el xurro no és la vostra primera opció, decanteu-vos pel pa de pessic que serveixen, que com a bons pastissers que són els hi surt de vici!
Si la xocolata és el motor que mou la vostra vida, necessiteu posar als peus als següents bars que us recomanem. Són uns mestres de la xocolata desfeta i la preparen amb xurros, porres, pastissos... i tot allò que es pugui remullar en un mar de cacau. Nosaltres tenim clar que l'hivern és la millor època per menjar-ne, però com que mai se sap quan deixarà de fer fred... sempre és un bon moment per menjar una bona xocolata desfeta! Encara que sigui a la Costa Brava davant del mar.