Hem parlat molt de terrasses chic, de terrasses amb unes vistes espectaculars i, fins i tot, a primera línia de mar. En aquest reportatge, però, hi trobareu bars on realment ens trobem a gust, bars on comences amb una canya i acabes amb unes tapes o un bon entrepà tot xerrant amb el cambrer. Bars on ens coneixen pel nom. Bars on hi tornes una vegada i una altra. Tots en tenim un. Quin és el vostre?
Sou dels que només pugeu fins a Port de la Selva per anar a la platja? Doncs aquí teniu un (altre) motiu per anar-hi: Can Pepitu és un bar emblemàtic del poble que, després de passar anys tancat, han tornar a obrir. I com han tornat! Vermuts, tapes boníssimes, promocions com una canya i una tapa a 1 euro o cuinats i guisats amb les receptes de l’àvia. A més, esclar, de gintònic i combinats a preus "d'antes", exposicions i música en directe. Nosaltres ho tenim clar: Sigui estiu o sigui hivern, ja tenim una (altra) excusa per pujar a Port de la Selva. Si hi aneu a l'estiu, per cert, no dubteu en seure a la fantàstica terrassa.
Tot i els prestatges replets de revistes 'National Geographic', a Ca La Pilar Dumingu no poden amagar els seus orígens: els sifons de Casa Negre i el mostrari de ceràmica dels lavabos els delaten sense pietat. L’autenticitat d’aquest bar-cafeteria de la plaça Major de La Bisbal és innegable: s’ubica en una històrica botiga de queviures de terra hidràulic i sostres alts, amb l’encant d’aquell que reconeix el passat per viure el present i el futur amb il·lusió. Les taules llargues i pròximes denoten l’ambient familiar dels que s’hi apleguen a fer el vermut, la cervesa –amb diverses varietats d’artesanes–, o una de les infusions guardades en pots d’apotecari (tingueu en compte la de ratafia i el te vermell amb flor de taronger). I, si us agafa gana, què us sembla un entrepà de botifarra de perol amb ceba caramel·litzada o d’albergínia amb formatge blau i avellanes? Sona bé, oi?
Discover Time Out original video