[title]
Us agrada la dansa? I la història? Agafeu el cotxe o el tren. Fa temps que una part de l’escena recorre a la història per tal de proposar una capa de reflexió a les narratives, les formes de veure o l’experiència d’allò que, d’alguna manera, ja ha passat. Aquest moviment, ha desencadenat tota una sèrie de metodologies i opcions en el camp de la coreografia i l’escena en relació a allò històric. Algunes d’elles estan més relacionades amb la pràctica de la re-posició i d’altres amb les possibilitats de la re-visitació d’una peça ja creada. Quim Bigas Bassart ens dóna dos bons exemples.
Una introducción: Aquest mes de novembre, Olga de Soto, valenciana resident a Brusel·les, estarà a la Sala Hiroshima de Barcelona amb la proposta‘Una introducción’ que té, com a punt de partida, la obra ‘La Mesa Verde’ de Kurt Joos, estrenada al 1932 i considerada una de les obres més polítiques del s.XX.
El Cicle Hacer Historia(s) de la Poderosa torna amb propostes que ens enllacen i ens segueixen relacionant amb moments, treballs, obres, que ja formen part del passat però que, d’alguna manera o altra, es poden desplaçar a aquest present. En aquest Hacer Historia(s) Vol.II, podrem veure propostes com “Bombyx Mori” de Ola Maciejewska que parteix del imaginari de la coreògrafa Loië Fuller, el solo “A Mary Wigman Dance Evening” de Fabian Barba a partir dels primers treballs de la coreògrafa i ballarina alemana, Sergi Faüstino transferint el seu treball “Nutritivo” al dibuixant Nacho Simal o Sandra Gómez copiant, transformant o reconstruint diverses figures rellevants de la coreografia post-moderna a “No soy yo”, entre altres. El cicle també comptarà amb xerrades de Isabel de Naverán, Victoria Pérez Arroyo i Roberto Fratini i amb un taller amb Amalia Fernández a partir de treballs anteriors de Jonathan Burrows i Matteo Fargion, Cuqui Jérez i Marius Petipa.
No dubteu en mirar tota la programació a la web de La Poderosa.