Notícies

El xuixo hauria de ser patrimoni de la humanitat

Escrit per
Time Out Girona
Publicitat

El xuixo és, segons Josep Maria Fonalleras, "el Tapís de la Creació de la Gastronomia Gironina. Una marca de fàbrica, una identificació. Déu va crear els animals i els vents i els homes i les dones. Mentrestant, els gironins pensaven que no estaria malament de fregir aquell cilindre suprem que havien inventat poc abans del setè dia. Amén"

Aquesta pasteta deliciosa va néixer a principis dels anys vint del segle XX, a la Confiteria Puig de l'Argenteria. I, tot i que de xuixos n'hi ha molts (de bons i de dolents) nosaltres ho tenim clar: hauria de ser declarat Patrimoni de la Humanitat.

Exagerat? Potser sí. Però a la nostra ciutat tenim xuixos tan bons (com els mítics de Can Castelló o els de Can Tornés, per exemple) que necessiten ser protegits. Perquè són cruixents i esponjosos, amb el punt just de dolçor. Una autèntica explosió de sabors. I, sobretot, per evitar l'expansió del que Fonalleras defineix com "monstres oliosos, de crema presa i pasta encartonada".

Últimes notícies

    Publicitat