Mas Marcé
Fa més de sis generacions que la família de Mas Marcè fan de pastors. Es tracta d'un formatger artesà especialitzat en l'elaboració de recuits, iogurts, flams, mató i formatges madurats. Treballen sota els criteris del certificat ecològic i, per això mateix, han optat per recuperar antics cereals com el blat de moro vermell, el blanc, el trèvol, l'esparcet, la veça villosa i l'erb. A més -i agafeu-vos fort-, la finca funciona amb energia renovable. Mas Marcè elabora tots els productes amb llet d'ovella ripollesa de la mateixa granja i en els seus productes utilitza quall vegetal 'herba col'.
La nostra tria: El formatge El Marí. Elaborat amb llet crua, quallat vegetal amb herba col i lleugerament salat amb aigua de mar del Cap de Creus. Es tracta d'un formatge tou que deixa el paladar un xic untuós. Combina de meravella amb unes bones anxoves (de l'Escala, és clar!) o unes figues seques.