De vermut amb olives, de seitons, d'Idiazàbal, d'oli d'oliva, de cervesa o una meravella anomenada Pedratallada (de mel amb flors). Tots aquests gelats sui generis conviuen amb d'altres més convencionals en aquest establiment de Peratallada que compta, en total, amb uns 30 sabors diferents, procedents de l'obrador d'Angelo Corvitto, un referent a Torroella de Montgrí que serveix gelats a nombrosos establiments de la zona. El secret dels gelats d'aquest obrador? “Una matèria primera de la màxima qualitati i fer gelats com si els fessim a casa”, explica l'Hervé, segona generació d'aquest establiment fundat pel seu pare Angelo. “Perquè mai no serà el mateix una vainilla de qualitat, que van 500 € el quilo, que una vainillina artificial”, diu, un producte, com molts altres amb què elaboren els seus gelats, que marquen la diferència. “La gent els tasta i, sense saber per què exactament, sap que són gelats diferents”, afirma.
Un dels grans plaers estiuencs, que molts somiem sense descans durant tot l'hivern, és fer una passejada al capvespre, després d'una intensa jornada de platja, pel passeig marítim d'alguna localitat màgica de la Costa Brava. I si pot ser, amb un gelat entre les mans, mentre ens sentim a parts iguals profundament feliços i convencionals. En aquesta guia trobareu els gelats més deliciosos del litoral gironí. Els nostres preferits. Els heu tastat tots?