No podem parlar de pastisseria a La Bisbal d’Empordà sense fer referència a Can Sans, una pastisseria en majúscules. Aquest establiment que va camí dels 100 anys va ser fundat per Modest Sans i ha aplegat tres generacions de la mateixa família.
La seva fama li ha donat sens dubte el bisbalenc, un postre que ja es considera patrimoni gastronòmic del Baix Empordà però que té els seus orígens en aquest negoci familiar durant els anys 30. Fet de pasta de full, cabell d’àngel, pinyons i sucre, es tracta d’un pastís deliciós que pot aguantar fora de la nevera fins a una setmana. Però desenganyem-nos, és tan exquisit que és impossible de resistir! De fet, prohoms de la talla de Salvador Dalí, Josep Pla o Joan Roca n’han lloat l’excel·lència.
Bisbalencs a banda, tenen brioxeria i pastissos de tot tipus. No cometeu l’error de no tastar el magnífic pastís conegut com a “rus” farcit de crema d’avellanes, un dolç que us traurà la son i que li disputa el tro al bisbalenc.