Aquesta pastisseria més que centenària (va obrir el 1904) de Palafrugell és un negoci familiar on cada generació, i ja en van unes quantes, hi ha deixat la seva petja. Tot va començar amb un colmado, que passà a pastisseria arran que un fill n’estudià a Barcelona. Més tard van arribar els licors, la moda dels supermercats i dels productes estrangers, la xarcuteria selecta i el delicatessen i, en els darrers anys, la febre pel vi.
Així, la pastisseria Serra proveeix avui en dia d’uns dels millors brunyols de l’Empordà, però també de la millor tatin de les comarques gironines, de pernil Joselito i d’una gran quantitat de vins que dormen a l’espera d’una gran ocasió al celler subterrani de la botiga especialitzat amb vi i destil·lats amb més de 850 referències (possiblement una de les millors seleccions de l’Estat espanyol) amb especial atenció als als Whiskys de malta i els vins dolços. Però el que més ens agrada són els gelats que venen a l’estiu: no us perdeu el de rosa.