Historia de una pasión
Historia de una pasión

10 pel·lícules per a la 'rentrée' del 2016

Tornem de vacances i la cartellera està a punt de començar a bullir. Aquestes són les estrenes més esperades de les pròximes setmanes

Publicitat

En les pròximes setmanes tindrem ocasió de veure l'última d'en Bayona, el 'remake' de 'Ben-Hur' i el debut en la gran pantalla de Sílvia Pérez Cruz. Cine portuguès, francès i algun tresor d'animació. Pel·lícules d'autor i algun 'blockbuster'. Aquí teniu un tast del que ens prepara la nova temporada.

Ben-Hur

Del director d''Abraham Lincoln: cazador de vampiros', Timur Bekmambetov, ens arriba un 'remake' del pèplum més famós de la història, obra de William Wyler del 1959. Hi trobareu la famosa cursa de quàdrigues el voltant del circ romà, els esclaus remant a la galera i l'estel·lar aparició de Jesucrist donant de beure els penitents en ple desert. Tot, amb altes quotes de cosmètica digital i la impagable presència de Morgan Freeman amb aspecte de rastafari. No estem segurs que sigui una bona pel·lícula, però tots els que ens vam empassar l'original cada Setmana Santa de la nostra infància l'anirem a veure, encara que només sigui per odiar-la.

S'estrena el 2 de setembre

El principito

És el relat de sempre, aquell llibre il·lustrat per a nens i adults d'Antoine de Saint-Exupéry que Àngel Llàcer va convertir en un musical fa un parell de nadals. Mark Osborne, el director de 'Kung fu panda', n'ha fet una pel·lícula preciosa, una petita joia d'animació en 'stop motion' amb la màgia dels dibuixos originals, tan plens de poesia. S'estrena el 9 de setembre, i ens farà reviure les aventures galàctiques d'aquell nen del pijama verd, amb roses, guineus i tots els altres elements que fan d'aquest relat un clàssic literari de tots els temps. A nosaltres ens ha deixat bocabadats.

S'estrena el 9 de setembre

Publicitat

El hombre de las mil caras

El 23 de setembre, just començada la tardor, s'estrena l'última pel·lícula d'Alberto Rodríguez, a qui potser recordareu com el premiat director de 'La isla mínima', aquella mena de 'True detective' ambientat a les maresmes del Guadalquivir. Basada en fets reals, 'El hombre de las mil caras' és la història d'un agent secret del govern, responsable d'una operació per desarticular ETA, que es veu embolicat en un cas d'extorsió durant la crisi dels GAL. Eduard Fernández, José Coronado i Marta Etura encapçalen l'elenc, de luxe, d'aquest 'thriller' que promet ser pura pólvora.

S'estrena el 23 de setembre

El porvenir

Just fa un any se'ns feia la boca aigua esperant l'estrena d''Edén', de la francesa Mia Hansen-Løve, una pel·lícula que ens traslladava a l'escena electrònica de París de principis dels 90, els anys del naixement de Daft Punk. Ara, reconsagrada i victoriosa des que es va fer amb un Ós de Plata en l'últim festival de Berlín, Hansen-Løve torna a les nostres cartelleres amb 'El porvenir', on dirigeix una impressionant Isabelle Huppert interpretant una professora de filosofia a qui el seu marit acaba de plantar. Per cert, té només 35 anys i ja en fa com a mínim cinc que s'ha convertit en una de les veus més interessants del nou cine francès.

S'estrena el 23 de setembre

Publicitat

Caballo dinero

Entenem que aquesta no és una pel·lícula per a tots els gustos, però sabem del cert que el cinèfil més empedreït la trobarà deliciosa. I és que ho és. El cineasta portuguès Pedro Costa, de qui us instem a recuperar títols com 'El cuarto de Vanda' i 'Juventud en marcha', dirigeix una aventura misteriosa, rodada en un clarobscur tètric que li dóna l'aparença d'un somni.Situada, com és habitual en la filmografia de Costa, al barri de Fontainhas, a Lisboa, en una línia de temps condensada que s'estén entre la revolució dels clavells i l'actualitat, 'Caballo dinero' ja és un film de culte. L'únic que ens falta entendre és per què ha trigat tant de temps a estrenar-se.

S'estrena el 23 de setembre

Neruda

No us imagineu la típica biopic de pa sucat amb oli. Tenim uns quants motius per pensar que aquesta pel·lícula serà brutal. I el primer, el més important, és el seu director, el xilè Pablo Larraín, un dels cineastes més torbadors que coneixem. Potser l'any passat en vau veure 'El club', una història terrible i que et deixava molt mal cos, sobre una comunitat de capellans pederastes, reclosos en una casa a la costa, on l'Esglèsia catòlica els tenia retinguts. Mal rotllo a dojo. Ara ha fet aquesta pel·lícula sobre Pablo Neruda, que passa l'any 1948, en el moment en què el poeta va acusar govern xilè d'haver traït els comunistes. I a sobre hi surt Gael García Bernal. Promet, i molt!

S'estrena el 23 de setembre

Publicitat

Elle

Ara pareu atenció, perquè el que ve ara us deixarà udolant com homes-llop. 'Elle' és l'esperadíssim retorn de Paul Verhoeven, el director de 'Robocop', 'Instinto básico' i 'Show girls', de qui no teníem notícies des d''El libro negro', ara fa gairebé deu anys. Es tracta d'una adaptació de la novel·la 'Oh...', de Philippe Djian, i va ser la cinta de cloenda de l'última edició de Canes. El públic no va badar boca des dels primera minuts de metratge, amb la imatge del gat negre i una escena de sexe asfixiant. Sòrdida perversió, d'això va la cosa. I amb Isabelle Huppert de protagonista. Però no desvelarem cap misteri. Haureu d'esperar una mica.

S'estrena el 30 de setembre

Sing street

Però 'Elle' no és l'única estrena potent del 30 de setembre. Amb 'hits' com 'Once' i 'Begin again' a les esquenes, l'irlandès John Carney ens prepara un altre musical romàntic de cançons enganxoses i trama d'amor amb moment entranyable de llàgrima i cor trencat. Després d'haver treballat amb Keira Knightley en la seva anterior pel·lícula, ara opta per dos actors més joves i amb menys nom, Lucy Boynton i Ferdia Walsh Peelo, i ens explica una història d'un noi al Dublín dels anys 80 que s'escapa de casa els pares i munta un grup de música per impressionar la noia que li agrada. Ja es veu que la cosa té un punt canalla, adolescent i desenfadat.

S'estrena el 30 de setembre

Publicitat

Historia de una pasión

Això sí que és un caramelet. El cineasta Terence Davies i l'actriu que feia de Miranda a 'Sexo en Nueva York' sumen esforços en una pel·lícula basada en la vida amorosa d'Emily Dickinson, la gran poeta americana del segle XIX. Salons amb cortines i puntes, dones amb ventalls i tasses de porcellana. Fa tot just dos mesos que vam veure 'Sunset song', l'anterior film de Davies, que anava d'una jove escocesa que vivia en una granja, pels volts de la Primera Guerra Mundial, amb cants folklòrics i un ús de la llum de mitja tarda espectacular. Encara no hem tingut temps de recuperar-nos de l'emoció de veure tanta bellesa junta. S'haurà tornat a superar?

S'estrena el 7 d'octubre

Un monstruo viene a verme

Ja a l'octubre, podrem veure l'última pel·lícula de Juan Antonio Bayona, el director de 'Lo imposible' i 'El orfanato'. Es tracta d'una adaptació de la novel·la fantàstica de Patrick Ness (que, per cert, els de Reservoir Books han reeditat per a l'ocasió, en una edició de luxe amb tapa dura i les il·lustracions originals de Jim Kay), i combina acció real i una animació en aquarel·la que és de caure de cul. Entre el Dickens de 'La cançó de Nadal' i 'El meu amic el gegant', tracta d'un nen que té cura de la seva mare, en estat terminal, i a les nits rep la visita d'una estranya criatura en forma d'arbre, que li dóna lliçons. Hi surten Felicity Jones i Sigourney Weaver. I Liam Neeson dóna veu al monstre.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat