[title]
Del 12 al 20 de maig de 2018, coincidint amb Temps de Flors, diferents restaurants adherits a l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona presenten, amb la iniciativa #Gastroflors, menús en els quals les flors són un ingredient dels plats.
Hi haurà multitud de creatives propostes gastronòmiques per tastar durant aquests dies com per exemple la del Divinum, que optarà per un menú experimental anomenat ‘Menjaflors’, que introdueix plantes i flors silvestres del territori més immediat de la ciutat de Girona en els processos de cocció. Gràcies a la col·laboració d’Evarist March, botànic assessor del Celler de Can Roca i director de Natural Walks, el Divinum —de la mà del xef Jose Delgado— ha creat un menú únic que explora les possibilitats culinàries de plantes i flors habituals als marges de Girona, més enllà de la utilització com a simples elements decoratius de plats.
Els restaurants participants del #Gastroflors són:
1.477 (Hotel Camiral PGA), Amaranta, Amici Coffee & Tapes, Artusi, Brots de Vi, Bubbles Gastrobar, Cal Ros, Cercle Vermuteria, Cocolino, Cua de Gall, Cuida't, D.O., Divinum, Dúplex, Ecoàpat, El 9Burg, El Caliu, El Museu del Vi, El Pati, Els jardins de la Mercè, Imperial Cafè, Índigo, La Taparia del Jim's Devesa, La Font del Gat, La Gioia Pizzeria & Restaurant, La Penyora, La Poma, La Reserva Espai Gourmet, La Rosaleda Jardí Degustació, L'Entrama, Llevataps, Mien, Mimi, Ms Moon Cocktail Bar (Hotel Ciutat de Girona), München, One Sushi Restaurant, Restaurant +Cub, Restaurant Casa Anamaria Hotel, Restaurant Girum, Restaurant Meliá, Tasca Galega Esconxuro, Terral Restaurant, The Club Cafè (Hotel Camiral), Tips Masia Urbana, Umai, Vinil.
El menú gastronòmic d'edició limitada ‘Menjaflors’ del Divinum també forma part de la tradicional campanya de restauració ‘Gastroflors’ de l'Associació d'Hostaleria de Girona dins la programació oficial del 63è festival Temps de Flors.