[title]
Whatsapp s'ha colat en tots els àmbits de la nostra vida. Família, feina, fills, parella, oci 😲 (i fins i tot en aquest post). És inevitable la seva presència en forma de vibracions, 'clings', doble 'checks', emoticones, memes i missals que volen canviar el món. Però tot i així, es pot comunicar tot per Whatsapp? Tallar amb la parella, informar d'una malaltia, la mort d'un familiar, estar embarassada... són temes que encara perviuen en la comunicació presencial o, per lo menys, telefònica.
El Whatsapp és la trinxera perfecta per tirar una bomba i que la metralla no t'escatxigui. De fet, et dóna tota la seguretat que et faltaria si el mateix tema el tractessis en persona. Un exemple és deixar una feina, sabent que la teva absència pot ser tot un debacle per aquell lloc de treball. Doncs bé, pots estar tranquil perquè la llei t'empara i fa que sigui totalment legal poder deixar una feina a través d'aquesta aplicació. Si estàs pensant de fer-ho, només tinguis en compte que has de ser el més clar possible, no donar peu a la confusió i ser molt concret en la teva voluntat de dimitir d'aquell lloc de treball. Per tant, estalvia't metàfores, lletres de Martí i Pol, cançons de Julieta Venegas o un exèrcit d'emoticones per desxifrar.
Si dimitir és legal, que t'acomiadin també? No, en aquest cas només ho serà si el treballador es troba dins el període de proves, per la resta de situacions l'empresari haurà d'acudir a la comunicació convencional. Verificar l'autoria de l'empresari que acomiada, indicar les causes i la quantitat de la indemnització per escrit i acompanyar-se de la carta de comiat.