[title]
Deixeu-vos de Lindt, Godiva i Valrhona. La millor xocolata la fan a Bordils. I no accepto un no per resposta. Dins d’un castell del segle XIII,-declarat Bé Cultural d’Interès Local-, hi trobem Can Xapa, una pastisseria d’inspiració francesa creada el 1977 per Montse Estadella i Esteve Fàbregas on hi fan delícies com un impressionant Saint Honoré i una tatin per llepar-se’n els dits. I no exagero: sóc una caça-tatin i aquesta és de les millors que he tastat.
L’estrella de la casa, però, és la xocolata a granel. L’autèntic motiu pel qual els estudiants tornen a Girona cada cap de setmana. La raó per la qual cada cop hi ha més turistes. La fabriquen en teules d’un quilo i mig que s’esmicolen en trossets de cacau al 85% i fruits secs garapinyats. Té el punt just de sucre i, parafrasejant l’anunci, és impossible menjar-ne només un tros. I una altra bona notícia: també fan bombons. És més: en tenen més de 40 varietats. I sí, els Ferrero Rocher al seu costat són de segona divisió.