[title]
Si això del peixopalo us sona a xino, necessiteu visitar Sant Feliu de Guíxols entre el 14 de febrer i el 29 de març i fer un àpat en algun dels quatre restaurants que participen a les Jornades Gastronòmiques del Bacallà i el Peixopalo proposant menús de vici.
El peixopalo és essencialment un bacallà sense salar assecat al sol. Es tracta d’un plat d’origen viquing que va arribar a Sant Feliu de Guíxols arran de l’arribada dels pescadors bascos i portuguesos que recalaven al port de Sant Feliu i que ràpidament es va popularitzar entre els mariners i tapers durant el Segle XIX fins a incorporar-se al receptari de la ciutat.
Tant és així, que ha sobreviscut al temps del temps i cada any per Quaresma la ciutat li dedica una campanya gastronòmica que fusiona les receptes de la iaia amb nous sabors que li donen canya a aquest productàs.
No badeu perquè és un plat tan laboriós de preparar que només es serveix mentre duren les jornades gastronòmiques.