[title]
Qualsevol foodie del món estaria d’acord en afirmar que el foie és un dels grans plaers gastronòmics de la vida. I és per aquesta raó que el fetge gras d’ànec, greixós, exclusiu i produït a comarques gironines, és el protagonista de les III Jornades gastronòmiques del foie a Pals, que es celebren durant tot el mes de març.
Entre les meravelles que serviran, hi trobareu creacions tan explosives com bombó de foie amb tinta de calamar, avellana i llima, fetge gras d’ànec escabetxat amb pastanaga i taronja, consomé d’ànec amb foie-gras al vapor i gingebre o arròs sec amb salsitxes, foie i múrgoles a la crema entre d’altres.
Tot plegat regat amb els vins i caves de les bodegues Gleva States, que han fet una proposta específica per aquestes jornades i que podreu demanar en ampolla o a copes per disposar de l’opció de combinar diversos vins amb diferents plats.
Les jornades de foie les impulsen 4 restaurants de Pals: Sa Punta, Pahissa del Mas Pou, Es Portal i Sol Blanc. Alguns aposten per suggerir plats especials amb foie a la carta i d’altres per fer menús degustació perquè el foie us acompanyi des de l’aperitiu fins els postres en una muntanya russa de sabors.
Si aneu a les jornades i us agrada el que hi trobeu, etiqueteu els plats amb el hashtag #foielovers2018.