10 propostes per un cap de setmana ideal a Girona

El teu cap de setmana al màxim: fes un viatge amb globus, visita volcans i recorre les millors platges
Cap de Creus
© funkyfrogstockCap de Creus
Time Out en col·laboració amb Sant Aniol
Publicitat

Un bany a les gorgues de Sant Aniol

L'excusa perfecta per desplaçar-vos a la Garrotxa és nadar a les gorgues de Sant Aniol, on brolla la coneguda aigua volcànica Sant Aniol. Remulleu-vos, si sou valents i l'aigua freda no us espanta, dins les seves aigües cristal·lines, envoltats per un paratge magnífic on predomina una vegetació espectacular. La caminada prèvia també és un bon reclam, mentre recorreu la ruta per arribar a les gorgues trobareu meravelles tals com la gorga de Monars o el canal de la font de Can Barretina. Reconnecteu amb la natura i descobriu perquè l’aigua Sant Aniol té esperit volcànic!

Saltar en paracaigudes

Si aixecar-te uns metres de terra no fa prou per a tu, què tal llençar-te al buit des d’uns 4.000? El salt amb paracaigudes sobre la badia de Roses és un clàssic del turisme d’aventura a la Costa Brava. L’escola compta amb monitors molt experimentats amb els que saltaràs en tàndem mentre un altre enregistra un vídeo amb les teves millors cares. L’experiència és d’infart: fins els 1.500 metres, la caiguda és lliure. Llavors, una estrebada t’indicarà que el monitor ha obert el paracaigudes i, durant uns minuts, podràs aprofitar per admirar el Cap de Creus des d’una perspectiva irrepetible.

Endinsa't al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Amb prop de 5.000 hectàrees, és el conjunt marjalenc més important de Catalunya, després del delta de l’Ebre. Aquí podràs observar centenars d’espècies animals, sobretot ocells: els aiguamolls són el refugi de moltes aus migratòries. El Parc Natural també disposa de centre d’informació i documentació i d’una estació meteorològica. I si ets dels que flipen amb el cap dins de l’aigua, les Illes Medes seran el teu paradís: aquest parc natural protegit és una de les reserves de fauna i flora més importants de la Mediterrània.

Visitar les gorgues de Llorà

Les gorgues de Llorà (també anomenades el Gorg del Diable) són, juntament amb les de Canet, la principal zona de bany de la Vall del Llémena. Es tracta d'una gorga molt gran, situada relativament a prop de l'ermita de Sant Medir, i de difícil accés per infants i persones grans ja que per banyar-s’hi, cal llançar-se directament a l’aigua i després pujar per una corda. A més, per arribar-hi cal fer una bona excursió de baixada pronunciada. Però paga la pena!

Anar al volcà de la Banya del Boc

Exacte, no només la Garrotxa és terra de volcans. El Volcà de la Banya del Boc (250 ha) és un dels millors exponents del vulcanisme quaternari català existent fora de la zona volcànica més coneguda de les comarques gironines. El cràter mesura 1300 per 860 m i té una fondària de 100 m. Aquest espai és d’una gran singularitat geològica, constituït per un con volcànic obert sobre la vall de Llémena i una àmplia colada de lava basàltica que va donar lloc a la plana de Sant Joan. Va entrar en erupció en tres etapes diferents, la darrera fa 123.000 anys. La pujada al volcà no és gaire difícil si bé cal portar calçat còmode, una ampolla d’aigua i, sobretot, el mòbil ben carregat. Les vistes són al·lucinants.

Un paradís sota l'aigua

Quina idea més brillant va tenir el que es va inventar posar grans finestres en una cabina submergida de les embarcacions i així poder observar el fons marí sense mullar-se! Les illes Medes, set illots al davant de l’Estartit, a la Costa Brava, són d’una immensa riquesa biològica i geològica, ja per damunt de l’aigua, però encara més a sota. I de l’Estartit en salpen vaixells que, a més de portar-nos a descobrir alguns dels penya-segats i cales properes més espectaculars, també ens permeten observar aquest extraordinari fons marí, amb milers de peixos de colors. Ara bé, si sou una mica més atrevits i aquest estiu us ve de gust descobrir per què hi ha tants aficionats al submarinisme, aquest indret lògicament és sensacional per estrenar-s’hi. 

Un romàntic passeig en globus pels cels de l’Empordà

Per fi una activitat per enlairar-se pels cels de la Costa Brava que no posa a prova les nostres condicions atlètiques ni els nervis. Els passejos en globus per l’Empordà s’han convertit en un èxit al que s’apunten famílies que celebren un aniversari, parelles a la recerca d’una experiència romàntica i emocionant... I tot plegat amb molt de glamur i fins i tot un pícnic amb cava un cop es torna a terra. Apte per a participants entre 5 i 99 anys que busquin una jornada d’emocions moderades. A Colomers, a l’interior del Baix Empordà, hi trobareu diverses empreses que s’hi dediquen.

Parc de les Ribes del Ter

El Parc de les Ribes del Ter ressegueix el traçat del riu, des de Fontajau fins davant les Deveses del Pont Major. L'atractiu de la zona, a part de la bellesa de l'indret, és la seva riquesa i varietat zoològica; els observatoris ornitològics ofereixen una bona oportunitat per contemplar les aus que hi nien. També s’hi poden observar insectes, amfibis i peixos. Els dissabtes al matí l’Associació de Guies de Turisme de Girona organitza visites guiades naturalistes per a tothom, accessible per persones amb mobilitat reduïda i servei d’intèrpret en llengua de signes.

Flotar al túnel del vent

El Windoor d’Empuriabrava s’ha convertit en una de les primeres atraccions turístiques de la Costa Brava nord, amb permís de la resta d’excel·lents encants de la zona. Però és que si de platges i bons restaurants, siguem sincers, en podem trobar arreu, els túnels del vent eren, fins fa poc, una fantasia només a l’abast dels centres d’enginyeria més avançats del món –o de James Bond. Es tracta, bàsicament, d’un receptacle vertical i transparent on l’aire propulsat des del terra ens fa volar. Així de senzill i així d’extraordinari. L’experiència només dura dos minuts però, qui ho ha provat, ho evoca amb una estranya brillantor als ulls, com si hagués vist coses que els altres no creurien.

Desconnectar al Cap de Creus

La bellesa del Cap de Creus, mentre demabuleu sobre les roques escarpades i treballades mil·lenni a mil·lenni pel vent i l'aigua. Un paisatge únic, un punt llunàtic, el del cap més a l'est de la Península Ibèrica, i cap de Creus. El que durant anys van ser més de 400 bungalous de l’antic Club Mediterranée, ara és un dels racons naturals més espectaculars, on podràs gaudir de la màgia del paisatge mentre descobreixes algunes de les roques que van inspirar Salvador Dalí. Fixa’t quan agafis el passeig que per terra trobaràs pistes de quins són els rocs que surten als quadres surrealistes. Sí, culturitzar-se fa venir calor... però estàs al lloc idoni: veuràs que per tot el Parc Natural tens camins senyalitzats que et porten a petites caletes on fer una capbussada. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat