Temps de Flors
© Pere DuranTemps de Flors
© Pere Duran

11 exposicions que no et pots perdre del Temps de Flors 2016

Del 7 al 15 de maig, Girona s'omple de flors i activitats culturals. Us n'hem seleccionat les més destacades

Publicitat

Torna Temps de Flors, una de les cites imprescindibles de les comarques gironines. 134 espais (patis, monuments i jardins), més implicació als barris i gairebé 200 projectes florals. Us fem un recull de les exposicions que s'han de veure sí o sí. Calceu-vos unes bones sabates, carregueu la bateria del mòbil i a caminar! 

  • Mediterrània
"Una flor de ferro, una flor per sempre" és el lema de l'escultor gironí Marc Pujol Busquets, encarregat de la decoració dels Jardins de la Mercè. El metall extret de la terra, acaba essent desfet i transformat en una flor, diu l'escultor, que lentament el temps va oxidant i plorant, el rovell es filtra altra vegada cap a terra, i poc a poc s'inicia el cercle de la vida del ferro. I una altra vegada el metall que podrà ser extret de la terra, acaba essent... Promet!


  • Sales de cinema
  • Independents
  • Centre
Fa més de 15 anys que el públic no trepitja l’edifici de l’antic Cinema Modern. O almenys la part principal d’aquest edifici en ple cor del Barri Vell que va projectar cinema a la ciutat des dels anys 40 i fins a principis dels 90. Temps de Flors ens permetrà, un cop més, reviure aquest espai amb la presència de les flors i les arts audiovisuals. Podrem recórrer les traces de l'antic cinema Modern, en desús des del 2001, mitjançant l'aparició de motius florals i peces audiovisuals que retornaran aquella vida que va perdre. 
Publicitat
  • Què fer
  • Centres culturals
  • Santa Eugènia
Temps de Flors arriba als barris, concretament al de Santa Eugènia. L’edifici que actualment ocupa el Centre Cívic té la seva particular història: es tracta d’una antiga masia del segle XV, el Mas del Marquès de Camps. La casa es va anar remodelant al llarg dels segles i, a començaments del XX, hi vivien tres famílies es espais diferents: Can Abres, Can Dositeu i Can Ninetes, que és tal com coneixem actualment l’espai. Per Temps de Flors podrem veure el pati interior d'una manera totalment diferent: decorat a l'estil vintage. Peces de ganxet i de patchwork, materials reciclats i pintats de nou, decoupage i scrapbooking, peces de ceràmica i de joieria, amb decoració de flors i plantes, amb fotografies... Un caramel pels ulls!
  • Què fer
  • Centres culturals
  • Centre
Centre Cultural La Mercè
Centre Cultural La Mercè
El negre de manera pura indica absència de color. Però al mateix temps és el resultat de combinar tres colors primaris de tal manera que aquests absorbeixin la llum a l'espectre visible. La instal.lació que podrem veure a la Mercè es compon d'una esfera realitzada amb petúnies negres que juga un doble rol, de dia captura els colors de la cortina tèxtil que té al seu voltant i de nit és un emissor de llum.

Publicitat

5. AQVA Gerunda: un balneari urbà

La gran novetat d’enguany: Podrem visitar el local que acollirà en els propers mesos un balneari urbà al barri de Sant Pere de Girona (que s’anomenarà AQVA Gerunda). L’edifici, d’origen romà, funcionava com a hostal i durant l’edat mitjana va acollir un dels primers hospitals de Girona. Per Temps de Flors tindrem l’ocasió irrepetible de veure murs d’època romana del segle II al segle V així com objectes industrials de l’antiga draperia. 

6. Les flors del camí del Calvari

Un altre dels imprescindibles de 'Temps de Flors'. Diverses intervencions puntals relacionades amb projectes orals, fetes a sota dels arbres, en prats i altres espais singulars, acompanyaran el visitant en el camí des del passeig Arqueològic fins a les terrasses dels prats de Can Colomer i la Mina i des d’allà fins a l’ermita del Calvari. Una exposició que, de ben segur, aconseguirà potenciar encara més la bellesa natural de la nostra ciutat. 

Publicitat
  • Què fer
  • Centre
La Basílica de Sant Fèlix, o Sant Feliu, va ser el temple principal de Girona abans de la construcció de la catedral. És, de fet, una de les obres gòtiques més representatives de la comarca. Com cada any, un dels imprescindibles de Temps de Flors serà la decoració d'aquesta església. A l’interior de la basílica hi trobarem una sèrie de circumferències de fusta, suspeses per guies de ferro amb orquídies i fulles de magnòlia inspirades en el cos de Crist.

8. Les flors arriben a la platja...

Un dels projectes més especials de la 61a edició de Temps de Flors serà el que les brigades municipals prepararan a la platja fluvial del riu Ter: s’instal·larà un projecte singular i inèdit en l’exposició: s’hi ubicarà mobiliari de platja que convidarà els visitants a descobrir i aprofitar un racó de la ciutat deliciós i desconegut per a molts gironins. 

Publicitat

9. Flors a les fonts

L’aigua és, sens dubte, un dels elements patrimonials de Girona. I Temps de Flors aposta cada any per incorporar elements relacionats amb l’aigua en els projectes del festival. A més de les propostes als ponts o als rius de la ciutat, enguany les fonts seran també les protagonistes d’alguns dels projectes de la mostra. Es podrà veure Temps de Flors a la font del carrer de l’Argenteria, a les del carrer de les Ballesteries, a la del carrer dels Calderers, a la del carrer Nou del Teatre i a la de la pujada de la Catedral. 

  • Què fer
  • Centre
Els Banys àrabs de Girona són uns banys públics de l’època romànica que imiten les termes romanes, els banys musulmans i les mikwàs jueves, una tradició que es va recuperar a partir del segle XI amb el desenvolupament de les ciutats. I, alhora, un dels elements més representatius de Girona. Enguany, hi haurà fins a sis exposicions diferents dins i fora dels Banys.

De tots, però, destaquem la de Montse Ollé i Toni Vallory: Un joc d’equilibris en homenatge a la Devesa. Equilibri entre els elements d'escorça natural que representen uns arbres forts, gruixuts i pesats i les delicades orquídies que, en aquest cas, surten del seu interior per temps de Flors. Un cop més ens ofereixen un divertiment visual d'equilibris verticals fent servir una de les icones de la ciutat de Girona com són els plàtans de la Devesa, com a base i suport de les plantes orquidàcies que penjaran d'aquests originals arbres d'interior despullat. 

Publicitat
  • Què fer
  • Centre

Els soterranis de la catedral acolliran el projecte ‘Món oníric’ que representa un món fantàstic de bellesa i misteri, paral·lel a la nostra realitat. A l’entrari, el visitant s’abstraurà de la multitud de l’exterior i s’endinsarà en un món de sensacions amb escenaris propis dels somnis gràcies a projeccions, son i olors. Tota una experiència sensorial. Les flors utilitzades, per cert, són el clavell, la rosa blanca i flors tropicals. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat