Torna Temps de Flors, una de les cites imprescindibles de les comarques gironines. 134 espais (patis, monuments i jardins), més implicació als barris i gairebé 200 projectes florals. Us fem un recull de les exposicions que s'han de veure sí o sí. Calceu-vos unes bones sabates, carregueu la bateria del mòbil i a caminar!
5. AQVA Gerunda: un balneari urbà
La gran novetat d’enguany: Podrem visitar el local que acollirà en els propers mesos un balneari urbà al barri de Sant Pere de Girona (que s’anomenarà AQVA Gerunda). L’edifici, d’origen romà, funcionava com a hostal i durant l’edat mitjana va acollir un dels primers hospitals de Girona. Per Temps de Flors tindrem l’ocasió irrepetible de veure murs d’època romana del segle II al segle V així com objectes industrials de l’antiga draperia.
6. Les flors del camí del Calvari
Un altre dels imprescindibles de 'Temps de Flors'. Diverses intervencions puntals relacionades amb projectes orals, fetes a sota dels arbres, en prats i altres espais singulars, acompanyaran el visitant en el camí des del passeig Arqueològic fins a les terrasses dels prats de Can Colomer i la Mina i des d’allà fins a l’ermita del Calvari. Una exposició que, de ben segur, aconseguirà potenciar encara més la bellesa natural de la nostra ciutat.
8. Les flors arriben a la platja...
Un dels projectes més especials de la 61a edició de Temps de Flors serà el que les brigades municipals prepararan a la platja fluvial del riu Ter: s’instal·larà un projecte singular i inèdit en l’exposició: s’hi ubicarà mobiliari de platja que convidarà els visitants a descobrir i aprofitar un racó de la ciutat deliciós i desconegut per a molts gironins.
9. Flors a les fonts
L’aigua és, sens dubte, un dels elements patrimonials de Girona. I Temps de Flors aposta cada any per incorporar elements relacionats amb l’aigua en els projectes del festival. A més de les propostes als ponts o als rius de la ciutat, enguany les fonts seran també les protagonistes d’alguns dels projectes de la mostra. Es podrà veure Temps de Flors a la font del carrer de l’Argenteria, a les del carrer de les Ballesteries, a la del carrer dels Calderers, a la del carrer Nou del Teatre i a la de la pujada de la Catedral.
De tots, però, destaquem la de Montse Ollé i Toni Vallory: Un joc d’equilibris en homenatge a la Devesa. Equilibri entre els elements d'escorça natural que representen uns arbres forts, gruixuts i pesats i les delicades orquídies que, en aquest cas, surten del seu interior per temps de Flors. Un cop més ens ofereixen un divertiment visual d'equilibris verticals fent servir una de les icones de la ciutat de Girona com són els plàtans de la Devesa, com a base i suport de les plantes orquidàcies que penjaran d'aquests originals arbres d'interior despullat.
Els soterranis de la catedral acolliran el projecte ‘Món oníric’ que representa un món fantàstic de bellesa i misteri, paral·lel a la nostra realitat. A l’entrari, el visitant s’abstraurà de la multitud de l’exterior i s’endinsarà en un món de sensacions amb escenaris propis dels somnis gràcies a projeccions, son i olors. Tota una experiència sensorial. Les flors utilitzades, per cert, són el clavell, la rosa blanca i flors tropicals.
Discover Time Out original video