Gintònic
© Marques. / Shutterstock.comGintònic
© Marques. / Shutterstock.com

Els còctels de moda

Sou més de gintònic o de daiquiri? O potser de whisky sour? Et portem els que no poden faltar a les festes!

Publicitat

N'hi ha de molt elaborats i n'hi ha de més senzills. N'hi ha que entren pels ulls i d'altres que s'han d'assaborir a poc a poc i estan atents a tots els matisos. Sigui com sigui, els còctels són una part indispensable de moltes de les nostres nits (i dies) i ens agrada la tradició i també la novetat. Quin és el teu còctel?

Gin tonic

Més que un còctel, és una religió. I, com tot, té els seus seguidors i els seus detractors. El gin tonic s'ha convertit per mèrits propis en la beguda de moda que no pot faltar ni en altes cocteleries ni en la discoteca de la cantonada. Això sí, elaborar el gin tonic perfecte no és a l'abast de qualsevol. Un got ample, una bona tònica d'acompanyament, alcohol en la justa mesura, un mixer adequat, perfum i un toc final... i voilà! És més senzill d'explicar que no pas de preparar. Això sí, un gin tonic fet amb estima a casa sempre serà benvingut!

Mojito

El mojito no passa mai de moda, tot i que sembla que el seu consum ha anat a la baixa. La beguda preferida de Hemingway quan passava hores i hores a la Bodeguita del Medio portava rom blanc, menta, sucre, llima, gel picat i aigua; però ara se'n poden veure de totes mides, textures i colors: el mojito de maduixa o de síndria és el còctel dels més dolços, el sorbet de mojito és sinònim d'agost a la platja i, fins i tot, és pot fer un "mojito a la thermomix". La decisió és a les vostres mans! 

Publicitat

Long Island Ice Tea

Probablement un dels còctels més complets i gustosos que poden haver-hi. La seva principal característica és la barreja de vodka, ginebra, triple sec i rom. I tot i que el color recorda al te fred, no us equivoqueu: l'últim ingredient és la cola. En got llarg, gel i llimona és ideal per prendre a la tarda i a la nit. Que aprofiti!

Whisky sour

Elliot Stubb va aixecar un bar al port d'Iquique (Xile) i va decidir experimentar amb sabors i licors. Un dia, va agafar whisky i el va barrejar amb suc de llimona. El resultat obtingut no li va acabar d'agradar i va batejar-lo com a "amarg". Més endavant, va decidir afegir-li sucre fins a arribar al que avui coneixem com a whisky sour, un còctel per a amants dels gustos forts abans dels menjars.

Publicitat

After sex

Si no fa gaire triomfava als bars i cocteleries el 'Sex on the beach', ara és dóna per assumit i anem un pas endavant: l''After Sex', un cóctel suau i consistent, ideal per recuperar forces després d'una nit activa. Amb base de rom, llet, llet de coco i granadina, és tota una declaració d'intencions que s'ha d'assaborir lentament. Una estona de repòs... i a veure què passa. Es recomana servir en copa de cava. 

Hot Daiquiri

El Daiquiri, cubà per excel·lència i una barreja de rom blanc i suc de llimona o llima que et transportarà al setè cel. Avui parlarem, però, d'una variant més "picant", que barreja el rom cubà amb els picants de la Guaiana francesa. El pebre de caienauiri és un picant molt ric que s'utilitza en tot tipus de receptes, molt més picant que el jalapeño. Si l'empres amb moderació, faràs un còctel afrodisíac que et pujarà tots els sentits. 

Publicitat

Mocktail

Hi ha una versió de còctels aptes per a tots els públics. Els mocktails van néixer com una alternativa a l'alcohol tradicional i s'han convertit en una referència per aquells que volen o han de tenir una vetllada 0,0. Aigua fresca de síndria amb jalapeños o mojito verge de fruites del bosc són els còctels dels més atrevits, però també se'n poden fer amb base grosella, taronja o llimona. 

Moscow Mule

Poc conegut a casa nostra, però és un dels còctels que està resorgint en els últims mesos i qui sap on arribarà. Fet a base de vodka (originalment era Smirnoff) i de gingebre, se serveix tradicionalment en tassa de coure i va gaudir del seu moment d'or a la dècada dels 50 als Estats Units. Tot i que sembli molt senzill, també té les seves variacions: elThree Legged Mule que també conté whisky, el George Special amb taronja en comptes de llima o el Vainilla Mule que s'ha de servir amb vodka amb aroma d'aquesta planta i menta. 

Publicitat

Rom amb cola

Sí, és bàsic, però sempre està de moda. Conegut també com a Cuba Libre i està preparat amb qualsevol tipus de rom negre i cola. Got llarg, gel i llimona; aquesta beguda va ser inventada a principis de segle XX i popularitzada amb les tropes cubanes cridant el "Cuba libre" a les batalles. 

Margarita

No se'n coneix ben bé l'origen d'aquest còctel (alguns diuen que es va crear al famós bar Tail O'The Cock a Beverly Hills i d'altres que el va crear el barman Carlos Orozco a Hussong cantina a Ensenada), però el que és cert que aquesta beguda és la perdició de molts. El verdader Margarita se serveix en copa de còctel i s'utilitza només tequila, triple sec o cointreau, gel, sal i llimona. Res de sucre ni altres additius. Un còctel 100% autèntic.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat