Aquí i ara, sense anar més lluny, t'oferim coses que potser no coneixes de la Costa Brava.
Només d’entrar a la cafeteria l’Escut de La Bisbal d’Empordà, situada a l’emblemàtica avinguda de Les Voltes, ja us adonareu que és un lloc especial. Es tracta de l’antic Escut Emporità, un casino que concentrava part important de l’activitat cultural al municipi des de les primeres dècades del Segle XX. A la paret de l’entrada us saluda un espectacular fris ceràmic de l’any 1914 obra del prestigiós arquitecte gironí Rafel Masó i de la fàbrica bisbalenca Can Coromina. Esculpida, s’hi pot llegir la frase: “Vergonya eterna a aquells que, despreciant son idioma, alaben el dels altres”, una cita d’Àngel Guimerà que reivindica l’amor a la llengua i que ha fet d’aquest acollidor i amable bar de La Bisbal una peça de patrimoni única que no us podeu perdre.
A Sant Antoni de Calonge hi trobem el Càmping Costa Brava, el més antic de l’Estat (d’entre els que segueixen oberts). Es tracta d’un establiment petit i familiar de 220 parcel·les que va obrir portes l’any 1953 i segueix en plena forma. No sabem si el secret de la seva llarga vida és el seu emplaçament, però sens dubte les platges, aigües cristal·lines i cales de somni de la Costa Brava hi han tingut molt a veure.
Els mars de la Costa Brava són una font inesgotable de llegendes i històries de mariners, monstres i pirates. De camí a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols i només reservada als qui tenen barca, caiac o una taula de pàdel surf per arribar-hi, s’hi troba una cala que convida a explicar contes a cau d’orella: el Cap de Mort. No és un nom posat a l’atzar, ja que situada al capdamunt de les roques que l’envolten s’hi troba una pedra en forma de calavera que vigila tothom qui s’hi acosta. O és un crani de debò...?
Discover Time Out original video