Un territori s’explica en part per mitjà de la seva gastronomia i al Baix Empordà, terra de gent amb un paladar més que fi i que no s’està per romanços, hi ha dos restaurants que juguen a la Champions League de la restauració amb una estrella Michelin cadascun.
El Casamar de Llafranc, dirigit pel carismàtic xef Quim Caselles, és un increïble hotel-restaurant penjat dalt de la badia de Llafranc que pot presumir d’estrella des de l’any 2011. De la seva carta, de temporada i de producte quilòmetre 0, se’n desprèn una devoció infinita pel producte empordanès i per donar una volta a la cuina de sempre perdre l’essència.
L’altre estrellat de la comarca és el Bo.TiC de Corçà de l’Albert Sastregener, que ha demostrat sobradament com la cuina tradicional és un trampolí excel·lent per fer les més sonades creacions. Amb el producte de casa per bandera, ha fet de la seva cuina d’autor una raó de pes per fer un viatge gastronòmic.